0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Искахте да Ви разкажа
« Отговор #20 -: Октомври 12, 2007, 13:44:09 pm »
 И аз не съм съгласна. Никой с нищо и никого не е обидил.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #21 -: Октомври 12, 2007, 17:15:16 pm »
Че няма кой да ни сайдиса - няма, ми поне заключвайте всички подобни теми дето има недоволни - ей така в знак на солидарност! :x

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #22 -: Октомври 12, 2007, 19:07:55 pm »
Евро  :lol:
« Отговор #23 -: Октомври 16, 2007, 15:53:39 pm »
Извинете ме, но тази история ми звучи някак съшита с бели конци.
Бременността с близнаци се води рискова, тя се следи само от специалист по акушерство и гинекология, докато другите бременности могат да се следят и от личния лекар. Д-р Емин не е такъв, той още няма специалност. Не казвам, че е лош лекар, а само че е още млад. Не може само той да е следил бременността. Сигурно сте ходили на женска консултация и при истински специалист.

Ако греша, много моля да ме извините и ви поднасям моите най-искрени съчувствия.
*
« Отговор #24 -: Октомври 17, 2007, 09:16:11 am »
tatyana*,
mislish li 4e ima normalen 4ovek, kojto da si ismisla podobni nesta.
Mislish li 4e bih govorila nesta za sestra mi kojto sa izmislica, 4e bih si fantazirala takiva uzasi.
Ako ne mi viarvash tova si e tvoe pravo, no te molia badi taka lubezna da ne me
obizda6.
I sega da ti otgovoria na vaprosa.
Parvo 4e doktor Emin niama pridobita specialnost po akusherstvo razbrahme sled slu4kata.
Vtoro toj be6e prepora4an na sestra mi ot Doc. Konova kato naj dobria ekip koito raboti v klinikata kakto kazah tia misleshe 4e ne moze da zabremenee i triabvashe da se raboti s neia i maza i s Doc. Konova, doktor Emin i Doktor Li4ev.
I treto da hodi na zenska konsultacia za 5 meseca i biaha pusnati edna kravana kartina i urina bez videozon bez vaginalen pregled i sega ti mi kazi kade sa ti belite konci.
I kade da se 4uvstwash spokojna na zenskata konsultacia ili na na hubavia modernia videozon s lekar prepora4an ot uvazavan docent kadeto hodi6 na vseki 2 sedmici, zastoto mnogo dobre znaesh 4e bremennost s bliznaci e riskova vse pak ne sme lekari no se ma4im da se informirame ot kadeto movem.
Mnogo gre6i6 v mnenieto si
« Отговор #25 -: Октомври 19, 2007, 11:37:50 am »
Прощавай, n_rez! Наистина не съм искала да те обидя! Но съм се начела и наслушала на всякакви измислици, затова така реагирах.

Не винаги само добрия видеозон и добрата препоръка са гаранция за добро качество.

Няма ли начин да си потърсите правата, все пак, ако официално е водена неправилно женска консултация, добре ще е да има поне някакво предупреждение към д-р Емин. Не че това ще заличи болката на сестра ти и твоята, нито ще върне бебетата, но за другите, за да не се повтаря тази ужасна история.  :( :( :( :( :(
*
« Отговор #26 -: Октомври 19, 2007, 12:29:31 pm »
Таня,
гарван гарваново око не вади.
Незнам какво е запазено в клиниката от посещенията на сестра ми, но аз пазя всички предледи, видеозони и всичко рецепти и лекарства.
Но дали ако го осъдим тя ще се почувства по-добре или на против ще преживее всичко от ново. На мен също ми е минало през ум да го направя.
Мисля 4е когато д-р Емин е видял че не може да и помогне трябваше да и каже, а не да я лъже до края. Когто тя го пита дали прави секцио той каза "Да разбира се" в последствие разбрах, че дори е гонен няколко пъти от операционната и то лекаря който го е изгонил ми го каза по точно двама са го гонили.
Няма срамно да кажеш аз на човек, че не можеш да му помогнеш, че нямаш достатъчно опит срамното е че д-р Емин не го направи,а реши да си прави отити с нея, не се става така лекар според мен.Мисля, че той трябваше да се консултира с лекари с повече опит от него да я насочи към специалист това за мен е добър лекар. Лекар, който го е грижа за пациента, а не лекар с болни амбиции, който да се мъчи да се докзва като нанася болката на хората. Така не се създава добро име, така се създава лоша слава.
« Отговор #27 -: Октомври 19, 2007, 20:38:54 pm »
Моля да ме извините за грубия тон, но n_rez ти била ли си там когато са изгонили д-р Емин от операционната? Тези двама доктори могат да си казват много неща, но може да не са верни, може де му завиждат и т.н.т., предположения много. Съжелявам за случилото се със сестра ти, но не ми казвай, че и останалите светила в акушерството и гинекологията не са грешили никога. Всеки греши,всяка бременност е рискова, особенно двуплодната, сеста ти е имала мал шанс и това се е случило с нея. Ако всичко беше приключило благополучно, може би нямаше да пишеш тези неща. Не бива по този груб начин да изразяваш омразата си, д-р Емин е помогнал на много жени, да имат дете. Пожелавам на сеста ти по-бързо да преживее случката и скоро да ви зарадва с добри новини.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #28 -: Октомври 21, 2007, 00:53:50 am »
Нелико, само човек, който не е претърпял загуба на дете може да говори така, както ти говориш. След такова нещо, човек трудно се съвзема и изправя на крака. Особено ако е лекарска грешка. Ако лекаря е имал и най-малкото съмнение, че не може да се справи с наблюдението на тази бременност - рискова или не, то той е трябвало да си каже. Ето това е проблема при лекарите в България. Всеки се смята за много знаещ и можещ. Ако по-често си казват - аз съм до тук, това не е в сферата на моята компетентност, нямаше да се налага да четем за такива неща.
N_rez, искрено съчувствам на сестра ти, знам какво е да загубиш бебето си. Пожелавам й от сърце да успее поне за малко да забрави, това, което се е случило и да тръгне напред с нови сили! Помагай й и я подкрепяй! Тя има нужда точно от това сега!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #29 -: Октомври 21, 2007, 13:49:50 pm »
Ganka, аз също съм човек, имам чувства, и аз страдам, и аз се боря да имам свое дете. Още един път казвам, че огромно съжелявам за случилото се със сестрата на n_rez. Но според мен е "грозно" и подло по такъв начин да се сипят обиди за лекар точно в този форум. Нека всеки сам прецени и изгради свое мнение за даден специалист. Аз съм сигурна, че в този форум има момичета, забременели и родили здрави деца благодарение на професионализма на д-р Емин.
Извинявам се, ако съм обидила някого с моя постинг, но не съм го направила нарочно.Изразих свое мнение.
*

Ganka

• 5926
« Отговор #30 -: Октомври 21, 2007, 14:17:20 pm »
neliko, аз не видях никъде да обижда лекаря, просто търси отговори на своите въпроси. Категорично твърдя че не съм адвокат на нито една от страните. Просто ако този лекар е бил неспособен да се справи със ситуацията е трябвало да го каже, а не да си мълчи. Колкото до д-р Емин - не съм чула да има момичета, които да са родили благодарение на него.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #31 -: Октомври 22, 2007, 09:21:18 am »
neliko,
Отосно това, че д-р Емин е гонен от операции лекарте, който са го изгонили са лекари с много стаж, много опит и титли така, че помисли за какво могат да му завиждат, може би за това, че е специализант и няма специалност?
А това, че е направил успешно инвитро на няколко момичета да знам, че е така, но пожелавам на момичетата да няма проблеми, защото е ясно, че нито ще ги насочи към специалист нито ще им помогне.
И никога не бих си позволила да обиждам прочети внимателно мненията ми и ще разбереш.
И както каза Ganka може би ти е трудно за разбереш загубата, кото не си изживяла подобо нещастие и дано никога не ти се случва нито на теб нито на някой от близките ти, защото поврвай болката е огромна, а още повече боли като разбереш, как се е стигнало до там. Пожелавам ти успех!
« Отговор #32 -: Октомври 22, 2007, 09:34:16 am »

че е специализант и няма специалност?

Ако това е така , а доколкото разбрах и другият лекар , д-р Личев , също няма специалност , питам се в чии ръце оставяте живота и здравето си , хора ?
*
« Отговор #33 -: Октомври 22, 2007, 10:21:43 am »
Efirche,
Както казах вече ние не знаехме, че няма специалност.
Сестра ми се беше насочила към Доц. Конова и тя е посъветва да се работи с екипа
Д-р Емин и Д-р Личев, но нещата се развиха много бързо и в рамките на същия месец в който трябваше да се пуснат изследвания и да се разбере защо не може да забременее, тя вече беше бременна. Доц. Конова и каза, че би било добре да се направят още изследвания и лекаря който да я наблюдава да бъде Д-р Емин. Естесвено беше да се доверим на доцентката, като каза че това е най- добрия екип в клиниката и че те най-добре ще се грижат за нея. Не ни е и минало през ум, че може да няма специалност.
« Отговор #34 -: Октомври 22, 2007, 11:39:27 am »
n_rez,
от самото начало следя темата и много съжалявам за това което ви е сполетяло...и от написаното от теб съм с впечатление, че най-малкото - лекаря не ви е обърнал достатъчно внимание...
Но няма как да не отбележа, че момичетата тук са прави.В днешно време не се гледа с добро око на голи обвинения хвърляни в публичното пространство срещу човек който е помогнал на много бебета да излезят на бял свят... И съм сигурна, че повечето четящи си казват може и да е така, ама може и да не е и просто отминават темата...
Не разбирам защо след като си толкова убедена и дори се засягаш от съмненията на някой от момичетата тук не подадеш оплакване, жалба... какъвто е там редът и не търсиш възмездие за безхаберието на лекаря.. нищо,че гарваните не си вадят око...
Ако се проведе разследване и доктор Емин бъде наказан , тогава всички тук ще ти повярват... след като не е специярист аз бих ти повярвала и без да бъде наказан, но другите не са длъжни...
От писането тук нищо няма да се промени, този лекар приема и днес може би...
Всичко зависи от теб и сестра ти, съжалявам за болката ви...

« Отговор #35 -: Октомври 22, 2007, 11:46:55 am »
Не разбирам защо след като си толкова убедена и дори се засягаш от съмненията на някой от момичетата тук не подадеш оплакване, жалба... какъвто е там редът и не търсиш възмездие за безхаберието на лекаря.. нищо,че гарваните не си вадят око...
Ако се проведе разследване и доктор Емин бъде наказан , тогава всички тук ще ти повярват...

Не искам да адвокатствам на момичето, но бъдете малко по-толерантни към болката на семейството. Да не дава Господ на никой такова нещастие. И да подаде оплакване, какво ще постигне? Всички знаеме как стоят нещата в България  :? Няма да има последствия за доктора, а момичето ще изживее наново цялата трагедия.
Не виждам полза за никого.
n-rez е разказала какво са преживяли. Всеки има глава на раменете си, всеки си прави изводи и решава за себе си.

lb2f
« Отговор #36 -: Октомври 22, 2007, 11:57:36 am »
Ако се проведе разследване и доктор Емин бъде наказан , тогава всички тук ще ти повярват...

Не искам да адвокатствам на момичето, но бъдете малко по-толерантни към болката на семейството. Да не дава Господ на никой такова нещастие. И да подаде оплакване, какво ще постигне? Всички знаеме как стоят нещата в България  :? Няма да има последствия за доктора, а момичето ще изживее наново цялата трагедия.
Не виждам полза за никого.
n-rez е разказала какво са преживяли. Всеки има глава на раменете си, всеки си прави изводи и решава за себе си.

:good_post:
*
« Отговор #37 -: Октомври 22, 2007, 12:07:32 pm »
Все още не сме решили какво ще правим, защото всичко е много прясно. Сестра ми още много страда загуби бебетата на 01.10 и сега още не и е до жалби. А колкото до това дали ми вярвате или не това си е Ваш избор Вие сте разумни хора и сами си ръководите  живота. Нямах намерение да пиша какво преживя сестра ми докато не попаднах на една акета и не написах моето мнение за лекаря, след това момичета ме потърсиха на e-mail-а ми и по молба на сестра ми написах преживаното от нея. Тя искаше само и единствено да помогне ако може на някой. И да нормално е да се засягам, защото болката в нейните очи я виждам само аз, защото аз бях всеки ден до нея и бях свидетел на всичко от първия ден до сега, а някой от Вас си мислят, че "сипя обиди - подло и грозно".
*

Ganka

• 5926
« Отговор #38 -: Октомври 22, 2007, 12:16:24 pm »
В България до колкото знам все още не е осъден нито един лекар за некадърност. Това означава, че дори и да се подаде жалба, ефекта от тази жалба ще е минимален.
Не знам някоя от нас, ходейки на лекар да му е искала дипломите и степените на квалификация??? Не съм и виждала някъде в България да седят по стената дипломите им за специалност. Така че нормално е, ако един лекар работи в реномирана клиника, препоръчва се от реномиран лекар - в случая доцент, то какво ни дава на нас право да се съмняваме в това има ли придобита специалност или не?
Ето това им харесвам на тукашните лекари - имат си място, на което им стоят всички дипломи, за да може като влезеш в кабинета да си сигурен къде си попаднал.
А и в случая нищо не дава гаранция, че дори и да подадат жалба, няма да се скрият доказателствата за това, което се е случило. Няма да е за пръв път.
Много е тежко в такъв момент да се реши какво да се прави. Все едно аз да тръгна да съдя моята лекарка, че не е догледала нещо. И какво? Това ще върне ли бебето ми? Не, само ще ме накара да загубя и малкото останало доверие в нея...

*
« Отговор #39 -: Октомври 22, 2007, 12:28:31 pm »
Ganka,
Благодаря ти за подкрепата.
На този етап карам сестра ми да гледа само на пред, но ти знаеш че никък не е лесно.