0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Къде работи Д-р Праматаров?
*
Аз ходих на частния му прием в Полимед до Руски паметник, а иначе съм чувала, че работи в МД.
http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159
Хормони не по-стари от 6 месеца /ако има отклонение, повторени/, ако се налага консултация с ендокринолог, микробиология не по-стара от 3 месеца, даже по възможност направени в месеца преди да се отиде на дългоочаквания преглед, фоликулометрия, най-малко 3 цикъла, тест за проходимост на тръбите - ХСГ, това мисля че са минималните изследвания, ако е дългогодишен стерилитет, предполагам на някои места искат имунологични изследвания.
В общи линии е това, ако имате други предложения давайте, така ще спестим и собственото си време и времето на специалистите. Тези неща могат да се направят във всеки кабинет или болница, лаборатория. Всеки от настоящите потребители би трябвало да може да насочи един нов потребител да направи тези изследвания.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Ами може да се закове тема- "Какво да направим преди да посетим клиника по репродуктивна медицина"- така или иначе се чака, поне през това време човек да се подготвя Пък току виж доста от момичетата да почнат да си преотстъпват часовете поради една много специална причина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
На мен лично, изчетено в Зачатие ми спести много време (и това на д-р Стаменов). Ако не бях получила толкова информация тук, щях да отида напълно неподготвена на прегледа и да губя още 3-4 месеца по фоликулометрии, цветни снимки, проследяване на хормони и какво ли още не. Затова вярвам, че ако момичетата с проблеми вземат самоициативата с провеждането на някои изследвания в свои ръце, ще спестят ценно време - за всички гореизброени процедури не е необходим специалист по репродуктивна медицина.
*
Ами може да се закове тема- "Какво да направим преди да посетим клиника по репродуктивна медицина"- така или иначе се чака, поне през това време човек да се подготвя Пък току виж доста от момичетата да почнат да си преотстъпват часовете поради една много специална причина.
Подкрепям с две ръце! И също към списъка с необходимите изследвания да се дават и насоки за добри специалисти по градове, може би... Като естествено да се избягват спекулации от рода на черни, бели списъци (доколкото е възможно?)
Успех в борбата!
*
Ами може да се закове тема- "Какво да направим преди да посетим клиника по репродуктивна медицина"- така или иначе се чака, поне през това време човек да се подготвя
Подкрепям с две ръце! И също към списъка с необходимите изследвания да се дават и насоки за добри специалисти по градове, може би...
Успех в борбата!
И аз мисля,че подобна тема ще бъде много полезна.
Сигурна съм,че много двойки ще се възползват от информацията.
Ние също :oops:
*
със сигурност ще е много полезно!
*
Мини, супер идея, така поне докато се чака за така бленувания час ше могат да се изготвят повечето изследвания!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Подкрепям !!!!!! :D :D :Dтази тема ще бъде много много полезна!!!!!
Само да добавя,че е задължително да се изследва ХЛАМИДИЯ!!!!!
Мисля, че спокойно част от тълпящия се народ пред кабинетите за репродуктивна медицина могат да бъдат поети поне за фуликулометрия по време на стимулацията от допълнителен лекар във втори кабинет, който да ги преглежда и да записва развитието на нещата поне от време на време - примерно през 1 път , а да речем следващия път при главния специалист и така главния специалист хем ще има поглед над нещата и ще следи нещата - всичко ще е записано и проследено, хем ще бъде облекчен да не минават всички прегледи през него. Само се сещам за примерен вариант - определено не съм специалист и не знам дали на практика е възможно нещо подобно, но съм сигурна, че има начини. Трябва де се измисли нещо, защото и докторите имат нужда от почивка и съсредоточаване. Моля момичетата , живеещи в чужбина да споделят опета си. Знам че пишат момичета от щатите, Канада , както и от много други страни в Европа.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
последния път когато бях при Стаменов една от сестрите каза че два пъти му савало зле по време на пункция!за какво говорим ! кажете! тълпата от пациентки беше огромна,не зная въобще как смогва да прегледа всички и всъщото време да прави пункции и трансфери все пак трябва да е съсредоточен според мен това е някакъв хос
Съгласна съм и се опасявам , че такъв начин на работа ще влоши качеството на работа именно и от тази гледна точка, че умората си казва своето-допускат се грешки, не се доглеждат нещата, а хората трябва и да почиват, за да са трудоспособни, адекватни на всяка ситуция и в кондиция. Това е истината  :?

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
На мен лично, изчетено в Зачатие ми спести много време (и това на д-р Стаменов). Ако не бях получила толкова информация тук, щях да отида напълно неподготвена на прегледа и да губя още 3-4 месеца по фоликулометрии, цветни снимки, проследяване на хормони и какво ли още не. Затова вярвам, че ако момичетата с проблеми вземат самоициативата с провеждането на някои изследвания в свои ръце, ще спестят ценно време - за всички гореизброени процедури не е необходим специалист по репродуктивна медицина.
Това с цветната снимка и фоликометрия нещо не го разбрах, защо да е губене на време, като те са следствие от изследвания и операции, за да се види как се развива организма. А така също Цветната снимка установява много проблеми, поне при мен показа причината за безплодие и когато отидох при специалист в клиника ми казаха да е направя, преди това никога сама или никой лекуващ лекар до този момент не ми я беше назначил.
съгласна съм с eagle!аз,особено за цветната снимка не бих я правила къде и да е!!все пак се вкарва контрастна материя(което си е химикал)..и биха могли да станат усложнения,ако не се прави от специалист в тази област!!!така мисля..
иначе за фоликулометрията и разни там секрети,хламидии и т.н. всички сте абсолютно прави..то си е за нас да ги направим преди дългоочаквания преглед за да не губим време като дойде часа :D!аз поне ще ги направя преди това..така реших по ваша препоръка и се радвам че бях прочела темата,за да си изясня някои неща!!
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*
Наистина въпросът е наболял  :(
Аз просто незнам какво предложение бих могла да дам, защото трудът на тези лекари е много специфичен, проблемът на всеки един от нас е важен. Мисля, че самите клиники трябва да помислят за възможните решения.
Това, което ми прави най-силно впечатление напоследък: ако мога да приема за нормално за първичен преглед да се чака половин година, то в никакъв случай не мога да приема за естествено за всеки следващ след първичния да се чака по 2 месеца.

When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

eagle

• 515
  • "Дързостта е гениалност, сила и вълшебство". Гьоте
Да допълня, че има изследвания, които се правят само в определени клиники, като НК клетки и Антифосфолипидните в клиника Малинов. Също така някои изследвания се наложи да ги повторя в клиниката, в която ме оперираха.
В крайна сметка съм на мнение, че първо трябва да открием специалиста и да следваме препоръките му,а повечето от тях работят в частни клиники, където е скъпо, но за момента единствено те предлагат качествено обслужване. Сами никога не можем да решим какви изследвания да правим и при кого. Лекувам се сериозно от две години, но още доста преди това съм искала да се убедя, че нещата ми са ок. ходих по лекари, но нищо. Как можех сама да направя изследванията, които направих тези месеци. Освен това за безплодие започна да се говори от скоро, преди нямаше толкова информация. Сега знам много, чета и имам опит, с което мога да бъда полезна на познати, за да не си губят времето, което толкова бързо тече, че в един момент усещащ как си се мотал като пате в калчища.
« Последна редакция: Ноември 23, 2007, 12:04:04 pm от eagle »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Ми тогава първичните да си ги прави специалиста, да набележи плана за действие и след това:
цв. снимки, ФМ, рутинните прегледи и изсл., инсетата - да се правят от др. лекари,
ЖК - други.
И така след направените изводи и варианти за лечение, тези които са за ин витра/лапаро/хистеро да се връщат при спец-а. Останалите да си правят инсетата или таймирането на овулацията при другите лекари в клиниката.

eagle, НК изсл. се правят във връзка с Ин витро процедурите, логично е да се правят на съответните места, но АФА, АНА, АТА и т.н. се правят в почти вс. големи болници. Хормоналният статус също не е кой знай какво сложно изследване и всеки, що годе заинтерисован може да си го пусне в месеца преди посещението си, за да не си губи времето и за това.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

Olimpia

• 220
  • Усмихвайте се и съдбата ще ви се усмихне:)
Аз също съм съгласна, че голяма част от изследванията могат да се назначат и проследят от обикновен гениколог, като изобщо не става дума човек сам да си назначава изследвания. Във Варна препръчвам Д-р Евгения Георгиева, има частен кабинет срещу Пикадили Чаталджа. Много адекватно подходи към реда от изследвания, които трябваше да направя и приложи правилното лечение за хормонален дисбаланс. Сега като отивам при специалист за ве4е хормоните ми са нормализирани и имам нужните изследвания.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
къде четох задълбочено, къде попрехвърлих мненията но успях да схвана основния замисъл - много сме добри да гледаме чуждата работа и грешки и да критикуваме, да плюеме...
навсякъде се чака много щото д-рите не си били организирали добре графика - ми не им достига акъл явно, дайте да им дадем. 9 страници предложения - кое от кое по-добро. ми добри сме си - знаем повече и за работата в една клиника, и за това коя процедура и преглед колко време изисква...ми така си е де.
аха да ми стане чудно защо нито една не се попита какво може да направи самата тя за да не чака толкова и се сетих - по-лесно е друг да е виновен за чакането...лекарите, организацията, абе всичко друго освен нея.
ще попитам аз тогава щото всеки път като висна пред кабинета и зачакам се питам колко от присъстващите там са помислили какво да облекат преди да отидат в клиниката. колко от нас си правят сметка колко време ще им отнеме разопаковането и опаковането преди и след прегледа (процедурата). колко от нас се попитаха дали ако пропуснат чорапогащника няма да се оправят 5 минути по-бързо. колко от нас направиха простата сметка че ако 10-12 човека са го пропуснали това е 1 спестен час от времето на клиниката и от нашето време. това е 1 час повече време за нас.
ама къде ти, толкова по-лесно е проблема да е в зле организирания график, в лекаря и всичко останало отколкото в нас и в тъпия ни чорапогащник (например)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!