искам да питам момичетата които са им правили лапароскопия и са имали шоколадови кисти около 8см,моят проблем е такъв,на вас махнаха ли ви яйчника?доктора ми каза че ще ми го запази,но има 1 месец до манипулацията,и започвам да си вкарвам някакви филми...както и след такава киста,забременяли ли сте успешно?
Здравей Mimenceee, аз съм едно от тези момичета, които са минали през лапароскопия за изваждане на шоколадова (ендометриозна) киста. Моята беше 5х5 см. Не се тревожи, всичко ще мине, по-изнервящо и притеснено е след самата операция в очакване на доктора, който ще те уведоми какво е направил и какво е състоянието ти. Шоколадовата киста е ендометриоза, но това се доказва на 100% единствено след лапароскопията, всичко предходно е само предположение. На мен самата операцията ми мина успешно, оперирах се в Щейново, д-р Велев и съм изключително доволна. След операцията ми назначиха лечение хормонално, и след това забременях спонтанно, много набързо...преди 10-ина дни видях 2 чертички на теста за бременност! Не се притеснявай излишно, всичко ще мине добре! Стискам палци Ако те притеснява и интересува нещо, питай! Успех!
Здравей, Mally. Твоят пост заинтригува и мен. На мен също ми предстои лапароскопия за отстраняване на ендометриозна (по всяка вероятност )киста в Шейново. Ще ме оперира д-р Ненов. Моля те, разкажи нещо повече за обстановката в болницата и стаите ( има ли телевизор, каква е хигиената и т.н. ), какъв е реда, какво е добре да си носим (освен това, което са ни казали) и някакви полезни съвети ако може. Ще съм ти много благодарна.
veseto_87 , здравей!
Първо да кажа, че си направила добър избор за болница и второ за д-р Ненов съм чувала добри нешща.Относно това, което питаш...обстановката в болницата не е хотел :
) но се издържа, на 3-я ден след оерацията те изписват. 4 легла в стая, има ТВ, пускат се монети :
))Хигиената е добра, чистат санитарките. Освен нещата , които са ти казали да носиш, задължително мокри кърпички вземи, на мен ми вършеха чудесна работа..Относно реда... приемат те деня преди операцията, пиеш очистително, мисля, че аз пих X-prep.Говориш с анестезиолог, правят ти промивка, тест за алергия към антибиотици, попълваш едни формуляри и това е...на следващия ден е операцията, чакаш някоя акушерка да те повика...влиза в стаята, слага една инжекция в дупето (уж успокоителна била) и те откарва в операционната. След операцията оставаш известно време в реанимация (аз мн малко стоях, около 40 мин макс. ), след което те откарват в стаята ти. Не боли веднага, защото си силно обезболена, събуждаш се с разни маркучи (катетар и дренаж при мен имаше), но на следващия ден ги махат. Само да кажа, че страха беше много по-силен от болката.
.Пожелавам ти след операцията да ти кажат, че ти е махната само кистата, а всичко друго е наред - тръбите, яйчници...стискам палци!!!
Успех, не се притеснявай, в добри ръце си...там са едни от най-добрите лекари. Ако нещо те интересува още не се притеснявай да питаш ! Успех