0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бебеправене+алкохол
« -: Октомври 11, 2007, 14:53:35 pm »
Здравейте всички чакащи и вече дочакали,имам следния въпрос:според вас алкохола оказва ли някакво влияние на организма свързано с евентуалното забременяване?Т.е.-в дните когато бебеправим опасно ли е да се пие,говоря за 1бира примерно...или 2?Защото моя мъж ми заяви,че щом съм в овулация и двамата не трябва да сме пили нищо,не е ли прекалено?
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
Re: Бебеправене+алкохол
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2007, 15:00:59 pm »
Прекаленият светец и богу не е драг  :lol:
Една бира няма да навреди  :lol:

Не бива да се прекалява, разбира се.

lb2f
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #2 -: Октомври 11, 2007, 15:30:19 pm »
Моят мъж също като съм в овулация пие биричка,но не и твърд алкохол-така ни казаха,макар че приятелката ми забременя точно след празник,когато и двамата бяха порядъчно почерпени,така че божа работа кое е вредно и кое не,но ние все пак се съобразяваме. :ask:

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2007, 15:46:07 pm »
...макар че приятелката ми забременя точно след празник,когато и двамата бяха порядъчно почерпени,така че божа работа кое е вредно и кое не...

:D :D :D До сега всички мои приятелки забременяха,като са били повече от "порядъчно" почерпени! :lol: Аз лично за себе си обаче се съобразявам с алкохола по време и след овулацията до М. :wink: Абе за всеки случай...знае ли човек... :wink:
« Отговор #4 -: Октомври 11, 2007, 16:04:28 pm »
Ако трябва да сме точни - алкохола в над умерени количества по принцип не се отразява добре и на двамата партньори и това е по информация от лекари и други. При мъжете се отразява зле в показателите на спермата,но не знам точно на кои, а при жените на хормоните, особено тези като мен с проблеми с високия пролактин -повишава се. А от друга страна пък всички знаят, че алкохола е най-бързия и добър релаксант, но разбира се в умерени количества, иначе действа превъзбуждащо.
« Последна редакция: Октомври 11, 2007, 16:35:22 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2007, 09:45:28 am »
Според мен ако само в деня на овулация е пит някакъв алкохол мисля няма кой знае как да повлияе върху сперматозоидите.

Но виж ако е системно всяка вечер по  2,3 бирички или твърд алкохол, тогава вече ще си повлияе.
« Отговор #6 -: Октомври 12, 2007, 20:18:51 pm »
Не мисля че 1-2 бири биха навредили.Аз за себе си съм решила да не пия твърд алкохол,биричка рядко,пийвам ,за настроение :lol:
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2007, 20:48:20 pm »
Търсим под вола теле вече. И аз съм така де.
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2007, 10:48:33 am »
При толкова бебета, резултат на пиянски вечери, едва ли е голям проблем, но пък след като вие умишлено бебеправите, поне сте достатъчно трезви, за да контролирате това. Иначе знам бебе, станало от двама мъртво пияни родители  :?

*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2007, 20:44:19 pm »
Хм, имам пълни доказателства за зачеване в нетрезво състояние! Мисля, че ще се ражда някъде през март... Но определно и двама бъдещи родители не са били трезви при бебеправенето!
Не мислите ли, че прекаленото вманиачаване в редно и нередно, правилно и неправилно, по-скоро ни травмират, отколкото да помагат на сперматозоида да намери правилния път?! Трябва ли всеки месец да се терзаем, че въпреки, че сме се старали, че не сме пили, пушили, тренирали и напрягали, НЕЩОТО пак не е станало?! :balk_159:

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #10 -: Октомври 14, 2007, 09:49:15 am »
В началото на опитите ни внимавахме - с алкохол, с вдигане на тежко, даже с качване на въртележки  :lol: Въобще първите 2 години от неуспешните ни опити живеех все едно вече съм бременна. Накрая ми писна и реших, че докато не видя +тест, ще си живея живота ;) Нали знаете, "Животът е това, което се случва докато си правим планове за живота си.".
Е, разбира се, не е казано да се натряскваме всяка вечер  :lol: Но като има повод не пречи да изпием по една бира или по един аперитив  :balk_14:

*
« Отговор #11 -: Октомври 14, 2007, 10:05:10 am »
Само 2 месеца след като девера се родил свекъра взел,че се натряскал и направил моя агент!
Ма я какъв синеок красавец ми е станал пък той напук!

Ми девера пък пуши по 2 кутиии цигари на ден и я какъв прекрасен племенник си имам!.(да не говорим, че етървата вземаше противозачатъчни....)

Не поощрявам нито пиенето, нито пушенето.Аз не правя нито едното, моя не пуши, но веднъж седмично обръща по 50 грама домашна ракийка.Мисълта ми е,че ако ще стане става.Вече за втория порок мисля, че е по-опасен.
*
« Отговор #12 -: Октомври 15, 2007, 10:01:56 am »
Мдаааааааа,абе и аз така си мислех,че може в умерени количества разбира се.А иначе,то за ставане-става,но дали няма някакви последици?
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
« Отговор #13 -: Октомври 15, 2007, 17:03:34 pm »
Ами и аз това имам предвид, че за ставане става особено ако много не го мислиш и още повече, когато не искаш. Въпросът е, че по разни изслидвания се твърди че това има някакви отражения, особено при хората които все пак имат репродуктивни проблеми. Иначе на мен преди стимулацията ме казаха че дори и да се напивам всяка вечер не се отразява кой знае как на стимулацията и това не им пречи. А за пушенето знам със сигурност, че се намалява успеваемастта при инвитрото.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
« Отговор #14 -: Октомври 15, 2007, 17:09:29 pm »
Лекарката, която ми следи бременността отговори на този въпрос по следния начин: От практиката ми мога да кажа, че най-много бебета стават по време на лятна отпуска и новогодишни празници, когато хората са отпуснати и пият доста. Не изпадайте в крайности. И моето бебе беше заченато по време на отпуск и с малко джин  :D, ама аз бях толкова убедена, че този месец даже и на теория няма шанс да забременея, пък и се готвех за инвитро след отпуската..., та така. Пожелавам ви скоро и на вас такива изненади.
<br />[link=http:
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2007, 20:10:15 pm »
Мешко 106, ти ме успокои.Наздраве момичета, отивам да пия едно бяло вино по случай изказването на тая лекарка.Да е жива и здрава.
« Отговор #16 -: Октомври 15, 2007, 22:43:17 pm »
Май много се вманиачаваме .Не е лошо да внимаваме ,но чак пък толкова .Аз ще взема да не го мисля толкова...
*
« Отговор #17 -: Октомври 16, 2007, 10:29:10 am »
А така  :drunk:
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
« Отговор #18 -: Октомври 16, 2007, 14:25:46 pm »
Снощи пих бяло вино и резултата беше повече секс.
« Отговор #19 -: Октомври 16, 2007, 16:11:34 pm »
Да май трябва да пийваме ,че кекса прави бебетата  :balk_600: