Здравейте момичете,за тези от вас които им предстои лапароскопия-оперативна ,ще споделя как протече моята.Правих лапаро преди 2седмици,трябваше да не ям и да не пия нищо след 12 вечерта преди интервенцията,,цигари не трябва да се пушат ,заради упойката ,защото намалява кислорода в кръвта.Сутринта в 8 отидох в болницата,а операцията започна в 10.30,към 11.30 бях вече будна,абсолютно нищо не ме болеше.Половин час по късно ми донесоха вода,сок и сандвич и ме накараха да ям и да пия много течности.Не бях гладна и не ядох ,но течности трябва се пият много,защото кръвното е много ниско и само с течности се нормализира.Питах кога мога да си тръгна,казаха ми ,когато отидеш до тоалетна и нямаш болки тогава.В 3.30 си тръгнах от болницата.Следващите 2дни имах ужасни болки в раменете,но се обадих и ми казаха ,че това е нормално заради газта ,с която надуват корема за да имат визуализация.Местата на операцията не са ме болели изобщо,конците си ги махнах сама.Върнах се на работа след 2 седмици без проблеми.Надявам се ,че съм помогнала малко,успех на всички и не забравяйте ,че това го правим за да ни се случи нещо прекрасно след това.