0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Пропуска ли дясната тръба нормално?
« -: Октомври 17, 2005, 22:56:22 pm »
Това е част от заключението след направено HSG:

...К.м. се задържа в периампуларно депо, без да се разлива в абд. пространство.

Умишлено не ви казвам мнението на лекаря за да не ви насочвам. Знае ли някой дали трябва к.м. да се разлива в това абд. пространство(което май е коремната кухина)  или не?

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2005, 23:00:52 pm »
струва ми се, че течността трябва да се излива в коремната кухина, а не да се задържа някъде по трасето.
а защо не попита лекаря дето го е написал това?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2005, 23:01:48 pm »
Питах.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #3 -: Октомври 17, 2005, 23:05:18 pm »
и той ко рече?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Октомври 17, 2005, 23:09:08 pm »
И според мен трябва да се вижда излив от тръбата. Това което си написала мисля  означава, че има запушване в ампуларната част на тръбата и затова к.м. не прави излив навън.
Какво каза лекарят???
*
« Отговор #5 -: Октомври 17, 2005, 23:09:49 pm »
Рече, че тази тръба пускала нормално, но аз сега прочетох заключението на Дидето и съвсем се притесних щото другата ми тръба хич не пропусна.

« Отговор #6 -: Октомври 18, 2005, 07:08:34 am »
хм. аз също мисля, че не трябва да се задържа...
да не би да не го е написал правилно?
*
« Отговор #7 -: Октомври 18, 2005, 10:01:49 am »
Габи, а ти като гледаш снимката - виждаш ли въпросната тръба да прави излив навън или прави сак накрая на тръбата
*
« Отговор #8 -: Октомври 18, 2005, 11:17:54 am »
Честно казано в момента така съм се притесниля, че не мога да намеря снимката, а обърнах къщата с краката нагоре.Имам само заключението, но доколкото си спомням нямаше разлив.

« Отговор #9 -: Октомври 18, 2005, 12:02:11 pm »
но щом казва, че пропуска, явно има грешка в написаното.
ще намериш снимката и ще видиш
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #10 -: Октомври 18, 2005, 12:30:55 pm »
Имам пресни спомени от моята цв. снимка и доктора каза,че ако тръбите са пропускливи,течноста се процежда в коремната кухина.Това се вижда на самата снимка,като пушек около тръбите.
« Отговор #11 -: Октомври 19, 2005, 16:12:29 pm »
Добре, всичко ми стана ясно, само не ми стана ясно какво е к.м.? И също така искам да попитам независимо че пропускат  и се излива течността, защо лекарите казват, че има риск от извънматочна бременност и препоръчват лапароскопия. Както се случ на мен?
*
« Отговор #12 -: Октомври 19, 2005, 16:14:58 pm »
к.м. = контрастна материя
« Отговор #13 -: Октомври 19, 2005, 18:20:13 pm »
"м" е медия:)
*
« Отговор #14 -: Октомври 20, 2005, 09:31:28 am »
:D може.. но по смисъл е еднакво.
Все пак не съм специалист по темата, а само потърпевш.
*
« Отговор #15 -: Октомври 20, 2005, 13:32:19 pm »
КОнтрастната материя трябва да се излее в абдоминалната област. Ако се получава задържане в ампуларния й край, това най-често говори за т.нар. хидросалпингс. Препоръчал ти е лапароскопия, защото е възможно по време на процедурата тръбите да са направили спазъм и да не са пропуснали материята, което по време на лапаро не се случва. Там директно се вижда как и откъде минава контраста и дали стига до края на тръбата, съответно дали се излива в абдоминалната област. Вижда се най-точно състоянието в малкия таз и ако има проблем се отстранява. Ако тръбата задържа контраста в ампуларния край има висок риск от извънматочна бременност.
При мен и двете са като твоите след снимка, но аз се каня да правя още едно лапаро.
Успех!

*

Anonymous

« Отговор #16 -: Октомври 23, 2005, 16:02:43 pm »
Какво значи двете тръби са с разширена ампуларна част и пропускат к.м. в ограничени пространства?
« Отговор #17 -: Октомври 23, 2005, 18:09:11 pm »
Габи, това за тръбата от хистерото ли е, или прави и снимка?
*
« Отговор #18 -: Октомври 23, 2005, 20:30:08 pm »
Правих снимка преди хистероскопията. Всъщност така ми откриха полипа.

*
« Отговор #19 -: Ноември 08, 2005, 22:43:58 pm »
Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха да не губя излишно време. Вчера се консултирах с друг лекар, и без да кажа какви съмнения имам по темата, мнението на лекаря само по заключението (тъй като си загубих снимката) беше, че в дясната тръба има сраствания, в лявата може и да е спазъм на тръбата, но при проблема с дясната препоръчва лапароскопия. И така този месец следва фоликуметрия,и ако се докаже наличие на овулация, лапароскопия.