0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Аз имам следното виждане за решение ,основните клиники да обучат специалисти ,които да извършват  междинните фоликолометрии  по региони , в големите градове , в клиниките да останат основните процедури , от първичен преглед през пункция до трансфер.

Като цяло съм съгласна, това е много добра идея, ама... неизпълнима май. Аз съм от София и вече шест месеца не спирам да питам - къде мога да намеря свестен лекар за фоликулометрия при който не се чака с месеци. Не си намерих. Само попаднах на една, която ми каза, че или имам 3 малки кистички или една, която е 56 мм. На такива ли да се доверя?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Аз имам следното виждане за решение ,основните клиники да обучат специалисти ,които да извършват  междинните фоликолометрии  по региони , в големите градове , в клиниките да останат основните процедури , от първичен преглед през пункция до трансфер.
 Не съм наясно дали това е изпълнимо , разбира се .
 Единственото ,което знам е , че много ще облекчи всички ни.
Ефирче, за съжаление не е толкова просто. Аз пробвах този метод за инсетата ми - следене в моя град и като дойде моментът - бегом в София. Ама не стана :( Лекарят ми у дома вижда едно, отивам в София - д-р Стаменов - друго, зает е той - гледа ме д-р Персенска - трето. Не знам защо става така - имам доверие и на тримата, но различна техника, различен поглед. По-скоро може да има лекари за по-малко отговорните процедури, след като веднъж водещият специалист в клиниката вземе решение за най-подходящия метод. Но който и да се заеме - да си води пациентите от началото, до положителен край. А след това, да препоръчва доверен спецалист за раждане например. Така аз си го представям.

Качествената фоликулометрия , май ще се окаже препъникамък.
Аз затова си мисля , че ако д-р Х , обучи 10 негови колеги , от 10 различни града , и ако имат , всички те , добра апаратура и достатъчно добра комуникация помежду си , това , съответно , ще улесни и повиши обема на работа .
Но сте прави , на думи е лесно .... :?

Във форума има доста жени, zабременяли в клиники по стерилитет в други страни. ЗаЩо те не се включат, zа да раzкажат как е била органиzацията там?
Написах един път как е органиzирана работата в немска клиника по стерилитет в мамата и като ме нападнаха... Как жените били на конвейр, как нямало индивидуален подход, как искали само да ти вzемат парите...

Таня , рискувай да ни разкажеш и на нас за начина на работа в немските клиники. :wink:
« Последна редакция: Октомври 15, 2007, 15:39:07 pm от Efirche »
*
Дори да обучи 100 лекари -ние пак ще предпочитаме да ходим при учителите :)колкото време и средстма да ни коства това
*
Таня , рискувай да ни разкажеш и на нас за начина на работа в немските клиники. :wink:

Специално в таzи, zа която аz имам наблюдения, работят 4 лекари. Когато се наложи някой от тях да отсъства или да иzлеzе в отпуск, другите поемат пациентите му.
ОЩе с пристигането ти в клиниката се обаждаШ на регистратурата и отиваШ пред кабинета. В това време някоя от сестрите вади картона ти (всеки пациент има досие, в което доктора си води zаписки по състоянието му, лечение и предписани медикаменти, реzултати от иzследвания, снимки и пр.) и с въвеждането ти в кабинета тя го оставя на бюрото на доктора. Отделно всички данни се zаписват и в компютъра.
Всеки лекар там раzполага с 2 кабинета. Сутрин обикновено правят фоликулометриите. Сестрата въвежда пациентка в единия кабинет да се подготви, а преz това време лекарят преглежда в съседния кабинет. След прегледа отива в първия кабинет, а в освободеният втори се въвежда нова пациентка. Така докторът не си губи времето докато пациентката се съблича и облича и дадените часове се спаzват.
Важно е стимулациите да се следят от самия лекар, zа да не се иzпусне точният момент zа инсе, да се уточни кога точно да е пункцията или да не се стигне до хиперстимулация.
Ако пациент има нужда от консултация (първичен преглед и обсъждане на лечението, въпроси) се дават часове след обяд.
Пункциите се правят винаги сутрин, трансферите съЩо.
При положителен реzултат в клиниката те преглеждат само до 12 г.с. След това се zаписваШ в нормална консултация zа бременни.

Май това е, zа друго не се сеЩам.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Искам да е така в "моята клиника", повярвайте ми искам, ама много искам да забременея именно там, но...

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Ей тия германцииии , дисциплинирани във всичко !
Две стаи , хъм , нищо работа. Само желание да има !

Таня , благодаря ти !
Благодаря ти, Таня, за информацията, наистина беше полезно да се запознаем с опита на други в Европа. Знаех си че има начин, за скептично настроените, които смятат , че не може и трябва само да се примиряваме с полажението. Разбира се, че е само за наше добро за всички - пациенти и доктори да се повешава качеството на услугите и професионализма. Изобщо не смятам, че позитивната критика би се отразила негативно-напротив, така нещата ще се доразвивят и ще се върви напред само да има желение и възможности да се постигне това. Ние межем да отправяме предложения и искания, а в клиниките ако могат и имат желание ще го направят, то ще улесни и тях многократно и ще увеличи ефективносста на труда им.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Клиниката е в Аугсбург.

Не е толкова трудно и тук да се органиzира оЩе един кабинет zа прегледи, а бременните могат да се преглеждат пак в съЩата клиника, но не от д_р Стаменов, а от специално zа това наzначени гинеколоzи. Само при важни прегледи може и Доктора да консултира.

На мен поне не ми иzглежда чак толкова непостижимо  :?. Германците не са по_умни от нас  :wink:.
*
Таня, аз съм в Англия и тук нещата са подобни, но ти май не схвана идеята на пациентките на Доктора, те държат той да следи бременността им през цялото време, а не само до 12г.с.
От една страна, жалко, 4е Доктор-а не е и педиатър, та да може да следи бебетата след като се родят, от друга страна, напълно разбирам страховете на тези женици, които с толкова средства и мъки са успели да забременеят и не искат да се оставят в ръцете на някой касапин, да им следи бременността.
За мен главния проблем в БГ е 4е няма достатъ4но специалисти,
в Англия в клиниките работят екипи от доктори, а не само един доктор за вси4ко,
също си мисля, 4е в БГ икономи4еската страна на проблема също играе голяма роля, никой некъдърен доктор няма да си признае, 4е не е компетентен и да те препрати към колега, а ще предпо4ете да си в неведение, колкото се може по-дълго, за да може той да ти зима парите,
поне с такова впе4етление съм останала спрямо провинциалните и махленските гинеколози,
а защо няма пове4е специалисти- това не разбирам...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Таня, аз съм в Англия и тук нещата са подобни, но ти май не схвана идеята на пациентките на Доктора, те държат той да следи бременността им през цялото време, а не само до 12г.с.

makiyaki,
Доктора е много добър репродуктивен специалист. Значи той да остави на zаден план теzи си способности, zа да следи бременността на zабременелите? И вместо да продължава с нови двойки, които имат нужда от zнанията и уменията му, той да върШи работа, която умее всеки гинеколог?
И точно, zаЩото жените много се страхуват да поверят на който и да е специалист бременността си, би било добре да има наzначен гинеколког в съЩата клиника, който да се zанимава с бременните, да ги следи. Само при важни и наложителни прегледи би могъл и Доктора да консултира, но нека главната му дейност си остане борбата със стерилитета.

В тоя ред на мисли в Англия до кога следят бременността на успеШно zабременелите в клиниките по стерилитет?
*

evro

• 5167
tanja, с последните ти 3 поста в тая тема такъв фен си навлече в моя лице чееее...  :flower:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Не знам какво сте се хванали за това кого преглежда и кого не д-р Стаменов… Преценил си е човекът нуждата за всеки един пациент и съм сигурна, че решението му е било напълно обосновано. Аз именно заради такива като вас, реших да не си следя при него бременността, уж да не отнемам от времето на хора които все още се борят със стерилитета, ама явно не е имало полза, защото недоволни винаги ще има. Към това като добавим, че ходя на ЖК при двама различни гинеколога в една и съща болница (веднъж по ЗК, веднъж платен прием) и от двете места чувам различни диагнози и методи на лечение, а кажете ми моля ви се, как да съм спокойна, че съм правилно следена и няма да се допусне грешка?!? Пак едни такива гинеколози (трима на брой), които според вас могат да вършат работата,с която д-р Стаменов се ангажира след като жената е забременяла, ме пращаха на операция, която ако бях приела, щях да загубя бебето си.  Та така мили девойки, когато един лекар е извършил дадена процедура, с това съвсем не свършва неговата работа, защото при една такава хиперстимулация като моята и средностатистически гинеколог, незапознат с видовете стимулация и последствията от нея резултатът може да е плачевен (меко казано). От собствен опит го казвам.
Относно комерсиалността при гинеколозите мога само да кажа, че с търсене всичко се намира. Аз така попаднах на д-р Праматаров, който още като заговорихме за изкуствено оплождане ме насочи към друг негов колега, който е специалист в областта. Освен това съм доволна от фоликулометрията при него, която струва само 10 лв! (това е инфо за момичетата, които са в търсене на гинеколог, правещ фоликулометрия). Но дори и пред неговия кабинет си имаше голямо чакане. Успех!
*

evro

• 5167
ani4ka, искаш да ви вмениш вина за това че Стаменов не ти следи бременноста ти ли?
Ако забременея там и аз вероятно ще искам той да ми следи бременноста, сега при стеклите се обстоятелства при мен бих искала винаги, при всички манипулации да съм първата в клиниката.

Те осмислят живота ни!

*
Аз също съм на мнение, че не трябва да се отнема времето на специалистите по стерилитет с ЖК. Аз бях при д-р Владимиров и последния път който се видяхме с него беше при констатиране на сърдечна дейност /т.е. 7г.с. /. Смятам, че във всеки един град има поне един гинеколог на който да се доверим. А за град като София да не говорим. Да поясня само, че не съм имала лека бременност, а бях с кървене до 8-9г.с.

[Преценил си е човекът нуждата за всеки един пациент и съм сигурна, че решението му е било напълно обоснован

По този повод попълних нещо като декларация, че се отказвам от услугите им и съм длъжна само да се обадя при успешно приключване на бременноста, за да се отбележи за статистиката.
*
ani4ka, искаш да ви вмениш вина за това че Стаменов не ти следи бременноста ти ли?
Точно обратното исках да кажа, че е абсолютно нормално да искаш той да ти следи бременността (от сърце ти го пожелавам!), а не да се луташ по някакви специалисти, които я знаят, я не какво да те правят. А и как да се довериш на друг, след толкова време чакане...Аз още съжалявам, че проявих загриженост за часовете на другите, защото едва ли кой знае колко фатално щеше да се отрази на графика му един мой преглед.  :oops:
*
Аз именно заради такива като вас, реших да не си следя при него бременността, уж да не отнемам от времето на хора които все още се борят със стерилитета, ама явно не е имало полза, защото недоволни винаги ще има. ...  
Та така мили девойки, когато един лекар е извършил дадена процедура, с това съвсем не свършва неговата работа, защото при една такава хиперстимулация като моята и средностатистически гинеколог, незапознат с видовете стимулация и последствията от нея резултатът може да е плачевен (меко казано).

ani4ka,
аz мислех че и ти си била една от нас, zаЩото така както си го написала ние сме като прокажени.
Иначе хубаво си реШила да не отнемаШ от времето му като не следи той бременността ти, но не се опитвай да виниШ нас, че си се откаzала бърzо от прегледите при него, zаЩото една хиперстимулация се вижда много преди 12 г.с.
Именно zа това, една ЖК към клиниката няма да е така стресираЩа zа бременните, zаЩото винаги когато се наложи, те могат да бъдат прегледани от Доктора.

evro,
аz пък съм ти фен от много време  :D.
*
не се опитвай да виниШ нас, че си се откаzала бърzо от прегледите при него
Ако се опиташ да разбереш какво съм написала, ще ти стане ясно, че мнението ми е против тези, които се оплакват, че Стаменов следи вече бременни пациентки. А и не виждам с какво съм обвинила някого за каквото и да било, решенията съм ги взела самостоятелно, без натиск от някого ...
Ако пък аз не съм се изразила достатъчно ясно - извинявам се!
*

evro

• 5167
Дискусията се води около това как би се подобрило положението, а не за това че шепа бременни бъркат часовете. /казвам шепа, защото за ЖК вие от софия сте под ръка, но забременели момичета от провинцията едва ли ще пътуват 200-300 км за рутинен преглед/
На мен лично, много ми допадна менажирането на клиниката, за която tanja ни сподели.

Те осмислят живота ни!