0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Провал в стимулацията
« -: Октомври 17, 2005, 22:59:09 pm »
Джорджия: Момичета, трябва да ви изплача мъката си. Днес е 8 ден от стимулацията ми с Гонал Ф за IVF. Резултатът ми е трагичен - малки и малко на брой фоликули и хормоните ми са с отчайващи стойности. Дадоха ми да си слагам освен Гонала и Луверис, да не говорим, че Гонала ми свърши и сумата, която трябва да дам допълнително добива космически размери. Но това не е най-големия проблем - пари се изкарват и всички сме на този хал. Въпросът е, че не зная какво ще се случи оттук нататък. Пък и така ме зашемети, това което чух днес, че нямах никакво желани да разпитвам какви са прогнозите. Сега рева като магаре вкъщи /за пръв път наистина си изпускам нервите от две години насам/ и мъжът ми е изпаднал в паника.
Ако някой е имал подобен проблем - нека ми пише. Благодаря ви предварително!
*

Anonymous

Провал в стимулацията
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2005, 00:15:02 am »
Това първият опит ли ти е.
Реагирала ли си на друг вид стимулация, прилагана по повод друга АРТ ??
Наталия
*
Провал в стимулацията
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2005, 08:09:11 am »
Пьрво и най важно е да си спокойна.Успокой се.
Все още е рано 3а да се каже 4е нищо не се е полу4ило.8 ден.Ще продьлжиш с инжекциите а фоликулите,ще продьлжат да се увели4ават.
Имам три стимулации и всяка премина по ра3ли4ен на4ин.При последната ми бяха необходими двойно пове4е лекарства.
Има още време.Важно е яицеклетките да са хубави 3а оплождане.
*

oganche

• 957
  • Малката ми мацинка
Провал в стимулацията
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2005, 09:13:59 am »
Джорджи, не се паникьосвай. Успокой се и има голяма вероятност да тръгнат нещата. В подкрепа ще ти разкажа една истинска случка. Едно семейство правят 1-во икси. Мноого трудна стимулация, мацката въобще не образува хубави фоликули, а и броят им е мноого малък. От друга страна супер големи дози инжекции. И естественно не успяват. Но...хората упорити и не се предават. Решават сестра й да стане донор, но преди това искат да опитат още веднъж с техни си яйца. Започват 2-ро икси. Отново големи мъки със стимулацията. Инжекциите от касата едва покриват 1/3 от количеството, което са й сложили. Едвам образува 2 мижави фоликула. Но успяват да се оплодят и след 2 седмици за най-голяма изненада на всички.....тя е БРЕМЕННА. Има чудеса, мила, и ти не се отчайвай. Нещата може да се обърнат. Както казва Перличка, само 8-ми ден тие. А до 14?! Нищо не се знае. Стискаме палци да се оправят нещата от първият път. От теб се иска спокойствие. Успех!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Провал в стимулацията
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2005, 09:33:03 am »
Джорджия, имаш време, ще порастнат. Не се предавай. Мсичко е въпрос на късмет.
*

Anonymous

Провал в стимулацията
« Отговор #5 -: Октомври 18, 2005, 09:44:28 am »
Джорджия: Благодаря за успокоението. Това не ми е първата стимулация. Правихме пет инсета с Клостилбегит. Тогава нямах никакви проблеми. Много и големи фоликули. Ще видим утре какво ще стане и дали Лувериса ще подейства. Имам общо пет фоликула с размери 10-11. Станала съм такава ревла, че мъжът ми се подиграва, че приличам на Елена от Big Brother.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Провал в стимулацията
« Отговор #6 -: Октомври 18, 2005, 09:54:15 am »
Джорджия, аз също претърпях неуспех при стимулациите с инжекции.
имам една стимулация с Меногон, която беше прекратена, защото фоликулите тръгнаха да вървят и в един момент спряха да растат.
втора стимулация с Гонал, доста голямо количество, едва произведох два дребни фоликула на долната граница на нормата. тези стимулации бяха без подтискане на хипофизата.
на Клостил реагирам, имам и спонтанна овулация.
явно ФСХ-инжекциите не са за всеки.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

Провал в стимулацията
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2005, 17:04:08 pm »
Джорджи: Извини ме Jam, но какво се случи след провала на стимулацията?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Провал в стимулацията
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2005, 17:31:18 pm »
ами нищо не се случи.
аз ги правех тия стимулации с цел инсеминация, не инвитро.
след първата неуспешна стимулация изобщо не правихме инсе, после 3 месеца пауза пак неуспешна, ама направихме инсето (и то неуспешно), после почнах пак с клостила.
засега не сме умували евентуално какво по-нататък...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

Провал в стимулацията
« Отговор #9 -: Октомври 18, 2005, 18:44:19 pm »
Джорджия: Jam, пожелавам ти успех следващия път, каквото и да решите да правите. Аз имам приятелка, която всеки момент ще роди. Миналата година по това време направи неуспешно инвитро, а 3-4 месеца по-късно забременя по естествен начин. Беше отчаяне и не искаше скоро да повтаря инвитрото. И хоп - получи се. Така си давам кураж и на себе си.
Re: Провал в стимулацията
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2009, 08:50:18 am »
Здравеите момичета искам да попитам тъй като прекратих стимулация обаче съм подута във корема и краката от гърдите на долу колко време след това трябва да се въстаноя ? чуствам се тежкоподвижна , как да пречистя организма си от хормоните ?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #11 -: Февруари 06, 2009, 08:55:45 am »
Здравеите момичета искам да попитам тъй като прекратих стимулация обаче съм подута във корема и краката от гърдите на долу колко време след това трябва да се въстаноя ? чуствам се тежкоподвижна , как да пречистя организма си от хормоните ?
При всеки организъм е индивидуално и зависи от стимулацията на която е бил подложен.При докрай проведена стимулация понякога минават и шест месеца докато организма се възстанови.
Нямам представа при теб кога е прекратена, но ако се чувстваш зле, имаш болки, се консултирай с лекаря си.
« Отговор #12 -: Февруари 06, 2009, 09:37:41 am »
Не нямам болки просто корема ми е подут , аз винаги съм била слаба без корем сега е на две  нива .и крака на борец.
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2009, 12:35:39 pm »
и аЗ сьм слаба, а по време на стимулация ми става едно коремче като че ли сьм гльтнала диня :lol:  след около 1 до 2 седмици ще ти спадне
« Отговор #14 -: Февруари 06, 2009, 17:12:31 pm »
малеее, откъде изкопахте тази темичка  :D - чета jam и прекъсната стимулация, която обмисля следващата си стъпка - октомври 2005 г.  :D

kari_13 важното е, че нямаш болки ... ще спадне корема ...
хубаво е след цикъла да те видят и за задържан фоликул евентуално