Ох може ли и аз да се оплача тук - имам педиатър фен на ранното захранване, за което аз не го слушам, като изключим соковете. Ако го бях слушала, днес дъщеря ми щеше да има едно хранене с бананова каша, едно с плодово пюре и останалото - адаптирано мляко. На 3 часа. Аз си давам адаптирано мляко на 3 часа и за соковете и пюретата се помотвам. Той от тази седмица ще ни учи да минаваме на 5-кратно хранене, като едно от тях май ще е изцяло каша или нещо такова. Не го слушам, затова и не следя, карам си по мой усет. Иначе е добър лекар, много ни го препоръчват, но с това ранно захранване... не знам, май ще се откажа от него.
Но докато става тая работа с отказването от педиатъра, трябва да храня щерката по някакъв начин, а тя тия дни през деня хич не ще да яде. С големи уговорки за цял ден и се събират по около 200 мл - за хранения в 9, 12, 3, 6 и 9 вечерта. После сутринта в 5-6 се буди и изцоква 140 направо, което за нея е постижение. На два месеца и половина трябва да яде по 3 пъти повече за целия ден. Не знам какво да правя. Иначе си е ок, наддавала си е досега добре, усмихва се, не плаче, с акането нещата се забавиха леко, но иначе всичко е под контрол.
Забравих да кажа, че яде Фризолак. Нямам вече кърма. Моля ви, дайте съвет, как да я храня така, че да виждам апетит в това дете и през деня, не искам от сега да и създавам някакви отрицателни емоции свързани с храненето. Мисля си да разредя и да я храня на 5 часа.. Или дая чакам да си каже? Няма да давам никакви сокове повече, даже с водата не знам какво да правя - да и предлагам ли със същата охота - тя като че ли и от нея се засища...