0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Инфекция в Т. Киркова?
« Отговор #20 -: Октомври 20, 2007, 20:29:14 pm »
yahoo_17Дано скоро се приберат!
Надинко, благодарим ти!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #21 -: Октомври 20, 2007, 21:16:42 pm »
Ето какво намерих:
 Serratia marcescens се създава през 90-те с учебна цел за експерименти на студенти и военни в САЩ. Смятало се е, че е безвредна. Оказва се, че не е така, а междувременно се разпространява и всички бактерии от вида Serratia трудно се поддават на антибиотично третиране, заради което борбата с тях е доста трудна.
Развива се във влажни помещения при температура 5-40 градуса. Елиминира се чрез белина и други дезинфектанти, без да се прекалява с дозата.
Може да причини конюнктивити, кератити, инфектиране на рани, инфекции на пикочо-половата система, респираторни инфекции, менингити, ендокардити.
Обикновено поразява хоспитализирани болни, заради по-слабата им имунна защита.

Това беше накратко. Повече тука:
http://www.emedicine.com/med/topic2103.htm
http://www.antibioticoterapia.com/modules.php?name=News&file=article&sid=618&num=2006-05-01
http://es.wikipedia.org/wiki/Serratia_marcescens
*
« Отговор #22 -: Октомври 20, 2007, 21:58:47 pm »
Слава Богу,че при Каси всичко е наред!
Кори,благодаря за инфото.
« Отговор #23 -: Октомври 21, 2007, 21:02:31 pm »
Направо настръхвам и незнам как може в днешно време да няма никакъв контрол над здравните заведения в България 2bg, по частните болници е същото не се използуват никакви дизинфекционни преперати мият пода с някакви си разпадащи се парцали а и самите лекари не си дезинфекцират ръцете при преглед.
Къде са тези от министерство на здравеопазването и какво правят на работните си места?
Започвам да си мисля, че мъжа ми е прав, като казва да не раждам в България ама аз не нали съм инат...
Дано всички са добре и Господ помогне на бебетата
 :goodluck: :crossfingers:

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #24 -: Октомври 21, 2007, 21:39:22 pm »
mari73 ,не знам за другите частни,но в Токуда хигиената е на много голямо ниво.Лежах там 2 пъти  и определено поддържат много чисто.Бях изумена,като видях,какво търкане и дезинфекциране правят на леглата,преди да сложат чаршафите.
<br />
*
« Отговор #25 -: Октомври 22, 2007, 09:19:14 am »
Зори, за пореден път се убеждавам, че Токуда е друга работа  :wink: и само мога да се радвам, че родих там!!!
« Отговор #26 -: Октомври 22, 2007, 09:48:00 am »
Тези от 1АГ са направо... Така се притесних за бебетата на Каси! Били на антибиотик... Незнам..Правила съм там 1 опит интивтро и ми направиха впечатление мърсотията, но на етажа, на който са родилките бяха правили ремонт и бяха сменили дограмата, но май не се поддържа нужната хигиена...
« Отговор #27 -: Октомври 22, 2007, 10:50:49 am »
Вътреболничните инфекции не са само в Тина Киркова, във всички стари болници те са факт. За да се унищожат трябва да се съборят болниците до основи и да се построят наново и след това да се поддържа нужната хигиена, разбира се.
Дано Каси и нейните мъничета са добре, както и всички бебенца и техните майки в 1АГ.
« Отговор #28 -: Октомври 22, 2007, 11:07:52 am »
Ето малко повече информация за ВБИ (вътреболнични инфекции):

Най-честите вътреболнични инфекции са сепсисите при пациенти в интензивните сектори, пневмониите при хора на изкуствено дишане, инфекции на рани след хирургична намеса, възпаления на уринарния тракт. Бактериите, причиняващи тези проблеми, често се поддават трудно на въздействие на антибиотици. Това води до увеличена смъртност сред пациентите с вътреболнични инфекции.
Феноменът антибиотична резистентност ни приближава към момента, в който ще се появят болни, за които няма да има ефективен антибиотик. Лекарите предпочитат да дават широкоспектърни антибиотици "на сляпо". За да се установи точният антибиотик, е необходимо да се направи микробиологично изследване. В повечето случаи обаче не е безплатно, защото не се покрива от Националната здравноосигурителна каса, и пациентите категорично отказват. В момента средно 60% от бюджета за лекарствата в българските болници се изразходва за антибиотици. В европейските държави този процент е значително по-малък - от 20 до 35%.
Друга причина за болничните инфекции е употребата на ненадеждни и остарели дезинфектанти, най-често заради по-ниската им цена.
Доказано е, че над 70% от вътреболничните инфекции се предават от ръцете на персонала. В същото време внимателното измиване със сапун и топла вода унищожава над 90% от микробите.
.....................................................................
Данни от национално проучване, проведено през септември 2007 година показва, че за последните 5 години 23% от населението у нас са били хоспитализирани, а 11% са били подложени на хирургическа операция. От тях обаче едва половината са предупредени за риска от следоперативна инфекция. По-голяма част от анкетираните определят като единствен виновник медицинския персонал. Те твърдят, че не биха се поколебали да потърсят правата си, ако те или техни близки станат жертва на вътреболнична инфекция. В същото време пациентите - реални или потенциални, са тревожно неинформирани за причините и елементите на вътреболничната хигиена. Повече от 80% от тях например не разбират понятието „резистентност на микроорганизмите". Всеки пети е вземал антибиотик без лекарско предписание през последната година, а повече от половината признават, че не четат листовките на антибиотиците, които приемат.

http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=2&b=80
http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-02&article=205688

Изводите :
1. Рекордьори сме по прием на антибиотици ,съответно все по-малко ще ни помагат.
2. Мръсните ръце , разболяват !
3. Няма пари за ремонти и скъпи дезинфектанти.
*
« Отговор #29 -: Октомври 22, 2007, 11:22:16 am »
Аз също родих в Т.Киркова.Мила родна картинка
« Отговор #30 -: Октомври 22, 2007, 11:47:28 am »
Айде някой да не остане с впечатление, че наливам масло в огъня, но вижте и това в днешния Стандарт:

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-22&article=208232

Питам се как бебе може да се роди със серация и това да не се отрази на вътреутробното му развитие?

:(
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #31 -: Октомври 22, 2007, 12:03:29 pm »
korinka от това което прочетох в линка на Стандарт настръхнах и се разплаках за майката и бебчето, което е в кома. Силно стискам палци да се оправи и дано последствията не са жестоки. Хората, които са отговаряли за апарата и съответно стерилизацията му трябва да бъдат сериозно наказани. Освен за здравето на бебенцето силно ще стискам палци това да се случи и дано най-сетне в нашата мила Родина някой си получи заслуженото. Акъла не ми го побира как може човек да бъде безотговорен спрямо живота на другите хора, а какво да говорим за едно миличко и беззащитно бебенце.

« Отговор #32 -: Октомври 22, 2007, 12:04:03 pm »
Айде някой да не остане с впечатление, че наливам масло в огъня, но вижте и това в днешния Стандарт:

http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-22&article=208232

Питам се как бебе може да се роди със серация и това да не се отрази на вътреутробното му развитие?

:(

Доколкото аз разбрах, бебенцето е имало вътреутробна инфекция, но е имало и друг проблем който е трябвало да се реши/серацията/. Хубаво е че са го стабилизирали и вече е по-добре.
Другото бебенце да го пази Господ, да се подобри и да няма трайни последствия.
*
« Отговор #33 -: Октомври 22, 2007, 12:23:04 pm »
Момичета снощи видях Касси и близнаците и всички са добре. Днес ги изписват, да всички новородени са на антибиотици, страшен старт, а?

Аз вече сериозно се притесних с тази инфекция, защото живот и здраве след някоя и друга седмица трябва да раждам точно там. Това вече на нищо не прилича! От една страна всички ти казват по-добре в голяма държавна болница, където се раждам много бебета, а от друга страна се оказва, че поради количеството новородени нямат време да стерилизират  :x!

Наде, толкова се радвам, че с Рая всичко е наред!  :balk_21:
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #34 -: Октомври 22, 2007, 15:04:59 pm »
Наде, толкова се радвам, че с Рая всичко е наред!  :balk_21:
Наденце, мила, и аз се радвам. Благодаря ти  :balk_104:
Пази боже!
« Отговор #35 -: Октомври 22, 2007, 21:27:06 pm »
Сега видях Каси по ТВ,много са сладки бебчетата :lol:
По въпроса за "Токуда"мойта снаха роди там на 16ти,ами да по- стерилно е всичко но раждането със секцио е 2400 плюс 300лв изследванията на бебето и ако искате ВИП още 85 на вечер :wink:
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #36 -: Октомври 22, 2007, 21:45:21 pm »
2400 ако не си осигурен,иначе е 1000.
<br />
« Отговор #37 -: Октомври 22, 2007, 21:51:29 pm »
От касата плащат 1000,значи 1400 :wink:
А пък 300лв за бебето,защо не се поема от касата?
Съвсем изместихме темата.
За "Тина Киркова"аз съм си доволна от мойто раждане,ВИП стайте бяха ремонтирани и бебетата с нас.
« Последна редакция: Октомври 22, 2007, 21:53:47 pm от olianata »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #38 -: Октомври 22, 2007, 21:57:02 pm »
тия 300 за бебето не е задължително да се платят-това е избор на родителите.
 Моя приятелка скоро роди и и взеха 1000,не 1400.
 Сори за офф-а. :oops:

А къде гледа Каси?Искам и аз.
<br />
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #39 -: Октомври 22, 2007, 22:02:02 pm »
спортните новини по канал 1, писа ми че са добре и са вкъщи
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит