0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Въпрос за противозачатъчните
« -: Октомври 10, 2007, 12:10:52 pm »
Малко се бях загубила, но ето ме отново. Решихме да изчакаме около година, може и по малко, и след това отново да продължим с бебеправенето. Има много причини за това решение. Та искам да попитам как точно действат противозачатъчните. Значи с моя ЛУФ синдром всеки месец до сега фоликула става на киста. Противозачатъчните подтискат офулацията, това значи ли че няма да се образуват фоликули и от там кисти? Питам защото ако е така през времето което не се лекувам да пия противозачатъчни за да се предпазя от евентуално образуване на кисти?
*
Re: Въпрос за противозачатъчните
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2007, 12:46:20 pm »
Ми незнам дали е сигурно,че няма да образуваш кисти.Аз съм с ендометриоза и след Диферелина почнах противозачатъчни ,но се установи на прегледа,че имам голяма фоликулярна киста въпреки,4е си ги пия редовно,но по принцип за това се пият.Аз сега ги продължавам да видим какво ще стане
*
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2007, 13:08:30 pm »
Поне до колкото аз знам, повреме на прием на противозачатъчни не се образуват фоликули, следователно не трябва да се образуват и фоликулни кисти. Ако греша, поправете ме.
/>
*
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2007, 23:19:38 pm »
Аз имам същият проблем - образувам киста всеки месец. Докато се пият противозачатъчни не се образуват кисти, нали с тях се блокира овулацията.
*
« Отговор #4 -: Октомври 14, 2007, 19:27:34 pm »
Противоzачатъчните пречат на яйчниците да обраzуват фоликули. Няма ли фоликул, няма и филикулярна киста.  :)
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2007, 08:40:59 am »
Да с противозачатъчните ще се предпазиш от евентуално образуване на кисти. Ама какви точно противозачатъчни и по каква схема ще ти каже лекар. При високи нива на мъжките хормони препоръчват Диане 35.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2007, 09:17:46 am »
Честно казано като прочетох какво сте отговорили се притесних още повече,защо аз като пия противозачатъчни не съм  ги спирала имам според док.фоликулярна киста( и то големичка 6 и нещо на 5 и нещо см),каза изрично че за сега не е ендометриоза(имам 4 степен и лечение с Диферелин) и да се надяваме да ми мине без операция.Много съм се отчаяла защо я имам :balk_145:
*
« Отговор #7 -: Октомври 15, 2007, 20:03:36 pm »
Честно казано като прочетох какво сте отговорили се притесних още повече,защо аз като пия противозачатъчни не съм  ги спирала имам според док.фоликулярна киста( и то големичка 6 и нещо на 5 и нещо см),каза изрично че за сега не е ендометриоза(имам 4 степен и лечение с Диферелин) и да се надяваме да ми мине без операция.Много съм се отчаяла защо я имам :balk_145:
Не се притеснявай! Значи, като пиеш противозачатъчни се блокира овулацията - отделя се яйцеклетка,която не може да бъде оплодена т.е. има все пак някакъв фоликул, не се образуват кисти по правило, защото се нормализират нивата на хормоните и фоликулът се пука в точно определен момент, ако обаче хормоналните нива  не се нормализират в оптимално съотношение, е възможно да образуваш киста, това не значи задължително диагноза "Ендометриоза", трябва да се проследят няколко цикъла, за да се смята, че има проблем /той може да бъде и от друго естество/
*
« Отговор #8 -: Октомври 15, 2007, 20:16:54 pm »
Мерси :P
*
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2007, 20:26:13 pm »
Моля! :balk_602:
Нали разбираш какво точно е действието на противозачатъчните - това са си хормонални лекарства от друга страна.
« Отговор #10 -: Май 29, 2008, 22:16:50 pm »
Ако сам изпила една опаковка Yasmin и ми доиде на 3 ден. след като ми сварши си направих почивка(т.е 1 седмица преди да ми доиде започнах пак да ги приемам).има ли вероятност да забременея през периода които пия хапчетата???
*

Tamara

• 1662
« Отговор #11 -: Май 29, 2008, 23:08:07 pm »
има
« Последна редакция: Май 29, 2008, 23:13:00 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #12 -: Юни 05, 2008, 10:15:47 am »
pama...как така "ако съм изпила"..сама ли си ги назначи..и въобще защо приемаш хормонални препарати без да се конуслтираш с лекар..това не е аналгин..извинявам се тона си, но се ядосвам, защото "самоназначените" лекарства и неконтролираният им прием е особено опасен..Yasmin са 21бр в опаковка...всички противозачатъчни започват да се пият от 1-вия ден на МЦ..като свърши опаковката от 21 хапчета обикновено ти идва на 3-4 ден..следващата опаковка започваш 7 дни след свършването на първите 21 хапчета
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*

Tamara

• 1662
« Отговор #13 -: Юни 05, 2008, 20:27:29 pm »
adryana не се впрягай. Повече от очевидно е, че pama не е задала въпроса си коректно. Аз й отговорих така, с надеждата да попита каква вероятност и да си доуточни въпросът. Ама не... Стори ми се странно, ама кой знае.
На тзи етап просто приемам, че няма проблем.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #14 -: Юни 06, 2008, 10:35:58 am »
Tamara...опитах се да бъда груба, но всички трябва да разберат, че предписването на лекарства е постъпка, чиято отговорност е ОГРОМНА и затова се прави от лекари с нужното образование, компетеност..Дано момичето да няма проблеми, но искрено се надявам да започне да се консултира лекар ПРЕДИ да пие каквото и да е..а във форума може да зададе всичките си въпроси..винаги ще й се отговори:)
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца