0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: лапароскопия
« Отговор #40 -: Октомври 21, 2007, 22:43:40 pm »
Смени ли докторката?
Здр мила,
 в интерес на истината всичко ми се обърна, тогава аз разбрах че няма разбиране от лекуващите а просто поредния пациент на които можем да му отрежем пръста от кръста...да му вземем парите а дали ще забеременее между всички процедури "божа работа"да смених я защото сущата докторка не искаше да ми прави инсеминация защото не ми намирала ову.и направо трябвало да праминем на лапаро...от тогава аз съм срината защото знам че всички доктори са такива...незнам къде и на кого да се доверя..а бебенце няма:(
Мила norma,в друга тема ти писах,че и аз бях пациент на Табакова ,и те посъветвах да я смениш!Пак те съветвам същото!!!!!смени тази клиника!!!!Не всички са така алчни ,как то  Табакова!!!!!Има и много свестни лекари,на които ще можеш да се довериш! :D :D :D :DУспех!!!! :D :D :D
*
« Отговор #41 -: Октомври 22, 2007, 09:53:41 am »
Момичета, каквото и да решите желая успех.
*
« Отговор #42 -: Октомври 22, 2007, 14:16:24 pm »
вярно е , че на лекарите такива като нас са им ежедневие , но все пак е нужно да проявяват и малко човещина ... мисля ,че има и такива на които можеш да се довериш , но те са сигурно 2 на 2000... успех момичета!
« Отговор #43 -: Октомври 24, 2007, 18:08:30 pm »
та да кажа за лапарото- може да е и само диагностика и оперативна , а може да отидеш за диагностична с уговорка , ако нещо се налага да го оправят дикато са вътре..Моята беше в майчин Дом миналата година , Отстраниха ми , чрез оперативна лапароскопия 12 см , ендометриялна киста , като запазиха част от яйчника,,макар и малка , никакви болки само лек дискомфорт + това са ми проверирили проходимостта на тръбите , далак сраствания и т.н...стоях 7 дни , но за по-сигурно , че голяма беше много кистата... на мен ми казаха , че е ендометриялна още на ехографа и за по сигурно правих туморен маркер , които беше извън референтни граници и отидох,, аз бях 4-та степен и 2 месеца по-късно ми се разви нова киста на другия яйчник , които ми премахнаха оперативно,,

Изключително съм доволна от Пъневска и Филипов , които не са ми взели никакви пари_ по каса , но само с диагноза стерилитет , а с мнение за ендометриялна киста  това е на лице!
*
« Отговор #44 -: Октомври 25, 2007, 10:28:41 am »
та да кажа за лапарото- може да е и само диагностика и оперативна , а може да отидеш за диагностична с уговорка , ако нещо се налага да го оправят дикато са вътре..Моята беше в майчин Дом миналата година , Отстраниха ми , чрез оперативна лапароскопия 12 см , ендометриялна киста , като запазиха част от яйчника,,макар и малка , никакви болки само лек дискомфорт + това са ми проверирили проходимостта на тръбите , далак сраствания и т.н...стоях 7 дни , но за по-сигурно , че голяма беше много кистата... на мен ми казаха , че е ендометриялна още на ехографа и за по сигурно правих туморен маркер , които беше извън референтни граници и отидох,, аз бях 4-та степен и 2 месеца по-късно ми се разви нова киста на другия яйчник , които ми премахнаха оперативно,,

нандито 78 , моята киста също беше голяма (15см в диаметър) и също ми отстраниха част от яйчника! ти започна ли веднага лечение с инжекции , или не? питам те защото казваш че след 2 месеца ти се  е развила втора киста , и ме интересува дали по време на лечението , или не си се лекувала?
« Последна редакция: Октомври 25, 2007, 10:42:23 am от rossy-pm »
« Отговор #45 -: Октомври 25, 2007, 10:48:57 am »
Тогава касата беше спряла програмата за Золадекс и докато ми направят нови протокали за Диферелин минаха 2 месеца и ми се образува нова киста на дригя яйчник ,,,като ми я махнаха и нея , заедно с яйчника веднага почнах да си купувам Диферелин, без да чакм касата(която ме одобри след 6 месеца), сега нямам кисти, успех!Ти от какво се притесняваш?За тия 6 месеца Диферелина ми сви и миомата с 1 см!
*
« Отговор #46 -: Октомври 25, 2007, 10:58:30 am »
ох незнам нещо май си въобразявам че ме боли! вече се побърках! аз още се лекувам с диферелин , естествено не съм чакала ЗК да се натуткат и ги почнах веднага след операцията ( купих си 4 ампули) и сега ме одобриха
« Отговор #47 -: Октомври 25, 2007, 11:06:02 am »
Мене нищо не ме е боляло , а имах и много сраствания, доктора се чудеше как е възможно това?!Започнах да ми идва (прди първата киста)не на 28 , а на 33 дни с много тъмна и гъста кръв  и така я откриха , а не бях ходила от 6 месеца на преслед.....пробвахме естествения медод...
*
« Отговор #48 -: Октомври 25, 2007, 11:14:03 am »
аз нямах нередовен цикъл , или нещо необичайно, но болката ставаше все по-нетърпима с всеки изминал цикъл. и аз имах доста сраствания. а на лекар ходя 3 пъти в годината и как е станало това...и аз не мога да си обясня!
« Отговор #49 -: Октомври 25, 2007, 11:18:28 am »
Много бързо се образуват -коварна работа!

*
« Отговор #50 -: Октомври 25, 2007, 14:30:05 pm »
Когато има киста може да има болка, а може и да няма - преживяла съм и двата варианта.
Когато има сраствания - не боли, те не се усещат, могат да се открият само с лапароскопия.
« Отговор #51 -: Октомври 25, 2007, 15:11:56 pm »
Е мойта я видяха на ехото и ми назначиха веднага оперативно лапаро
*
« Отговор #52 -: Октомври 25, 2007, 18:29:23 pm »
Е мойта я видяха на ехото и ми назначиха веднага оперативно лапаро
и аз бях така! тя мойта киста беше огромна , как няма да я видят с ехографа?
*
« Отговор #53 -: Октомври 25, 2007, 18:57:30 pm »
Момичета здравейте,
И мене ме чака лапароскопия - доктор Владимиров ме изпраща,имам киста 2.8 см, предполагат, че е ендометрична, бях при д-р Тюфекчиева вчера , защото реших при нея да направя лапароскопията, но тя спомена нещо, че евентуално, ако се окаже, че имам много сраствания или ендометрични огнища към червата можело да се премине към лапаротимия. На вас казвали ли са такова нещо - доста се постреснах от това? Какъв според вас е шанса това да се случи, защото все пак това си е кръвна операция....
« Отговор #54 -: Октомври 25, 2007, 19:12:00 pm »
Да, мен ме бяха предупредили че ако започнат лапароскопия и се наложи, ще минат към лапаротомия. Само че накрая направо прибягнахме към коремната, но докторката ми каза че в много случаи жените лягат за лапаро, а се събуждат след коремна. Дано имаш късмет и се разминеш с лапаро, но което и от двете да е, ще е най-доброто за теб според преценката на докторите, така че успех и горе главата!

*
« Отговор #55 -: Октомври 25, 2007, 20:34:36 pm »
и на мене ми бяха казали , че може да се премине към коремна операция ......но ми изкараха киста 15см. , и премахнаха срастванията с лапароскопия! - д-р попов - шейново
*
« Отговор #56 -: Октомври 25, 2007, 20:36:39 pm »
Когато има киста може да има болка, а може и да няма - преживяла съм и двата варианта.
Когато има сраствания - не боли, те не се усещат, могат да се открият само с лапароскопия.
:lol: Срастванията бе момичета, се откриват с лапароскопия, кистите се откриват с обикновен ехограф!
« Отговор #57 -: Октомври 25, 2007, 23:24:47 pm »
и на мене ми бяха казали , че може да се премине към коремна операция ......но ми изкараха киста 15см. , и премахнаха срастванията с лапароскопия! - д-р попов - шейново
И аз така, същия случай и същата големина -Пъневска Майчин Дом

*
« Отговор #58 -: Октомври 26, 2007, 09:12:48 am »
Момичета , благодаря ви за отговорите;-))
Krassita, би ли ми казала след коремната колко време се лежи в болница и горе долу за колко се възстановяваш?
Rossy, Попов ли ти каза, че може да се премине към коремна, или друг доктор?
Доколото съм чувала и чела във форумите Тюфекчиева и Попов ги препочъчват най- много за лапароскопии
« Отговор #59 -: Октомври 26, 2007, 10:27:16 am »
Аз лежах 6 дни след коремната , но мисля , че е по-добре  коремната(специално в моя случай) защото чистят всичко , което им се стори съмнително!