0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elit13

лапароскопия
« -: Октомври 15, 2007, 16:04:01 pm »
здравейте!искам някой да сподели какво знае за лапароскопията?дали е болезнена,трябва ли да се прави в определено време и при определени условия.ако си взема направление и ида на генеколог то това направление покрива ли лапароскопията или трябва да доплатя?изобщо,който има някаква информация за това изледване ще му бъда благодарна ако сподели.също така ми е любопитно дали отнема много време и дали се налага да се лежи в болница.незнам дано въпросите ми не са смешни,но наистина не съм запозната с тази материя.
*
Re: лапароскопия
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2007, 16:40:23 pm »
Доколкото знам- на единия ден постъпваш и правят лапароскопията а на другия те изписват
Дават се 30 дни отпуска
Прави се с пълна упойка
Има клиники които работят с касата и при тях освен направлението се доплаща
А тези които не работят с касата се плаща по-голяма сума-направление не трябва
Ти къде мислиш да я правиш
*
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2007, 16:43:30 pm »
Зависи каде си я правиш
Аз в Шейново си платих 100лв и 10 за престой нищо,че бях с направление.
Ами не е толкова тежка операция ама си е операция ,аз лежах 3 дни в четвъртък ме приеха оперирахаме в петък и в неделя ме изписаха
*
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2007, 17:20:52 pm »
И моята ще бъде по касата, казаха ми, че нищо няма да плащам. Ще ме приемат предния ден- изследвания и на следващия или по-следващия е операцията. 24 часа в реанимация и ме пускат.

[/url]
*
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2007, 17:41:10 pm »
Къде ще я правиш
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2007, 18:24:19 pm »
Лапароскопията по-скоро се счита за манипулация, отколкото за операция. Не е страшна, нито има възстановителен период. Горе главата!

*

skrita

• 226
  • Обичам послушни бебета
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2007, 23:35:24 pm »
лапароскопията сама по себе си не е страшна
разгледай, има доста изписани теми по въпроса
горе главата, на 6-тия ден си пушка...дори започваш да си мислиш за секс
« Отговор #7 -: Октомври 16, 2007, 00:02:36 am »
На мен ми правиха лапароскопия на 03.09.,но не бях по Здр.каса.И да ви кажа честно и аз си мислех,че до няколко дни ще се върна на работа... :( Но това не е изследване,а си е хирургическа намеса.Е...по-добре се чувстваш и по-бързо се възстановяваш от операция с разрез/имам и такава/,но аз например 6-7 дни не можех да вървя изправена.Но това си е до организъм и зависи какво ще ти правят точно.Имам познати,които нямаха никакви проблеми.Но се преживява,не се притеснявай,Elit13. :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*
« Отговор #8 -: Октомври 16, 2007, 10:08:33 am »
Аз ще я правя в Тутракан. И ще ми махат тръбите така че не е точно манипулация, а операция.

[/url]
« Отговор #9 -: Октомври 16, 2007, 10:40:09 am »
Аз ще я правя в Тутракан. И ще ми махат тръбите така че не е точно манипулация, а операция.
  И на мен ми махнаха остатъците от тръбите,защото при първата ми операция,когато са ми ги одрязали са ми оставили по малко/не зная защо?/Но имах и доста сраствания,както и киста на единият яйчник...Може и за това да не съм се чувствала много добре първите дни...Като си гледам диска с лапарото....,голямо рязане е падало. :wink: :wink: :wink:  Elit13,не зная в кой град желаеш да си я правиш,но ако е във Варна САМО д-р Александров/ембриолога на АГ-болница/Той е човек със златни ръце.
*
« Отговор #10 -: Октомври 16, 2007, 16:22:19 pm »
 Elit13,не зная в кой град желаеш да си я правиш,но ако е във Варна САМО д-р Александров/ембриолога на АГ-болница/Той е човек със златни ръце.
[/quote]Съгласна съм с Нушето.Стискам палци всичко да е наред.Успех момичета
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #11 -: Октомври 16, 2007, 16:53:48 pm »
На мен ми правиха лапароскопия 2005 г. в МД .Не съм платила допълнително,само по 3 лв. на ден за престой.Лежах 4 дни.При повечето болката минава още на 2-рия час,при мен беше няколко дни.
<br />
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
« Отговор #12 -: Октомври 16, 2007, 23:01:01 pm »
И аз да се впиша. Правих лапароскопия миналия вторник. Изписаха ме на следващия ден, но възстановявеното не е толкова бързо. Имам два разреза и конците дърпаха много, вървях няколко дни приведена. Моята беше оперативна за премахване на сраствания от предишна операция и хидросалпинг на дясна тръба и си я платих. Важно откъде си и при кой лекар ще я правиш. Дадоха ми и снимков материал на самата операция. Много е важно да избереш мястото и човекът, който да извърши операцията - всичко има значение. Днес ми махнаха конците, а след един месец ще ходя за цветна снимка да видим какво е положението.
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #13 -: Октомври 17, 2007, 09:41:46 am »
защо ще правиш веднага цветна снимка след лапарото? не е ли целта при самата процедура да проверят и проходимостта на тръбите, ако не са махнати? на маето лапаро са ги проверили и резултата беше добър, затова доктора каза ,че проходимост може да се провери едва след 6 -8 месеца след това. успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

norma

• **
  • 88
  • обичайте се
« Отговор #14 -: Октомври 17, 2007, 11:07:44 am »
Здравеите,
аз имам цветна сникма и ми откриха проблем на една от тръбите ...пожелаха да ми превят лапароскопия но аз не искам много съм скептично настроена, та тази операция е само за да ти прегледат органите тя не лекува ами ако още нещо ми увредят??
*
« Отговор #15 -: Октомври 17, 2007, 11:10:13 am »
Могат да премахнат сраствания чрез нея
« Отговор #16 -: Октомври 17, 2007, 11:38:06 am »
Здравеите,
аз имам цветна сникма и ми откриха проблем на една от тръбите ...пожелаха да ми превят лапароскопия но аз не искам много съм скептично настроена, та тази операция е само за да ти прегледат органите тя не лекува ами ако още нещо ми увредят??

Здравеите на всички,аз съм нова тук и много объркана от всичко,от унижение и нехаиство а аз просто искам детенце... :( презмного неща минах много пари похарчих и сега съм отново отначало, защото нямаме детенце. хормонално нямам проблем(поне това казват) но имам проблем с едната тръба..другата е добре..пих клостилбегит има6е овулация но няма бременност,откривах ову от домашните тестове...пих го само 3 месеца,мога ли пове4е...нямам кисти всичко друго мие наред..с мажа ми също..в софия искат само пари за какво ли не последно искаха да ми правят лапароскопия да ми гледали органите...побърквам се :(

Значи имам няколко въпроса:
- от колко години се бориш за бебе?
- при кого си ходила в София? Клиника по стерилитет?
- на кой ден и къде си си изследвала хормоните?
- кой ти е препоръчал лапаро?

Сега няколко коментара:
- ако наистина искаш бебе, и (както разбирам) е минало доста време без резултат, е крайно време да се обърнеш към клиника по стерилитет. В зависимост от това, къде живееш имаш избор между Варна и София, като в София имаш избор между клиниките на д-р Владимиров, д-р Стаменов или клиниката на Щерев.
- казваш в София навсякъде искат пари. За съжаление е така, но нямаме избор (и не е само в София). Това се получава, защото от една страна клиниките по стерилитет са частни, а от друга - Здравната Каса поема малко неща от изследванията, от които ние се нуждаем.
- Лапарото не хапе :wink:, има много момичета, които са преминали през него, и в някои случаи е единствения начин за диагностициране на проблема "защо не става", така че не се страхувай от него.

В края на краищата, най-важното е да си намериш лекар, на който да се довериш, и с когото да се пребориш за заветното бебе.

Хайде късмет  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #17 -: Октомври 17, 2007, 13:14:29 pm »
Здравеите,

Здравеите на всички,аз съм нова тук и много объркана от всичко,от унижение и нехаиство а аз просто искам детенце... :( презмного неща минах много пари похарчих и сега съм отново отначало, защото нямаме детенце. хормонално нямам проблем(поне това казват) но имам проблем с едната тръба..другата е добре..пих клостилбегит има6е овулация но няма бременност,откривах ову от домашните тестове...пих го само 3 месеца,мога ли пове4е...нямам кисти всичко друго мие наред..с мажа ми също..в софия искат само пари за какво ли не последно искаха да ми правят лапароскопия да ми гледали органите...побърквам се :(

Значи имам няколко въпроса:
- от колко години се бориш за бебе?
- при кого си ходила в София? Клиника по стерилитет?
- на кой ден и къде си си изследвала хормоните?
- кой ти е препоръчал лапаро?

Сега няколко коментара:
- ако наистина искаш бебе, и (както разбирам) е минало доста време без резултат, е крайно време да се обърнеш към клиника по стерилитет. В зависимост от това, къде живееш имаш избор между Варна и София, като в София имаш избор между клиниките на д-р Владимиров, д-р Стаменов или клиниката на Щерев.
- казваш в София навсякъде искат пари. За съжаление е така, но нямаме избор (и не е само в София). Това се получава, защото от една страна клиниките по стерилитет са частни, а от друга - Здравната Каса поема малко неща от изследванията, от които ние се нуждаем.
- Лапарото не хапе :wink:, има много момичета, които са преминали през него, и в някои случаи е единствения начин за диагностициране на проблема "защо не става", така че не се страхувай от него.

В края на краищата, най-важното е да си намериш лекар, на който да се довериш, и с когото да се пребориш за заветното бебе.

Хайде късмет  :lol:
Много си права.Когато човек иска нещо много трябва да е готов на всичко.
*

eagle

• 515
« Отговор #18 -: Октомври 17, 2007, 15:48:50 pm »
защо ще правиш веднага цветна снимка след лапарото? не е ли целта при самата процедура да проверят и проходимостта на тръбите, ако не са махнати? на маето лапаро са ги проверили и резултата беше добър, затова доктора каза ,че проходимост може да се провери едва след 6 -8 месеца след това. успех.
Незнам защо. Д-р Даскалов ми обясни, че се прави след един месечен цикъл, за да се види дали образува HSG и дали е проходима тръбата. Предполагам, че той знае най-добре и щеше да ми каже, ако трябва време. Въпросът е, че ще се пръсна от притеснение докато видя резултата тогава.
*

eagle

• 515
« Отговор #19 -: Октомври 17, 2007, 16:00:11 pm »
И на мен ми се искаше да избегна операция, то кой иска да го режат, но след два месеца изследвания и т.н. разбрах, че друг изход няма. Освен това не боли толкова, а и желанието за дете те прави готов на всичко. Norma нито една жена тук не би се поколебала да опита всичко, за да открие решение на проблема си и ако трябва да се оперира - не един път. Пътят е дълъг, но не е толкова сложен или неосъществим: пълна кръвна картина, изследвания на хормони т.н., лапароскопия (диагностична или оперативна), спермограма на мъжа и .т.н. докато постигнем желаната цел :bfp: Кураж! Не е страшно, щом исаш дете, сърцето ти ще те напътства как да постъпваш. Вярвай в себе си , в медицината и не губи надежда