0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: С килим? Без килим?
« Отговор #20 -: Октомври 10, 2007, 22:15:46 pm »
Цветенце, той беше повече, но големите магазини имат непрекъснато невероятни промоции и беше намален. Та затова е толкова. Иначе наистина е огромен. Големината е 195 х 290 см. при цена 285 евро, мисля че си заслужаваше покупката. А беше намален от нещо от сорта на 400-500 евро. За обзавеждането какво да ти кажа - цените тук са абсолютно несравними с цените в БГ. Има толкова невероятни неща и за малко пари. Да те е яд просто :?
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #21 -: Октомври 11, 2007, 09:37:21 am »
Тази тема се появи точно навреме за мен :) Имаме си нов хол, за който ще търся килим. Тези в Домко, които cygnus показа, са много хубави, плътни, дебелички, а с тези цветове - мечтая от дете за такива краски - така че сигурно от там ще е покупката. И ние сме на естествен паркет - бук, много хубав стана след изцикляне и лакиране, но мисля едно килимче ще стои добре под стъклената холова маса и ще създаде много уют и топлина, както на окото, така и на крачката  :lol: :lol: :lol:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #22 -: Октомври 11, 2007, 10:44:44 am »
cygnus,
В сайта който си посочила има страхотна вълнена колекция.
Имаш ли представа дали я предлагат в София?
В Домко не съм забелязала да има такива от естествени материали, но може и да греша ...
За цените нещата у нас са ясни ... щом едно шалте струва 200-500 лева ...

тук също има интересни неща ...
http://www.artcoverbg.com/
*
« Отговор #23 -: Октомври 11, 2007, 10:52:49 am »

200-500 лева ...

Ахам, направо да си го кажем 400-500лв, аз за 200 не съм видяла, поне хубаво, за двойно легло. То по хубавите чаршафи за легло струват 200. Изобщо решаваш да си купиш нещо за дома, проготвяш една немалка сума, то се оказва, че къде си тръгнал с тез пари...
« Последна редакция: Октомври 11, 2007, 10:54:24 am от tzvetenze »
*
« Отговор #24 -: Октомври 11, 2007, 10:57:31 am »
Аз не съм фенка на килимите. Вярно е, че създават топлина и уют, но чистенето си е сериозен проблем. Килим от естествена кожа от крава - това е компромиса, който мога да направя.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #25 -: Октомври 11, 2007, 13:59:27 pm »
Килим от естествена кожа от крава - това е компромиса, който мога да направя.
8O Извинявай, ама като си го представих и така се ококорих  :lol:

*
« Отговор #26 -: Октомври 11, 2007, 14:59:13 pm »
Ееее то вЕрно сме прецакани от всякъде, Гане като видях за колко си купила твоя килим ми иде да се гръмна. аз преди 2 г. си поръчах малко килимче за пред спалнята 180 на 80 см., 100 % вълна, ръчна изработка, български за 280 лв. :x
Много е хубаво, много трудно се чисти, но е много красиво :)
сега още се чудя дали да постеля на Деси, но тя няма да седи на едно място, т.е. върху него.  :?

Цветенце, ако решиш да си купуваш вълнен, моя е от едно магазинче на Раковска, към сточна гара от ляво като слизаш от Дондуков, малко магазинче с няколко стъпъла на витрината има много изложени килимчета.
*
« Отговор #27 -: Октомври 11, 2007, 15:18:21 pm »
Ееее то вЕрно сме прецакани от всякъде, Гане като видях за колко си купила твоя килим ми иде да се гръмна. аз преди 2 г. си поръчах малко килимче за пред спалнята 180 на 80 см., 100 % вълна, ръчна изработка, български за 280 лв. :x

Ахам, че даже "евтинко" си го взела.
Има едно много популярно килимче детско - кола, то точни размери няма де, ама да кажем 120 на 60см - 268лв, вълненко, мекичко, ама малко като размер и толкоз пари!

Стефи, мерси, не съм ходила в този магазин.
*
« Отговор #28 -: Октомври 11, 2007, 17:16:24 pm »
Това имам предвид!

*
« Отговор #29 -: Октомври 11, 2007, 17:31:29 pm »
mmery, в на'що Домко казаха че всичко от каталога мога да си го поръчам. Но много ми се искаше да го вдия преди да го купя.
« Отговор #30 -: Октомври 11, 2007, 18:08:29 pm »
Да и аз предпочитам ръка да пипне, око да види ...
Но при поръчковите модели май не става ...
Поне някаква мостра на материята дали не предлагат?

Но не правете компромис с акрил ... или подобни изкуственяци ...
Вълната има доказани предимства ...

*
« Отговор #31 -: Октомври 12, 2007, 08:46:10 am »
Заяк знаех че ще е такова :) аз гледах такава кожа замо че от друго животно и беше над 1000 лева  8O много пари  :lol:

Момичета сега май материите имат други имена - как казват на вълната по друг начин, да не вземат да ме метнат по върбите? Тези в Домкото за които ставаше дума дали са от вълна?
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
*
« Отговор #32 -: Октомври 12, 2007, 19:04:59 pm »
Аз харесвам персийските килими на Сливен http://carpetshops-sliven.hit.bg/home.htm Имат килими с много хубави цветове, но като всички вълнени килими - трудно се чистят. Много ми харесват тези модели: http://carpetshops-sliven.hit.bg/porto3.htm
*
« Отговор #33 -: Октомври 14, 2007, 21:59:45 pm »
Айде да се изфишкам и аз. Купихме го, даже два. Еднакви единия по-голям другия по-малък. От карпет макс - вълнени, мекички, идеални. Единия за хола другия за кухнята ( в нас са съединени). Приличат на черга с градиент от бордо до мръсно бяло на ивици, на мен ми харесва, не го намирам този модел в нета - като поошетам ще снимам. :)
mmery, мерси за съвета да бъде вълнен! Има значение явно.
« Последна редакция: Октомври 14, 2007, 22:03:00 pm от cygnus »
*
« Отговор #34 -: Октомври 15, 2007, 08:50:45 am »
cygnus бравооо :) айде ще чакаме снимки :)

Rozy мн интересни модели има, колекция темпо и ръчните мн ми харесаха :)
« Отговор #35 -: Октомври 15, 2007, 12:00:49 pm »
cygnus,
Честито, да си ги ползвате със здраве  :D

Митология е това с чистенето на вълнени килими. Чистят се по-лесно от изкуствените. Не са необходими специални препарати, може и само с топла вода и сапун. Самата вълна не привлича толкова мърсотия.
А и каквото и да си говорим, без чистене не става  :D
« Отговор #36 -: Октомври 17, 2007, 14:17:52 pm »
Сигнусче , чета аз за твойте нови килими , намерих магазина в Пловдив и се сдобих с прекрасни килимчета.
Белгийски с новозеландска вълна , на всичкото отгоре намалени !
Избрах си шантави моделчета! :D
По съвет на ММери , не направих компромис със синтетика!
Та така де , днес съм хепи!
*
« Отговор #37 -: Октомври 17, 2007, 15:27:38 pm »
Efirche, честито! Със здраве да си ги ползвате :)
*
« Отговор #38 -: Октомври 17, 2007, 15:49:58 pm »
Чета ви, как с кеф си купувате нови килимчета :D...
а3 нямам и не мога да си представя да си сложа, а и ще ми отвори много работа при чистене :?
Имам един китеник от Бг постлан в 3акритата ни тераса, понеже там е студено, постелки в банята и тоалетната.
В хола, кухнята и коридора е теракот с подово, спалните с корк.
Даже не 3нам къде да го постеля той килим?
В кухнята като готвя, често пада нещо по пода, ако има и килим не 3нам :?
Мисля, че бе3 килим е лесно 3а подръжка(чистене) и хигиенично(няма прах)
Нооо всеки си има вскус и не е 3адължително да сме еднакви :lol:
Иначе ще е много скучно :wink:
« Отговор #39 -: Октомври 17, 2007, 16:29:01 pm »
Сигнусче , благодаря и да ви се връщат пожеланията ! :D