0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Да, Дар, дълъг беше постинга ти - нещо като обобщение и анализ на проблема, но пък доста добре казано, напълно съм съгласна и дано този спор го прочетат и от клиниките!!! За да си вземат съответните поуки и изводи, че иначе е просто безсмислен.
А виж относно това :
Всъщност вече е повече от година :(
Днес опитах да си запиша час, казаха ми, че записват за 2009 г. и .....................................................................
Ако някой случайно не се нуждае вече от своя час, ще ми го преотстъпите ли, моля?

Мисля, че никак не е зле в помощ на клиниките да се отвори една нова рубрика тук - "Освобождаване и замяна на часове в клиниките", може пък да се получи улеснение ,само да не премине границите - знаем, когато има голямо търсене неминуемо има и спекула в добрия смисъл на думата, но тава в случея просто не е редно....но все пак ако някой реши да си пропусне часа, мисля че за нови пациенти се изисква повече време и се дават други часове, за да се запознае докторът с проблемите на пациента и досегашните му изследвания и документи.
« Последна редакция: Декември 10, 2007, 16:14:37 pm от marina15 »

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Здравейте!Съгласна съм с момичетата които пишат, че организацията в клиниките е под всякаква критика!Чаках почти година за часа си при д-р Стаменов. Два дни преди това го потвърдих по телефона.Тръгвам на път с невероятно вълнение за срещата си с лекаря. Еуфорията ми се стопи след като чаках 3 часа в чакалнята, която беше претъпката хората накрая и в коридора не се събираха. Повечето бяха като мен пътували от нейде си че и път наобратно ги чака. Оказа се, че за един и същи час има записани по трима души. Защо така и не разбрах.Дойде и моя ред.Отивам за първи път, приготвила съм на доктора подредени по дати и т.н. всички изследвания та да влезе в час човека.Взима папката и започва да чете ..след минута се извинява и излиза..сяда д-р Персенска и започва и тя да чете пита ме разни неща...връща се доктора продължава нататък..отстрани стои някакъв друг лекар..две сестри влизат и излизат и аз разчекната на стола.След унизителния преглед следва една рецепта и довиждане.На моите въпроси беше отговорено с мрънкане от сорта "ще видим после"..Тъй като пътувах с друго момиче от нашия град, което беше записано точно след мен се осмелявам да попитам след колко време приблизително се очаква да влезе тя защото имахме билети за автобус и трябваше да се съобразим и с това. Отговор : "Правя всичко възможно като не искате не чакайте"..така и стана момичето се отказа /нейна воля/ пък и тя беше чакала толкова време за този час.Е много се извинявам ама това там се е превърнало в конвейр.Не отричам и не подлагам на съмнение качествата на д-р Стаменов, самият той изобщо не си даде почивка.Човека е много натоварен разбирам.Но истината е, че не получих това за което бях чакала толкова, дори частичка от него.
*
В подкрепа на горните постинги искам да кажа, че след като 7 месеца чаках за час за първичен преглед, се оказа че трябва да чакам около 2 месеца за следващото си посещение с цел коментиране на резултати и начертаване на пътя по който ще вървим. Последва фоликуметрия за която трябваше да чакам 3,5 часа за да ме прегледат за 10 минути срещу 20 лв. Следва продължение през 2008 поради отпуските... И така се изниза повече от една година в надежди и без никакъв резултат...Изводите оставям на вас...
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
точно за това става въпрос съгласна съм с предните две мнения на мен ми се случи същото надежда,чакане,чакане,чакане,от цялата работа спомена от прегледа ми е мъчителното чакане от четири часа и притеснението как ще се прибера,пуснах хормони които ми струваха сто лева и ми казаха че за коментар на резултатите трябва да си запеша час е записах си за след два месеца,без коментар просто нямам думи,през това време направих огромна киста и какво да направя отидох на друго място  ,защото ако трябваше да чакам те да ми обърнат внимание полжението щеше да излезе от контрол,извинявайте но при господ ли си записваме часове
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Мдааааааааа, доста е наболял проблема с това чакане! Момичета аз бих ви препоръчала да се разровите какви изследвания е добре да имате като основа и да ги направите на друго място! и като влезете при Стаменов или при който и да е друг специалист да не губите време в чакане за часове за разчитане на всяко едно изследване. Аз така направих - отидох при спеца с папка готови изследвания и той премина направо към лечение..... и съвсем скоро стимулация. Дано да е успешнаааа!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
И така се изниза повече от една година в надежди и без никакъв резултат...Изводите оставям на вас...

не, не оставяй на нас да направим изводите от твоя случай - направи си ги ти сама. защото е важно за теб.
аз извода от случаи като твоя (които са много) съм го направила и казала отдавна и многократно - за което доста хора не ме харесват.

защо, по дяволите, трябва да ходите всички при един-единствен лекар? кой ви излъга, че само там ще ви помогнат и никъде другаде? при това, да ходите при него за всякакви АГ проблеми? та има хора, които дори не се борят със стерилитет, но много държат да отидат при "единствения доктор"!

ами като го искате това - понасяйте си цитираните последици. и не се оплаквайте!
един чакал 3 часа, друг чакал 1 година. всеки си избира сам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

защо, по дяволите, трябва да ходите всички при един-единствен лекар? кой ви излъга, че само там ще ви помогнат и никъде другаде?

Напълно съм съгласна с Jam. Когато януари отидох при Маркова тя ми пусна стандартните изследвания и и каза да отида чак април месец. Когато отидох не останах доволна понеже слд три месеца чакане за тази среща аз не полуих нужното внимание а и ме остави за сепември месец понеже нямала свободно време да ме вмъкне. Не се поколебах и за миг и звъннах в друга клиника в която и ми беше процедурата. Това е аз не се примирих с чакането и потърсих друг специалист.
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
И аз съм за!!!!! посещението при други лекари!!!!! Не може да очаквате 10 чевека в Бг да обслужат целия поток от желаещи момичета от цялата страна.!!!! Е не става!!!! Търсете алтернативи момичетаааааааа, не чакайте с години, времето назад не се връще..... отива си безвъзвратно! А и повечето от вас като ходите само при един двама, просто не давате шанс на други лекари да се развият и докажат..... НЯМАМ ОБАЧЕ ПРЕДВИД ДА ХОДИТЕ ПРИ КВАРТАЛНИЯ ГЕНИКОЛОГ!!!! Има доста клиники където се лекува стерилитет.
Има доста клиники където се лекува стерилитет.

Няма. И специалисти няма. И това е големият проблем.
Ти би ли отишла при Табакова, Тодоров, в Тина Киркова? Аз и най-големият си враг няма да пратя там.

lb2f
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Цитат
А и повечето от вас като ходите само при един двама, просто не давате шанс на други лекари да се развият и докажат.....
Как ли пък не съм дала шанс на някой, тепърва да се доказва за лекар на мой гръб?!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Цитат
А и повечето от вас като ходите само при един двама, просто не давате шанс на други лекари да се развият и докажат.....
Как ли пък не съм дала шанс на някой, тепърва да се доказва за лекар на мой гръб?!
:good_post: напълно подкрепям evro,откъде накъде ще си стоя спокойно докато някой се учи и натрупва опит за моя сметка.. 8O!мисля,че всеки човек има право да си избере лекар,който да се погрижи за него,да знае какво прави и защо!да намери решение на проблема,а не да трупа опит налучквайки и да ти навлече още повече неприятности.. :?
тук обаче е и другата страна на нещата,че щом като си избрал лекар който е претрупан с работа и въпреки това отиваш при него,с ясното съзнаие че е прекалено зает - тогава е безмислено да се ядосваш и оплакваш..
« Последна редакция: Декември 13, 2007, 13:25:13 pm от katia13 »
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
И аз искам да споделя за въпросното чакане....да чакаш 1 час или 4 часа или цял ден е едно, но да чакаш цяла година да ти дойде часа, който да бъде отложен....и след прегледи и изследвания да чакаш по 2-3 месеца за коментар на резултати.....и после непрекъснато да те отлагат...това вече е безумно. Аз съм пациентка на доктор Стаменов от 2 години, процедури, изследвания, инвитро....Това, което искам да кажа е, че въпросното правилото, което много момичета - пациенти на Д-р Стаменов споделят, че веднъж като му станеш пациентка, те вместват в графика по някакъв начин - това изобщо вече не важи! И при мен планирания втори опит вече се отлага от 3 месеца, но това, което най - много ме притеснява е, че след като ми дойде новия час - ПАК ЩЕ БЪДА ОТЛОЖЕНА!

Да, тази тема определено има ефект, защото се чете от правилните хора - НО ДАЛИ ТОВА Е НАЧИНА И СХЕМАТА ЗА ВЗЕМАНЕ НА АДЕКВАТНО РЕШЕНИЕ? Веднъж, кагото е поет даден случай, той да не бъде решен до край - ето това мисля, е неправилно!
*
Jam, нямам намерение да влизам в никакви спорове... Форумите са за това да се споделят различни мнения и лични впечатления за да може всеки който желае да направи своите изводи от самите факти, което би му помогнало да направи своя собствен избор... Що се отнася до това, че "доста хора не те харесват" едва ли е заради тезата, която защитаваш... по-скоро заради малко по-острия тон, който се чете между редовете ти... Успех ти желая!
*
Прочетох всичко дотук и бих искала да се вмъкна с един пример от клиниката, която посещавах последно. Това, което ми хареса е, че от самото начало ми дадоха схема какво ше правим и на кой ден, в зависимост от резултатите заедно с рецепти, които трябваше да вземем по време на на процедурата(само ще уточня, че ние бяхме за инсе). Имахме назначена сестра, с която контактувахме по телефона, ако имаме някакви притеснения, като ние й оставяхме соъбшение и тя след като вземе лекарското мнение, ни се обажда с отговор какво да правим. Всички кръвни изследвания се правят сутрин от 6,30 до 9 часа, като всеки който отиде се записва в тетрадката дали е само за кръв или заедно с това ултрасаунд. Предварително те си имат от сестрата ни инструкции, какви хормони трябва да се изследват. Има 4 сестри, които вземат кръв и 2 кабинета за ултразвук, което улеснява много обслужването на многото жени, които виждах сутрин. След това, сестрата има ангажимента да ни се обади по телефона, какво да предприемем по-нататък, дори ако трябва да се изпише нещо допълнително или ако си изгубим рецептата, както се случи веднъж, тя се обажда и го поръчва от най-близката за нас аптека и ние само си го вземаме. Дори Прегнила си го поставяхме сами, защото тук няма кой да ни го постави, взехме го от по-специализирана за това аптека, готов както е в спринцовката точно дозата, която ми трябваше, заедно със всичко друго - превързочни м-ли, дори и книжка с инструкции как да го поставим и мойто мъжле се справи отлично. Инсеминациите се правят до обяд, моята беше за 11,30, минах в 11,40, но самата процедура е от лекар, който се занимава само с това и нищо друго. Дадоха ми дата за кръв за прогестерон, след което сестрата се свърза с нас с резултата дали трябва да се взема допълнително лекарство за него, както и дата за кръвен тест след това. Бях през цялото време на работа и нито веднъж не закъснях. Не знам дали ви е било интересно, клиниката е в Щатите, но съм била и в други тук, които също имат някаква организация, но не много впечатляваща, има ред не отричам, но тази ме впечатли с рационалността си.Не е нито сложно за изпълнение, нито изисква някакви супер усилия или средства. Не се стърпях да го споделя с вас, защото и аз съм чакала много и чакам ако трябва, но не е в това въпроса. 
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
...Имахме назначена сестра, с която контактувахме по телефона, ако имаме някакви притеснения...
...Има 4 сестри, които вземат кръв и 2 кабинета за ултразвук...
...Инсеминациите се правят до обяд, но самата процедура е от лекар, който се занимава само с това и нищо друго...

Не е нито сложно за изпълнение, нито изисква някакви супер усилия или средства.

ооо, не се заблуждавай. цитираните неща изискват много, ама много средства.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Подкрепям Jam. И аз така се подлъгах преди година. Чаках 6 месеца за Владимиров и когато отидох на прегледа още 3 часа пред вратата първия път, втория 1.5, третия 2. За мен това е печалбарство и неуважение към пациентите. Когато бяхме с час първия път преди нас влязоха всички без час, замалко да ни върнат, след това ни казаха без час и уж викаха подред (освен тези с часовете)и точно пред нас почнаха да си вкарват когото си искат. Да не говорим, че там отиваш притеснен,а във фоайето сме натъпкани като сардини. Но това, което ме потресе беше, че излиза повреме на гинекологичен преглед и въпреки тълпата отвън. Просто дават часове и намаляват тълпата или им трябва още пространство. Но хора, уважавайте себе си!Плащате си прескъпо за нашия стандарт. Пък и няма нещо в живота, което да е на всяка цена, защото един денможе нещата да се обърнат. При мен се е случвало.
А при спермограмата вратата не се заключвала.не си тръгнал само, защото знае , че ще се сърдя. и без това едва го убедих да я направи. Стоял вътре 20 мин и за това време сестрата 5 пъти казала на някого, че вътре има човек, да не влиза, вместо да си оправят вратата. А отвън имало много хора и това и без това го притеснило. Дори да са мнго добри специалисти, което ние не сме установили, предвид например, че владимиров постави коренно различна диагноза, от това, което се оказа, все пак ни третират като животни, понеже всички ги хвалят. Направи ми впечатление , че някой го оправдаваше не само за чакането, което не зависи от пациентите, аот организацията, но и за излизането по време на преглед, като твърдеше, че й било оказано внимание. Няма да квалифицирам, сами си направете изводите. За изследването на спермограмата нямам база за сравнение наистина и не мога да кажа нищо и за сега и се доверявам. за сега се лекувам аз. И трябва да ви кажа, че ме излекува обикновен АГ. Не искам да го препоръчвам, защото може да е улучил точното лекарство за мен по случайност, но съм много по-добре. След месец -два ще видим дали има наистина резултат.
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Няма клиника ,в която часовете да са точни до минута или поне аз не съм чула.Чакала съм от 20 мин. до 3 часа.
Но знам ,че затова закъснение има причина. Тази причина може да съм и аз за закъсненито на следващия.
А знаеш ли колко често има и спешни случаи ?А ако ти се един от тях и ти кажат ми ще чакаш ,а коремът ти се пълни с кръв или нещо подобно?
Бъди по позитивно настроена и търпелива!
Това е стъпка към успеха!
Вярвай ми!

« Последна редакция: Ноември 28, 2008, 17:41:40 pm от Vali :) »

Д-р Стаменов,обичаме ви!
Няма клиника ,в която часовете да са точни до минута или поне аз не съм чула.Чакала съм от 20 мин. до 3 часа.
Но знам ,че затова закъснение има причина. Тази причина може да съм и аз за закъсненито на следващия.
А знаеш ли колко често има и спешни случаи ?А ако ти се един от тях и ти кажат ми ще чакаш ,а коремът ти се пълни с кръв или нещо подобно?.....

Не съм съгласна,тук е така и го търпим, защото нямаме кой знае какъв избор....
Тук е така ,защото един лекар е за всичко и  се занимава със всички случеи -стимулации, прегледи и консултации,операции и  раждания, проблемни бременности, лапароскопии, трансфери и какво ли не ....ВСИЧКО!
Ами това физически е невъзможно и затова ако се наложи спешен случей ще се чака и или те мъмрят на работа пред строя и си пред уволнение от работа или се записваш за другия път, които не се знае кога е и дали тогава ще си готов за това, а колкото повече пациенти, толкова повече спешни случеи има-ами това не е болница, ама се опитва да бъде...докато е така ще страдаме ние пациентите. Всичко е въпрос на организация и разбира се средства, може би това е проблема и аз това го разбирам напълно, но не означава че е правилно да бъде така.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание