Здравейте момичета!
Пиша, за да споделя опит за моята лапароскопия /в Лондон/ - бях писала преди, че имах назначено лапаро през Април.. тогава имах притеснения в ръцете на кого ще попадна и дали лекаря ще е способен не само да направи диагностика, но ако е нужно - и терапевтика при интервенцията.. та по съвет на Оливия от форума се заех и си направих проучването за NHS в Англия и в крайна сметка намерих лекаря, който смятам че е най-добър при такива операции.. Трябваше да чакам 5 месеца повече, за да ме оперира именно той, но мисля, че си заслужаваше - вчера ми направиха лапарото, плюс "боя" или ЦС, плюс хистероскопия за оценка на вътрешността на матката - за мое щастие, тръбите ми са проходими, имала съм външни сраствания, които са били отстранени /срастванията са вследствие на отворена операция преди 9 години, когато Гунев от Майчин дом реши да ме отвори, когато бях постъпила с обострен корем, оказа се от - спукано жълто тяло, при което се отделя течност, която е могло да отстранят с пункция.../ за сведение, Ноември 2010г. в БГ в Щерев ми бяха правили ЦС и там едната ми тръба показваше, че е напълно запушена - в началото.. оказва се сега, че или снимката не е направена адекватно, или съм направила спазъм по време на интервенцията...
Както и да е, сега лекаря ми каза, че би следвало всичко да ми е наред /хормони, матка, и вс. останало са в изправност/ и че трябва да правим усилени опити в следващите 6 месеца.. Почвам със здравословния начин на живот и с подсилването със всякакви витамини и т.н. /не че досега не сме водили здравословния начин на живот, обаче си пийвах винце и бях поизоставила всякакви витамини, докато не мине лапарото /...
Като коментар на един предишен постинг искам да споделя, че тук не са ме карали по никакъв начин да си регулирам/спирам цикъла - само ми казаха да правим секс с презерватив, за да се елиминира риска от забременяване и после от аборт при интервенцията.. И последно - лапарото при мен мина много добре - изписаха ме на същия ден, нямам никакви болки /освен леко дращене и дискомфорт около пъпа, където имам 1 шев.. имам още 3 малки разреза, които са залепени/..
Пожелавам успех на всички! Бъдете позитивни и не се отказвайте - дори и да стигнем до инвитро - и през това ще минем, само да можем да сме с подути кореми и после да гушкаме малки бебешоци!
Всякакви съвети по отношение на забременяване след лапаро ще бъдат крайно полезни
Благодаря предварително!