Но с моето мило сме на различно мнение в това отношение и не знам как да го убедя,че кучето(а то е пекинезче и даже е малко още-на 3 месеца и на всичкото отгоре,ми е подарък от него) не е опасно за живота на бебето.Ако някой има някакви идеи,ще се радвам да ми помогне.
Както вече са те посъветвали - отвори този въпрос и пред своя лекар и пред ветеринаря ви, в присъствието на мъжа си. Когато мнението идва от професионалистите, а не от теб - повечко ще натежи. Ако трябва, предварително говори и с двамата лекари в каква посока да се изкажат по темата, в присъствието на половинката.
Аз ползвам и друг подход, при такива "спорове". Вместо да доказвам, защо не е прблем бебето и домашния любимец да си живеят заедно, карам отсрещната страна да ми докаже на мен, защо би било прблем такова съжителство, настоявайки за аргументи в полза на подобна теза. Ама не "аргументи" от типа - "аз така знам, така чух, някоя стринка и чинка познава едни хора, при които...", ами истински и "научно обосновани"
Мъжете специално, хич не обичат да ги засичаш "босички" по някаква тема и най-често от пусто мъжко его само, ще седнат да ровят и да търсят информация, с която да докажат правотата си истински аргументирано. В резултат - докато търсят доказателства за правотата си по въпроса, намират доказателства баш за обратното, което работи в твоя полза.
Така сами се убеждават, че няма от какво да се опасяват, вместо да се налага ти да се пениш и плюнчиш, а той инато да ти казва: "ама не съм съгласен, не мисля така..."
Когато свекърва ми още преди години, вметна, че трябва да си махнем котката един ден като имаме бебе, защото тя носела опасни зарази, аз простичко й отвърнах: "Така ли? Какви зарази имаш предвид?" и тя: "Ами такова, онакова, ми не знам как се казва, ама котките го пренасят, аз съм чувала, че е опасно..."
Почувства се много тъпо жената, че я хванах "неподготвена", ама като типична овенка се засили да доказва колко е права. Ходи да пита ветеринари, пита семейни приятели доктори, научи какво е токсоплазмоза накарая... В резултат - никога повече не се изказа в посока "махнете котката", но започна да мие вманиачено зеленчуците и да препича месата до фаза въглен, понеже научи как най-често се лепва токсоплазмоза.
Към момента, лично тя обяснява на другите кандидат-баби, защо не е проблем, че "младите не искат да махнат животното".