0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Графиката на krassita
« Отговор #20 -: Юли 19, 2008, 09:54:35 am »
Здравей, Денис! Благодаря ти за отговора. Аз не съм го написала много ясно май.
В сряда беше инсеминацията - тогава имах един пукнат фоликул - течност, жълто тяло и т.н., овулация. Имаше обаче още един 21 мм, затова бихме пак прегнил и решихме да правим реинсеминация в петък. Тогава вече непукнатият беше станал 35 мм. Инсеминацията мина само на един пукнат фоликул, а реинсеминацията беше малко излишна, но док каза че кистата няма да попречи на имплантирането ако има такова. Сега съм на утрогестан и дуфастон. Графиката ми на нищо не я прилича, не знам дали Т трябва да се вдигне въпреки кистата. Благодаря още веднъж, Денис!

*
« Отговор #21 -: Юли 19, 2008, 11:56:48 am »
Цитат
Сега съм на утрогестан и дуфастон
Вземаш едновременно и Утрогестан и Дуфастон ли?
« Отговор #22 -: Юли 19, 2008, 12:08:23 pm »
Да, док така ми ги предписа. Дуфастона го взимам през устата, утрогестана вагинално.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #23 -: Юли 20, 2008, 06:36:05 am »

Здравей,.........
Ясно  :D, щом е имало ЖТ, това означава, че е имало О. Супер!
Графиката не я гледай - тя за сега не показва, че има повече от 1 фоликул, но тъй като ние го знаем, няма да и се доверяваме.
Стискам палци да е станало. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #24 -: Юли 20, 2008, 11:17:52 am »
Благодаря ти, Денис! И аз се моля, че ако не е станало, пак ще трябва да почвам противозачатъчни заради кистата, и да загубя поне още един месец докато я махнем.  :bighug:

« Отговор #25 -: Юли 22, 2008, 10:25:09 am »
Денис, тази сутрин се събудих в 7:20, преди алармата, която звъни в 8:30 всяка сутрин, и обикновено тогава си меря температурата. Първата ми работа беше да хвана термометъра и да премеря Т, която се оказа с разочароващата стойност от 36.8  :x  Без да ставам от леглото и да мърдам, съм заспала веднага, и после в 8:30 реших пак да пробвам - тогава стойността беше 37.1  :?  Сега не знам кое от двете да нанеса.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #26 -: Юли 25, 2008, 07:38:01 am »
37,1
Винаги записваш стойността на Бт измерена в определеното време.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #27 -: Юли 28, 2008, 11:12:00 am »
Денис, може ли по графиката да се разбере дали имам задържан фоликул? На реинсеминацията имах 35 мм неспукан фоликул, и много ми се иска да се е спукал, за да не губим цял месец, а да възобновим опитите. Иначе вече си имам всички симптоми, че до 2 дни ще ми дойде :( А и температурата е много неубедителна, така и не се качи достатъчно. Може би точно това показва задържан фоликул? Благодаря!

« Отговор #28 -: Юли 29, 2008, 14:18:45 pm »
Денис, мила, да приключвам ли с надеждите? Температурата ми вече е ниска, колкото е била в първата фаза. Явно няма да ме подмине лелището  :(

« Отговор #29 -: Юли 31, 2008, 13:01:55 pm »
Милата Денис липсва напоследък!
Моля който може да коментира. Днес ми е 15-ти ден от инсеминацията. Още няма лелка. Тази сутрин сън не ме хващаше и се събудих рано рано, въртях се из леглото без да ставам, но не можах и да заспя повече. Час по-късно премерих БТ, по същото време като всяка сутрин, с разликата че този път не беше веднага след събуждане. Беше висока, но не знам дали е достоверна??? След това направих тест, който беше категорично отрицателен. Цикъл още няма, но си имам ПМС. Мога ли все още да се надявам, не знам. Всяко мнение ще ми е полезно!

« Отговор #30 -: Юли 31, 2008, 13:57:40 pm »
Краси,нали знаеш,че при стимулации и друг прием на лекарства БТ не е особено достоверна,особено пък и когато има повече от 1 фоликул.Така че моя съвет е да не я гледаш.Най-важния показател е цикълът!!!А при теб още го няма!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Докато го няма,си дръж надеждата в сърчицето и НЕчакай!Не че до сега е било различно,но сега повече от всвякога ще я караш ден за ден.Ако (дай Боже) още я няма гадината след 2 дни ново тестче!!!Стискам палци!
« Отговор #31 -: Юли 31, 2008, 14:23:53 pm »
Вили, благодаря ти много, мила! Знам, че БТ не се гледа при стимулиран цикъл, но сега вече като е време да ми идва, си мисля че трябва да падне все пак. Затова я следя - за да видя кога ще почне да пада, предвещавайки гадната лелка.

« Отговор #32 -: Юли 31, 2008, 14:36:59 pm »
Краси,хич не я чакай да пада :wink:.Стискам палци :crossfingers:
« Отговор #33 -: Август 04, 2008, 21:13:52 pm »
Еееее, ама дойде ли гадината!!!! айде да е за последно предлагам !!! :)

« Отговор #34 -: Август 21, 2008, 19:55:17 pm »
Денис, само информативно. Графиката ми сякаш казва, че е имало овулация този месец, а преди седмица док ми каза, че имам ендометриозна киста, и един фоликул 19 мм. Но аз съм с ЛУФ и ендометриоза, и няма логика да е имало овулация. Имам и зацапване заради кистата. Дай едно мнение моля :)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #35 -: Август 25, 2008, 16:14:45 pm »
Бт може да е висока заради кистата и въпреки това не е изключено този фоликул /19мм / да се е пукнал, т.е да е имало О.
 НО по графика нищо не може да се разбере. Бт не е достоверна заради кистата.
Божа работа
Дано да е имало О.

ПП
Това, че си с ЛУФ, нищо не означава - един МЦ може да няма О. но на другия да има.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #36 -: Септември 09, 2009, 08:40:40 am »
Денис, здравей! Очаквам цикъл на на 14.09, но последните два дни имах леко зацапване - цяла седмица преди датата. Възможно ли е толкова рано да ми дойде, тъй като имам ендометриозна киста, която обаче си имам вече близо година, не расте, и цикълът ми винаги е бил редовен през това време? Знам, че не може много да се гадае по графиката без температура и други показатели, но ако можеш поне да предположиш от какво може да е зацапването? Благодаря ти!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #37 -: Септември 09, 2009, 14:47:53 pm »
- от кистата
- от по-ниски нива на прогестерона /ако е имало О./
- от имплантация
- хормонален дисбаланс /ако не е имало О./
- раничка

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #38 -: Септември 11, 2009, 01:24:14 am »
Благодаря ти за изчерпателния отговор, Денис! Раничка нямам, имплантация изключвам, така че ще е едно от другите три :)

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #39 -: Септември 11, 2009, 08:47:25 am »
Благодаря ти за изчерпателния отговор, Денис! Раничка нямам, имплантация изключвам, така че ще е едно от другите три :)
ех, пак се хващате за думите...ами ако съм пропуснала нещо?  :D
По-добре се консултирай с лекар

пп. Ще чакам да споделиш как е минало

Виж тук...
МЦ - Ендометриум