0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

КИСТА И ОРГАМЕТРИЛ
« -: Октомври 17, 2007, 23:04:50 pm »
Здравейте, имам нужда от мнение от някой който е имал или има проблем като моя.
До преди 2 месеца цикъла винаги ми е бил редовен и ми идваше на 28 ден + - 1.2 дни.Миналия месец ми дойде 5 дни по-рано, но течението ми не беше като обичайната менструация а гъсто тъмно кафяво и за три дни спря, след две седмици за два дни леко менструално течение. След преглед се установи че имам киста /5см/ на десния яйчник. След това по схема пих 15 дни оргаметрил. След три дни ми дойде но кървенето беше изключително слабо. Отидох на лекар за да ме види както се бяхме разбрали и се оказа цхе все още имам киста, но вече е 2см. Тя каза че би трябвало да ми се засили менструацията, но все пак ако не стан да отида след 1-2 дни, е не ми се засили, а даже си ми спря и утре евентуално трябва да отида пак, а между временно ми изписа оргаметрил но този път за 10дни, защото кистата ми е по-малка. Искам да попитам момичетата, за които съм чувала че имат кисти и си ходят с тях без да се притесняват,имат ли проблем с цикъла. Просто при мен такова нещо ми се случва за 1 път и съм силно притеснена. След 3 години опити за бебе и 2 операции от варикоцеле на моя човек, ако се окаже че сега и при мен е възникнал проблем.......... Моля ви кажете ми това лесно ли се лекува.
*
Re: КИСТА И ОРГАМЕТРИЛ
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2007, 11:15:34 am »
здравей жени! исам първо да те попитам дали си от софия и при кой лекар ходиш? моето мнение е че трябва да се консултираш ПОНЕ с още един лекар-специялист относно кистата. това ги знам от личен опит. няма да те натоварвам с моята история , защото моята киста не е като твоята (щом ти е намаляла) , но все пак потърси още 1 мнение. и успех!
*
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2007, 11:21:14 am »
Здравей, за съжаление аз не мога да ти дам много инфо, защото и на мен ми откриха 2 кисти за първи път този месец. При мен се случи по същия начин като при теб - ранно дошла М. с гъсто, почти черно течение. Утре пак съм на лекар да ме видят. И мен ме интересува какво става с тези кисти ако не се свият. Как се разбира дали са за операция или можеш и с тях да ходиш?

« Отговор #3 -: Октомври 18, 2007, 12:20:31 pm »
Ако кистите се повлияват от лечението с медикаменти, това е добре. Но ако просто намаляват размера и не изчезват, това означава че спреш ли да взимаш лекарствата, те пак започват да растат. Е, няма как да си на противозачатъчни да поддържаш размера малък, и да опитваш да забременееш. Освен това ако една киста се задържи с месеци, или години, не можех да си живееш с нея без да те притеснява. Тя си е голяма пречка за забременяване.
Пожелавам ти да се справиш и само с лекарства. Ако не обаче, и лекарят ти препоръча лапароскопия за премахването й, не се колебай. Това първо е лека операция, и второ е диагностична, и ще ти даде много отговори, за цялостното ти състояние. Обърни се към добър специалист, по възможност в Репродуктивна клиника.

« Отговор #4 -: Октомври 18, 2007, 13:05:23 pm »
Благодаря за отговорите. Живея в София, ходя при гинеколожка с която работи майката на моето момче (свеки), не е специалист чието име да широко разпространено, но мнението за нея е досто добро. Аз също се чудех дали да не потърся менние на още един лекар, но зная ли при кой, а за да отида при добри специалисти се чака с месеце, а до тогава какво. Наскоро имахме записан час при доктор Владимиров в клиниката по стерилитет заради моя приятел (изключително лоша спермограма), но след като вече бях записала час се установи че трябва да направим втора операция от Врикоцеле и ходенето пти доктора на този етап се обезмисли, така че го отмених. Сега ако трябва да запиша час и след 1 месец се окаже че не трябва да ходя, ще трябва да го отменям пак и така в един кръг.Надявам се да се махне това чудо. Ако и следващия месец положението е същото тогава със сигурност ще се обърна и към някой друг, още повече че за операция колкото и лека да е не бих се доверила напълно на моя гинеколог. Бих потърсила поне още едно мнение. Надявам са да не се задълбочат нещата.
*
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2007, 16:56:57 pm »
Благодаря за отговорите. Живея в София, ходя при гинеколожка с която работи майката на моето момче (свеки), не е специалист чието име да широко разпространено, но мнението за нея е досто добро. Аз също се чудех дали да не потърся менние на още един лекар, но зная ли при кой, а за да отида при добри специалисти се чака с месеце, а до тогава какво. Наскоро имахме записан час при доктор Владимиров в клиниката по стерилитет заради моя приятел (изключително лоша спермограма), но след като вече бях записала час се установи че трябва да направим втора операция от Врикоцеле и ходенето пти доктора на този етап се обезмисли, така че го отмених. Сега ако трябва да запиша час и след 1 месец се окаже че не трябва да ходя, ще трябва да го отменям пак и така в един кръг.Надявам се да се махне това чудо. Ако и следващия месец положението е същото тогава със сигурност ще се обърна и към някой друг, още повече че за операция колкото и лека да е не бих се доверила напълно на моя гинеколог. Бих потърсила поне още едно мнение. Надявам са да не се задълбочат нещата.

миличка аз лично ти препоръявам д-р Попов - Шейново. много добър специалист е (като диагностик и като лапароскопик). той преглежда в болницата всеки вторник предиобяд и всяка сряда следобяд.трябва само да си запазиш час може би седмица преди това на тел. 9659420. може да опиташ , нищо не губиш , отиваш просто да чуеш още едно мнение , няма да сбъркаш....... :flower:
« Отговор #6 -: Октомври 24, 2007, 13:50:45 pm »
Здравейте! Като вземем в предвид поговорката- не питай старило, а питай патило,,,  мога само да кажа..По-бързо разбери каква е кистата, тая тъмна кръв ми напомня на моя случай(дано да не е това де) за диагноза препоръчвам Филипов от 11-ти етаж - клиника по тубарен стерилитет в Майчин дом! Направи си колкоскопия и цитонамазка на всяка цена- Антоанета Ганцева ул .Искър 23- свободни часове след 26-ти ноември обаче.Застраховай се от всякъде докато е още време! Да спра до тук,,късмет и успех от мен!