0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Re: На 27 - изчерпан резерв :(((
« Отговор #20 -: Октомври 23, 2007, 10:18:59 am »
Сигурно щях да се побъркам, ако не бяхте вие, милички. Ако нямаше с кой да споделя и да ме разбере. Не че се е разрешил проблемът, но съм малко по-спокойна - вдъхвате ми надежда :balk_21:
Задължително ще повторя ЛХ и ФСХ на 3-ти ден следващия цикъл и ще ви пиша, надявам се хубави новини. И аз това не мога да разбера - нали все пак има овулация? Виското ФСХ какво означава - че скоро няма да имам овулация, че яйчицата ми не са качествени? Търсих из старите теми и не можах да намеря отговорите на тези въпроси.
Душка :bighug: и в друга тема видях, че си писала, за същия проблем. Дано не е толкова лошо положението и скоро видим и ние :bfp1: и тези тревоги останат в миналото.
Сега ще си чакам М и ще се опитам да не се тревожа за неща, които в момента с нищо не мога да променя. Благодаря ви за подкрепата и надеждата, които ми давате!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #21 -: Октомври 23, 2007, 10:37:39 am »
Бебе, тръгнах да ти пиша нещо, но се сетих за тази статия

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=529&Itemid=17

начини има, но трябва да се действа.  :kiss:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #22 -: Октомври 23, 2007, 11:25:25 am »
И аз се съмнявам, че имам изчерпан яйчников резерв.
Но съм на 36.
-----------------------------------------------------------------------------------
Предполага се, че при жени, чиято менопаузата е настъпила на възраст 45 години, процеса на ускорено намаляване на репродуктивния потенциал  вероятно е започнал на възраст около 32 години. При тях е налице редовен менструален цикъл и не се наблюдават симптоми, предвещаващи ранно настъпваща  менопауза в следващите няколко години. Тези жени биха се класифицирали в нова клинична единица определена като “ранно стареене на яйчника “.
-----------------------------------------------------------------------------------
На 27 е доста рано.
Успех, бебе!!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #23 -: Октомври 23, 2007, 11:38:17 am »
Благодаря за статията, Евро -  не е много обнадеждаваща, но поне донакъде отговаря на въпросите ми, особено за качеството на яйцеклетките :( Явно нещата от този материал е имал предвид лекарят ми. Тъкмо да се зарадвам, че сме оправили един проблем и ... Ще видим какво ще стане другия цикъл.
Еганева, май не е въпрос само на възраст :( Дано съмненията ти не се потвърдят :crossfingers:

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #24 -: Октомври 23, 2007, 11:42:52 am »
При тази стимулация доста трудно реагирах.
Вярно, че разчитахме само на 1 яйчник.
Изследванията ми уж са в норми.
Само инхибин В не съм пускала.

ЕЕЕЕ, ако доживея до 45, ще разбера дали яйчникът ми е почнал да старее на 32.
 :jump12:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #25 -: Октомври 23, 2007, 11:47:38 am »
Бебе, докато не опиташ няма да разбереш дали ще са качествени яйчицата, имаш няколко вариянта: на ЕЦ или стимулирани, аз лично съм за ЕЦ като за начало, пък и нали се твърди че при нестимулирани цикли качеството било по-добро. За лапароскопия не стана ли въпрос?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #26 -: Октомври 23, 2007, 12:01:46 pm »
Бебе, горе главата! Може да е трудно, но не и невъзможно. Ще направите всичко, което зависи от вас и няма начин да не стане.
Силно ви стискам палци и ви желая успех!
« Отговор #27 -: Октомври 23, 2007, 12:15:14 pm »
bebe_вече 2007,
Нямаш изчерпан яйчников резерв. Не се паникьосвай.
1. Прекалено си млада за такава диагноза.
2. Както и други са ти казали, изследванията ти са доста стари ... А пък и тогава трябва да си припомниш дали в месеците преди тези изследвания не си правила стимулация с клостил. При някои жени /включително и млади/ тази стимулация поддържа изкуствен високи нива на FSH до 3-6 месеца след приема му.
3. Единствено комплексно изследване, включващо и преглед с ултразвук /2-ри ден от цикъла/ за установяване на размера на яйчниците и брой антрални може да даде по-точна картина за състоянието на яйчниковия резерв. Само ниво на FSH не е достатъчно, за да се поставят каквито и да е диагнози ...
Плюс това, дори и да има тенденция за изчерпване на ЯР, това може да е само предварителна индикация за реакция на яйчниците при евентуална стимулация, но не и за изхода от самото инвитро ...

« Отговор #28 -: Октомври 23, 2007, 12:20:39 pm »
И аз това не мога да разбера - нали все пак има овулация? Виското ФСХ какво означава - че скоро няма да имам овулация, че яйчицата ми не са качествени? Търсих из старите теми и не можах да намеря отговорите на тези въпроси.
Ако ползваш английски в американски /предимно/ сайтове има страшно много информация ...
И за твое успокоение, с тези твои невръстни 27 г., навсякъде говорят за фактора възраст ...
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #29 -: Октомври 23, 2007, 12:32:33 pm »
Бебе, докато не опиташ няма да разбереш дали ще са качествени яйчицата, имаш няколко вариянта: на ЕЦ или стимулирани, аз лично съм за ЕЦ като за начало, пък и нали се твърди че при нестимулирани цикли качеството било по-добро. За лапароскопия не стана ли въпрос?
И аз за ЕЦ си мислех - най-малкото да извадим някоя яйцеклетка и да я видим става ли + това, че май естествените може би са по-здрави от стимулираните. А лапаро за какво? То всичко  беше толкова на бързо, че не е ставало на въпрос почти за нищо, освен другия цикъл да проверим пак това гадно ФСХ.
Мери, ще погледна и английските сайтове. И аз не съм чувала за чак толкова ранно изчерпване, но... Освен това, наистина правих стимулация с Клостил, но поне някъде 6 месеца преди това. Спед това пиех едни билки във вино "за забременяване" - надявам се това да е оказало влияние. Колкото повече чета, толкова по-сложно ми изглежда всичко. Дано поне краят е щастлив, всички видим положителни тестове и гушем нашите слънчица.
Голяма прегръдка за всички вас, които ме подкрепяте :bighug:

*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #30 -: Октомври 23, 2007, 12:43:25 pm »
 бебе успех и от мен :bighug:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
« Отговор #31 -: Октомври 23, 2007, 12:47:23 pm »
 :crossfingers: :bighug:
« Отговор #32 -: Октомври 24, 2007, 11:47:49 am »
Успех с новите изследвания, и вярвам, че ще са по-добри.
Билките въобще не са шега работа :?

Не мисля, че повишено ФСХ непременно трябва да значи преждевременно стареене на яйчниците, при твоята възраст е абсурд - по-скоро ФСХ е било високо по друга причина?

Кураж и късмет!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #33 -: Октомври 24, 2007, 13:17:25 pm »
Бебе, дано нещата се наредят както трябва.
« Отговор #34 -: Октомври 24, 2007, 15:36:48 pm »
Бебе ,спокойно мила,понякога стават грешки,надявам се че при теб е така.Успех и много късмет с новите изследвания. :crossfingers:
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #35 -: Октомври 24, 2007, 17:14:13 pm »
Билките въобще не са шега работа :?
Май наистина е така. Преди да пия клостил и после тези билки имах точен като часовник 28дневен цикъл. След това доста се обърка  :? Дано вече година след тези билки хормоните ми са започнали да се нормализират поне малко и новите резултати са хубави.

*
« Отговор #36 -: Октомври 24, 2007, 17:16:20 pm »
Какви билки си пила?
« Отговор #37 -: Октомври 25, 2007, 00:45:04 am »
Да, какви билки си пила Бебе???
« Отговор #38 -: Октомври 25, 2007, 09:17:47 am »
С риск да се отклоня от темата бих споделила и моите впечатления от билките. Пих няколко месеца билки за възпалени яйчници и тръби.Цикълът ми идваше като по часовник. Спрях билките и изобщо не ми дойде цикъла. На 50 и някой си ден започнах да пия дуфастон, че да ми дойде. Такива прескачания на цикъл не бяха характерни за мен.
Възможно е и при теб билките да са оказали някакво по-силно влияние.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #39 -: Октомври 25, 2007, 11:09:08 am »
Билките, които пих бяха от едно село до Казанлък - дава ги един човек, на който майка му е била билкарка и е направила много рецепти. Варят се във вино и се пият по схема.
Стелиана, колко време мина след билите докато ти се нормализира цикълът?