Прочетох всичко дотук и бих искала да се вмъкна с един пример от клиниката, която посещавах последно. Това, което ми хареса е, че от самото начало ми дадоха схема какво ше правим и на кой ден, в зависимост от резултатите заедно с рецепти, които трябваше да вземем по време на на процедурата(само ще уточня, че ние бяхме за инсе). Имахме назначена сестра, с която контактувахме по телефона, ако имаме някакви притеснения, като ние й оставяхме соъбшение и тя след като вземе лекарското мнение, ни се обажда с отговор какво да правим. Всички кръвни изследвания се правят сутрин от 6,30 до 9 часа, като всеки който отиде се записва в тетрадката дали е само за кръв или заедно с това ултрасаунд. Предварително те си имат от сестрата ни инструкции, какви хормони трябва да се изследват. Има 4 сестри, които вземат кръв и 2 кабинета за ултразвук, което улеснява много обслужването на многото жени, които виждах сутрин. След това, сестрата има ангажимента да ни се обади по телефона, какво да предприемем по-нататък, дори ако трябва да се изпише нещо допълнително или ако си изгубим рецептата, както се случи веднъж, тя се обажда и го поръчва от най-близката за нас аптека и ние само си го вземаме. Дори Прегнила си го поставяхме сами, защото тук няма кой да ни го постави, взехме го от по-специализирана за това аптека, готов както е в спринцовката точно дозата, която ми трябваше, заедно със всичко друго - превързочни м-ли, дори и книжка с инструкции как да го поставим и мойто мъжле се справи отлично. Инсеминациите се правят до обяд, моята беше за 11,30, минах в 11,40, но самата процедура е от лекар, който се занимава само с това и нищо друго. Дадоха ми дата за кръв за прогестерон, след което сестрата се свърза с нас с резултата дали трябва да се взема допълнително лекарство за него, както и дата за кръвен тест след това. Бях през цялото време на работа и нито веднъж не закъснях. Не знам дали ви е било интересно, клиниката е в Щатите, но съм била и в други тук, които също имат някаква организация, но не много впечатляваща, има ред не отричам, но тази ме впечатли с рационалността си.Не е нито сложно за изпълнение, нито изисква някакви супер усилия или средства. Не се стърпях да го споделя с вас, защото и аз съм чакала много и чакам ако трябва, но не е в това въпроса.