0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
Re: лапароскопия
« Отговор #20 -: Октомври 17, 2007, 22:13:31 pm »
И на мен ми се искаше да избегна операция, то кой иска да го режат, но след два месеца изследвания и т.н. разбрах, че друг изход няма. Освен това не боли толкова, а и желанието за дете те прави готов на всичко. Norma нито една жена тук не би се поколебала да опита всичко, за да открие решение на проблема си и ако трябва да се оперира - не един път. Пътят е дълъг, но не е толкова сложен или неосъществим: пълна кръвна картина, изследвания на хормони т.н., лапароскопия (диагностична или оперативна), спермограма на мъжа и .т.н. докато постигнем желаната цел :bfp: Кураж! Не е страшно, щом исаш дете, сърцето ти ще те напътства как да постъпваш. Вярвай в себе си , в медицината и не губи надежда
здр.
всички тези изследвания съм ги правила в софия в клиника по стерилитет,точно за теова съм като в задънена улица,просто няма резултат.наистина нямам лапароскопия но не смятам да я правя ако на ми се направи инсеминация първо,защото макар че ми е зпушена едната тръба моге,а лапарото след 24 часа тръбите отново се запу6ват....това не лекува само ги продухват...
« Отговор #21 -: Октомври 17, 2007, 22:27:37 pm »
Норма, извинявай, ама май бъкраш гърците с грънците... иначе казано не бъркай лапаро с цветна снимка/хидротубация  :lol: :lol: :lol:

Иначе казано - това, на което ти му казваш "продухване на тръби" е запълване на вътрематочната кухина и на тръбите с, да го кажем условно, течност, за да се види по определен начин дали няма запушване на тръбите, и то няма нищо общо с лапароскопията, която е така наречената "безкръвна" операция.

Пък и нещо, девойко, взе да ме съмняваш... хем казваш, че са ти правили цветна снимка, хем пишеш, че при лапаро се продухват тръбите... а щом са ти правили снимка би трябвало да знаеш, за какво точно става въпрос.... хъммхххх....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #22 -: Октомври 19, 2007, 13:50:12 pm »
Norma на мен ми правиха оперативна лапароскопия, което беше единствен изход - за премахване на сраствания от предишна операция и хидросалпингс, който беше открит при цветна снимка. При мен, изследванията са наред и лапароскопията беше единствения изход. Аз не мога да правя нито инсеминация нито инвитро без да беше извършена тази операция, тъй като HSG пречи за задържане на плода и всяка друга процедура е излишна. Обяснявам го, защото ако имаш някои въпроси по-конкретни да питаш. Ако искаш обясни какво ти е правено до момента, за да сме по-полезни с отговори.
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #23 -: Октомври 19, 2007, 14:41:40 pm »
Бих искала да задам един въпрос на свой ред. Колко време след лапарото да пробваме за бебе. То май овулацията е изпуснахме, ама нямаше как. Вече минаха 10 дена. Незнам защо лекарите не казват тези неща, като знаят, че това май най-много ни интересува. Аз казах на моя сладур, че вече се чувствам добре, ама той го е страх да не ме натисне по корема или знам ли. :oops: Те, мъжете, са по-страхливи от нас. :lol: Аз нямам търпение да пробваме вече.
*
« Отговор #24 -: Октомври 19, 2007, 20:36:42 pm »
Норма, извинявай, ама май бъкраш гърците с грънците... иначе казано не бъркай лапаро с цветна снимка/хидротубация  :lol: :lol: :lol:

Иначе казано - това, на което ти му казваш "продухване на тръби" е запълване на вътрематочната кухина и на тръбите с, да го кажем условно, течност, за да се види по определен начин дали няма запушване на тръбите, и то няма нищо общо с лапароскопията, която е така наречената "безкръвна" операция.

Пък и нещо, девойко, взе да ме съмняваш... хем казваш, че са ти правили цветна снимка, хем пишеш, че при лапаро се продухват тръбите... а щом са ти правили снимка би трябвало да знаеш, за какво точно става въпрос.... хъммхххх....
Ще уточня само, че по време на лапаро, е напълно възможно да се тестват тръбите за проходимост, сиреч да се направи цветна снимка.
*
« Отговор #25 -: Октомври 20, 2007, 14:48:16 pm »
Няма смисъл и от двете.Или само лапаро или само цветна снимка.При лапарото по-хубаво се диагностира.Успех
*
« Отговор #26 -: Октомври 20, 2007, 16:30:54 pm »
Защо мислиш, че няма смисъл? Аз съм на друго мнение, зависи какъв ти е проблема, когато имаш няколко проблема, това е най-добрия вариант. Даже цв. снимка в някои случаи се прави и след лапаро. Много зависи какво се цели с лапароскопията.
« Последна редакция: Октомври 20, 2007, 16:39:50 pm от mery I »
*
« Отговор #27 -: Октомври 20, 2007, 18:36:48 pm »
Моя случай беше такъв:Цветната ми снимка показва, че нямам проблем и немога да забременея, а след лапарото сраствания,отстраняване и на двете тръби.За това мисля,че лапарото е по-добро като диагностика.[/color
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #28 -: Октомври 20, 2007, 19:05:53 pm »
 Малко инфо:       
Лапароскопия

За сигурно диагностициране на проблемите, докторите се нуждаят от директен поглед в коремната област и репродуктивните органи. Това може да се осъществи посредством лапароскопия.
Терминът "лапароскопия" произлиза от гръцките думи "поглед в коремната област." Лапароскопът е малък телескоп, който се вмъква в коремната кухина посредством малко срязване. Той дава възможност доктора да погледне органите отвътре.

Прилагане на лапароскопията?
Има няколко причини, при които се препоръчва лапароскопия. Тя се прилага при проблеми, свързани със стерилитета или при желание за постигане на стерилитет. Прилага се също за проверка за ектопична бременност, случаи на тазови болки и др.

Диагностика и хирургия
Лапароскопията се използва често за диагностициране в случаи на абдоминална (коремна) болка. Тази процедура се използва за разглеждане на много здравословни проблеми.
  Ендометриоза, сраствания (слепвания), фиброиди, яйчникови кисти, хистеректомия.
При жени, които имат проблеми със забременяването чрез нея могат да се открият проблеми като ендометриоза или кисти.
Лапароскопията се използва често и за стерилизация. С тази операция докторът, използвайки лапароскоп за водач, блокира фалопиевите тръби.
   Ектопична (извънматочна) бременност:
Когато жената има болки ниско в коремната област по време на ранната бременност , докторът може да се усъмни в ектопична бременност . Ектопична бременност е тази, при която плодът е разположен в тръбата вместо в матката. Това може да разкъса тръбата и да причини вътрешен кръвоизлив, който да изисква спешна хирургична намеса.

Предимства на лапароскопията
Кратък престой в болницата, малки срезове и бързо възстановяване.

Процедурата:
Използваната упойка зависи от процедурата, която доктора ще препоръча, и по избор на пациента.
След упойка, се прави малък срез под или в пъпа. Газ, като carbon dioxide или nitrous oxide, често се вкарва в коремната област. Газът издува коремната област, така че тазовите репродуктивни органи да се виждат по ясно.
Лапароскопът се поставя през прореза. Често се прави и друг срез, който помага да се преместват органите по посока зрителното поле.
След процедурата се изваждат инструментите и се изпуска газа. Шевовете се затварят.
Въпреки всичко има и макар и рядко срещани усложнения по време на лапароскопия, като кръвоизливи, алергични реакции към упойката , наранявания.

Възстановяване:
По-кратко отколкото при нормалната хирургична намеса.
Лапароскопията може да бъде полезна при диагностициране и решаване на много гинекологични проблеми.
*
« Отговор #29 -: Октомври 20, 2007, 19:15:04 pm »
Мими, аз съм съгласна с твърдението, че лапарото дава по-пълна картина за състоянието, но не съм съгласна с това, че цветната снимка е излишна, ако се прави лапароскопия,понякога се налага да се направи по време на лапарото или след лапаро.
Това ми е идеята.
Виж при Eagle малко по-нагоре какъв съвет е дал д-р Даскалов.
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #30 -: Октомври 20, 2007, 19:27:36 pm »
Здравеите моми4ета,
знам че всички имаме една и съща идея тук да си помагаме и да се разбираме,защото целта ние да си имаме бебенце.аз си направих пълни изследвания в клиника "репробиомед"софия,хормонални,цветна снимка и какжо ли още не...цветната снимка ми показа 4е имам проблем в една от тръбите.започна докторката да иска от мен да си правя лапаро за да ми провери чрез операцията тръбите ...защото лапарото не лекува може само за кратко да ти отпуше тръбите и пак да се запушат или просто да се проверят,това го знам от доктори.аз нямам против да мина лапаро,но докторката нито мие правила инсеминация...незнам дали съм права.много чета по този въпрос защото мие болен и от чисто психологическа и дори финансова позиция предпочитам да не пребурзвам с нещата.и дано господ е с мен.
*
« Отговор #31 -: Октомври 20, 2007, 19:44:46 pm »
Норма здравей,
Аз се опитвам да изясня смисълът, и на едната, и на другата процедура.
Лично на мен ми е предложен точно този вариант- две в едно - лапароскопия и цв. снимка едновременно. Мисля, че откъм финансовата страна нещата не се облекчават /особено ако се први на частни начала, като при мен - около 800-1000лв./, но пък един път те упояват и не губиш време за изследвания.
*
« Отговор #32 -: Октомври 21, 2007, 11:02:04 am »
Мери :goodluck:
*
« Отговор #33 -: Октомври 21, 2007, 11:33:49 am »
 :thankyousign:
Аз сега тръгвам по този път през който ти вече си минала.
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #34 -: Октомври 21, 2007, 17:29:46 pm »
:thankyousign:
Аз сега тръгвам по този път през който ти вече си минала.
Мила пожелавам ти да се въоръжиш с много спокоиствие и пари защото повярваи ми много ми стана неприятно когато присъствах на един разговор с доктор Табакова и неината асистентка(отивахме да ми правят цветна снимка),та докторката и разправяше как строи къща на морето,с басеин над самата къща и какво ли не.....просто не мога да ти обясня с думи как се чуствам,достатъчно мие зле от унижението на всяка процедура и като си легна ве4ер се питам ''защо на мен'и като разбераш че и докторката не и пука за теб а иска просто да ти взема парите...аз ве4е  ве4е толкова премислям нещата и добре че са тези форуми с които разбираш много неща.
*
« Отговор #35 -: Октомври 21, 2007, 17:32:23 pm »
Смени ли докторката?
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #36 -: Октомври 21, 2007, 17:45:41 pm »
Смени ли докторката?
Здр мила,
 в интерес на истината всичко ми се обърна, тогава аз разбрах че няма разбиране от лекуващите а просто поредния пациент на които можем да му отрежем пръста от кръста...да му вземем парите а дали ще забеременее между всички процедури "божа работа"да смених я защото сущата докторка не искаше да ми прави инсеминация защото не ми намирала ову.и направо трябвало да праминем на лапаро...от тогава аз съм срината защото знам че всички доктори са такива...незнам къде и на кого да се доверя..а бебенце няма:(
*
« Отговор #37 -: Октомври 21, 2007, 20:03:23 pm »
Норма,
За съжаление, наистина навсякъде е пълно с комерсиални хора, обидно е, че и повечето лекари са такива. Аз обаче съм попадала и на истински лекари, и то съвсем случайно, без да съм ги познавала и са ми помогнали с всичко, което им е било по силите, без да плащам за помощта. Много рядко се срещат истински лекари, но все пак ги има. Те се разпознават веднага в "стадото" и първият въпрос, който си задаваш на ум е "За какво ли работи този човек, определено не е за пари". Аз съм от Пловдив, в София може вече да са изчезнали тези Хора. Надявам се само, като отида в София, лекарят, който съм избрала да си свърше работата както трябва, а как ще гледа на мен по-добре да не знам...
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #38 -: Октомври 21, 2007, 20:27:34 pm »
Норма,
За съжаление, наистина навсякъде е пълно с комерсиални хора, обидно е, че и повечето лекари са такива. Аз обаче съм попадала и на истински лекари, и то съвсем случайно, без да съм ги познавала и са ми помогнали с всичко, което им е било по силите, без да плащам за помощта. Много рядко се срещат истински лекари, но все пак ги има. Те се разпознават веднага в "стадото" и първият въпрос, който си задаваш на ум е "За какво ли работи този човек, определено не е за пари". Аз съм от Пловдив, в София може вече да са изчезнали тези Хора. Надявам се само, като отида в София, лекарят, който съм избрала да си свърше работата както трябва, а как ще гледа на мен по-добре да не знам...
Здр,би ли ми казала към кого си се насочила..тъи като и аз турся правилния вариант.блгодаря
*
« Отговор #39 -: Октомври 21, 2007, 20:30:28 pm »
Ще ти пиша на лични, че тук разводняваме темата.