Примерът с чорапогащника е абсурдно смешен. Ами, да ходим чисто голи като бройлери в клиниките, така ще им спестим много време. А, някак си се забравя простичкия факт, че си плащаме, като ходим там. Плащаме за услуга, а качеството и организацията трябва да са от тях. Подобен начин на мислене обслужва интересите на лекарското съсловие, но не го е еня за скапаните интереси на бройлерите. Аз по една случайност съм пациентка и посещавам една английска клиника по стерилитет, където, трябва да ви кажа, че лекарите са готови да отговорят и на най-малкото емоционално неразположение на пациента. Ако, пази Боже, не се почувстваш добре, те пращат в съседния кабинет, където те чака терапевт, за да поработи над психиката ти и да намали тревожността ти. Достойнството на пациента е много важно. И аз съм сигурна, че повечето лекари в България го знаят това и може би знаят как да го пазят. Но не виждам никакъв смисъл защо и ние помежду си да се унижаваме повече, отколкото ни е унижила природата, като ни е дала за подарък безплодието. Така че, мисълта и ние да правим нещо, за да им улесняваме работата ми се вижда като конфликт на интереси. Нормално е да са критични момичетата. Нормално е и на лекарите да не им пука за това, защото си имат свои интереси. Но да не забравяме факта, че си плащаме за всичко това, което ни превръща не само в пациентки, но и в клиентки. Което означава, че имаме както задължения, така и права.
Лично мнение.