0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Къде да намеря памучен плат?
« -: Октомври 23, 2007, 10:00:17 am »
Момичета, помагайте  :D
Много се запалих по идеята за нещо такова:

За целта ми трябва памучен плат (може и хасе) с дребнички мотили (цветенца, каре, точки и т.н.).
Обиколих магазините на Екзарх Йосиф и тези около женския пазар - уви, без успех  :(
И по Графа нищо не намерих.
Ако някой има идея, къде мога да намеря такива платове, моля да пише.

Предварително благодаря!

lb2f
Re: Къде да намеря памучен плат?
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2007, 10:24:33 am »
На Славянска, почти към бул. Васил Левски, в едно малко магазинче, до видеоклуб, продават парчета плат. Различни.
Ако щъкаш в тази район провери, може да има нещо подходящо  :D
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2007, 10:30:38 am »
Благодаря, ще проверя задължително  :D

lb2f
*
« Отговор #3 -: Октомври 24, 2007, 22:27:03 pm »
Виж тук:
http://www.e-prettythings.com/eshop/index.php
 има най - различни неща от много хубави памучни платове, но дали продават само плат, не знам. Магазинът им е на Шипка, до него е и шивачницата, където се шият нещата. Аз си ших там чаршафи, заведоха ме на място да ми покажат какви платове имат. Така че можеш да питаш дали продават само плат. Ако ли пък не продават, със сигурност можеш да почерпиш много идеи  :wink:
« Отговор #4 -: Октомври 25, 2007, 09:00:54 am »
Ходих в този магазин  :D Наистина имат страхотни неща  :D

lb2f
« Отговор #5 -: Октомври 25, 2007, 11:18:03 am »
Дано си намерила нещо подходящо ...  :D
Аз по принцип много платове не купувам, защото шевът вече е доста скъп, но моя приятелка редовно си пазарува от там, защото майка й е шивачка.
Харесва си някой модел от модна колекция и се сдобива с чудни дрешки.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #6 -: Октомври 25, 2007, 18:54:17 pm »
jazzybaby, тук намерих чудеса  :lol:

http://www.freequiltpatterns.info/

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2007, 19:27:34 pm »
jazzybaby, тук намерих чудеса  :lol:

http://www.freequiltpatterns.info/

О, и аз го докопах това  :lol:
Страхотни неща има  :lol:
Свалила съм много схеми, само плат да намеря.
Да си кажа каква глупост свърших днес, вместо Славянска обиколих цялата Московска  :oops: И се чудя що не мога да намеря магазина  :lol:
Е, утре вече на Славянска  :D

lb2f
*
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2007, 23:33:13 pm »
Джази, племенницата съсипа едно одеало -шалте, което ших по поръчка в Pretty Things. Малко съм разочарована, толкова редовен клиент съм им, а не ми преддложиха никакво разумно решение да поправим одеалото ( тя си отряза едни апликации от канта, но все пак цялата опака част, ватата вътре и основата на лицевата част са си непокътнати) с аргумента, че било трудоемко, поправки не правили, а и вината не била тяхна и директно ми казаха да си поръчам ново - 200лв!!!
Та, първо - оплаках ви се
второ - не съм решила още какво ще правя, но ако не намеря къде и как да си оправя одеалото - ще ти го дам, да използваш платовете - синьо, жълто с оранжеви точки, хубав памук, ще ти свърши ли работа?
А ето ги и отрязаните апликации, ако мислиш, че ще ти влязат в употреба, с радост ще ти ги дам
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=181215&photo=2
« Последна редакция: Октомври 25, 2007, 23:56:42 pm от tzvetenze »
« Отговор #9 -: Октомври 26, 2007, 09:01:11 am »
Цветенце,
благодаря за предложението, но опитай по шивашките ателиета. Все някъде ще го оправят. Грехота е да съсипваме готово одеало.
Има едно добро шивашко ателие до офиса. Ако искаш снимай одеалото да добия представа какви са пораженията и ще ги питам дали ще го поправят.

lb2f
« Отговор #10 -: Октомври 26, 2007, 09:20:13 am »
На Ботев и Т. Александров  зад павильоните за бельо има магазин за втора ръка домашен тестил.Десените, които търсиш са демоде и вече не се правят такива от години не съм виждала по магазините. Виж в този магазин има стари чоршафи, покривки, кувертюри и всякакви неща. Отиди в събота, по-раничко, че най-евтинко, а до вечерта вече повечето работи са ги изкупили.
Успех и да покажеш какво си направила.
*
« Отговор #11 -: Октомври 26, 2007, 10:09:30 am »
Джази, благодаря, ако можеш да питаш, наистина много ще ме улесниш! Аз никога не съм ползвала услуги от шивашки ателиета и просто не знам къде да търся и кои са добри.
Одеалото не е в мен, трябва да си го взема. Но е на принципа на това
http://www.e-prettythings.com/eshop/index.php?productID=412

Само че, аз на синия кант имах апликирани въпросните пилета и едни слънца. Сега три от тях са отрязани и на тяхно място зеят дупки. Но дупките са само на канта, ватата отдолу не е засегната.Т.е. отдолу се вижда една бяла вата.
Вчера, след като аз настоявах, че не е редно да върнат така клиент, без да се опитат да помогнат в разрешаването на проблема, се съгласиха все пак да сменят въпросния син кант с нов, срещу 100лв. Тъй като аз наистина не съм в час с цените на шивашките услуги, но все пак - не е ли множко? Вярно, че разшиване, после пак зашиване, ама...
Само че, дори и да е съгласят на друго място на по - добра цена, остава въпроса да намеря плат за поправката.
« Отговор #12 -: Октомври 26, 2007, 10:17:15 am »
Цветенце, в обедната почивка ще отида да попитам.
И на мен ми се виждат много 100 лв. за поправката.
Ще ти пиша като имам информация.

lb2f
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2007, 10:18:09 am »
100 лева?  :D
Тия лапароскопия ли ще правят ...
Много ти искат според мен. По-добре да си купиш ново, а това да го закърпиш криво-ляво - все ще влезе в употреба ...
Тове е моето скромно мнение  :D
*
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2007, 10:26:22 am »
Джази, благодаря предварително!
Но като питаш, да имат предвид, че аз нямам наличен плат за поправката, да кажат дали могат да предложат точно такъв памучен вариант, който и ти търсиш :)
И мен ми се струва много. А най - много ме подразни, че аз трябваше да настоявам и предлагам разни варианти, вместо те да предложат как да ми помогнат, все пак творят хубави неща с много въображение, не вярвам да не могат да измислят нещо, явно липсваше желание.
*

evro

• 5167
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2007, 17:23:14 pm »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #16 -: Октомври 26, 2007, 17:24:14 pm »

И аз се зарибих. :lol:
Така, така, няма само аз  :lol:

lb2f
*
« Отговор #17 -: Октомври 26, 2007, 18:01:02 pm »
Ей сега ще се избием за платовете :lol: :lol: :lol:
*

evro

• 5167
« Отговор #18 -: Ноември 05, 2007, 11:43:13 am »
Хе хе, ей го моя пач:

Джази, като идвам, Ако идвам, ще ти донеса от мойте парцалки за пач-а.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #19 -: Ноември 05, 2007, 12:38:30 pm »
Ели, страхотен е  :D
Браво на тебе  :D
Аз още не съм започнала  :oops:

lb2f