0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

White_Pearl

Здравейте!

Искам да ви споделя какво ми се случва и да поискам чисто човешки съвет. Това не е поредната тема на незнаеща тийнейджърка, нито някаква шега за загуба на време. Надявам се да се отнесете с разбиране! :)

На 18 години съм. Преди една седмица се разделих с приятеля ми след 2-годишна връзка. Виждаме се и сега, говорим си, просто някак нещата не са същите. Той остсъстваше дълго време и се виждахме рядко в последните месеци. Обаче на мен сега ми закъснява. Не мога да преценя с колко дни, защото минялия месец ми дойде 7 дни /даже и повече/ по-рано! Това ме успокоява до някаква степен, но все пак имам съмнения за бременност- ПМС-то беше на лице, гърдите ми се бяха подули, но днес се пооправиха, лошото настроение също го имаше дълго време. Не знам дали от тази раздяла организмът ми не е стресиран, така си обяснявам симптомите и закъснението. Обаче пък днес цял ден ме боли коремът насвякъде и ми се повдига. Да, това също може да се обясни-някакъв вирус например! Освен това през последните месеци сме правили секс най-много 2-3 пъти, винаги с презерватив, но е имало и контакт без презерватив за много кратко време! Знам, че това крие незначителен риск от забременяване, но все пак...Притеснена съм от ситуацията, днес не посмях да си взема тест, може би в следващите дни ще го направя, ако не ми дойде. Но ме е страх и от това, че не знам как да му кажа за притесненията си, страх ме е сега, когато сме почти разделени, той може да си помисли, че се опитвам да го разигравам, наистина не знам какво да мисля и как да постъпя.

Знам, че ми е много объркан целият разказ, но моля ви, дайте ми съвет и ако може мнение за състоянието- случвало ли ви се е да ви закъснява така, на какво се дължи евентуално, дали наистина не е бременност? А ако е така, как да му кажа, как да го помоля за помощ? Последното, което искам, е да го задържам и ограничавам, но само той може да ме разбере в случая и имам нужда от него!

Благодаря за вниманието!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Малко помощ от опитни жени ще ми е необходима!
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2007, 23:36:59 pm »
закъснението на мензиса може дасе дължи на много причини, не само на бременност.
не умувай излишно, а изчакай още 1-2 дни и ако не ти дойде - купи си тест.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2007, 10:00:52 am »
Първо изясни ситуацията със закъснението, после мисли за обсъждане на проблема.
Направи си тест утре сутрин.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2007, 10:13:35 am »
3акъснението на мен3иса може да се дължи на много неща. Симптомите ти също не са гаранция 3а бременност. Направи си тест. Ако е отрицателен и още не ти е дошъл цикъла, отиди на лекар.
Ти си 3наеш, че правенето бе3 пре3ерватив не е желателно. Не допускай повече такава грешка, особено когато не сте постоянно 3аедно и партньора отсъства често.
Дано се оправят нещата.
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2007, 16:01:09 pm »
Здравейте.Имам нужда от съвет,по-точно мнение,но мисля че няма смисъл да пускам нова тема,затова ще пиша тук,надявам се да получа отговор.Ситуацията е следната на 20години съм.На 2.09пих ескапеле,трябваше да ми доиде на 3,но доиде на 4.на 7 свърши,беше малко слабо.Сега би трябвало да ми доиде на 7,да,но не.Вече 6-ти ден не,вчера следобяд си направих тест-шуър чек беше отрицателен,още преди да направя теста го отворих,в смисъл издърпах капачето,което е под чертичките,според вас това имали някакво значение? Как мислите бременна ли съм или не?Принципно цикалът ми е мн точен,непрекъснато ми се ходи до тоалетна,боли ме главата и корема,гади ми се.....Благодаря за отговорите.
*
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2007, 16:11:37 pm »
Повтори теста утре сутрин. Възможно е да се е объркал хормоналният ти баланс от хапчето.
Следващия път като не се пазиш, сети се за днешните си притеснения!!!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #6 -: Октомври 12, 2007, 17:05:13 pm »
mimi_ , след приема на такова хапче е нормално да се получи хормонален дисбаланс. Напваи си тест сутрин с първата урина. Това, че си иzдърпала капачето не влияе на реzулата. 
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2007, 20:11:17 pm »
Мими ,това че си дръпнала капачето не  е от значение,не би повлияло на резултата.Направи сутринта още един и ако се съмняваш все още направи кръвен тест,той е по сигурен.
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2007, 15:29:15 pm »
Здравеите.Сутринта пак си направих тест и пак беше 1 чертичка,а малко по-късно ми доиде.Не е както обикновенно,но като ми свърши ще ходя на лекар и ще видим.Благодаря Ви за отговорите.
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2007, 19:50:14 pm »
Мими,щом казваш че м не ти е като друг път като свърши иди на док .Силен ли е м?
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Октомври 14, 2007, 09:44:48 am »
Мими, тези препарати могат доста да объркат цикъла ти - продължителност, количество, въобще можеш да очакваш май всичко. Върви на гинеколог - хем да види дали всичко е наред, хем да ти препоръча подходящи за теб противозачатъчни. Не че е толкова хубаво да пиеш противозачатъчни, но са 100 пъти по-безвредни от "спешните" хапчета. Дано всичко е наред при теб и бебчето дойде чак когато си готова за него ;)