Коринка си е коригирала поста,а моят беше въз основа на нейния.Не ми хареса отношението и към момичето писало преди нея.
И въпреки това държа на некоригирания пост. Поправих го, заради риска откровеността ми да се приеме като проява на лош вкус... хм, само заради една дума, хм... а какво да кажем за темата или по-точно формулировката... както и да е.
Мисля, че проблемът на авторката е по-скоро, нека направо да го наречем, проблем с егото.
Я се позамислете, момичета! На коя от нас не й е било приятно, ако й обърнат повече внимание?...Понякога някои от нас си мислят, че техният случай е особен, че докторът трябва да обърне внимание на всяка подробност, до най-незначителната дори, защото това е Тя и това е нейният ПРОБЛЕМ.
Но колко от нас мислят за времето на доктора или времето, което се полага и на другите му пациентки?
Колко от нас си спомнят/знаят това, че има случай, когато работи и след 12, а после, на другия ден има операция в 6, примерно. И така до безкрай.
Защо когато чакаме пред кабинета 40, 60, 90 мин. вместо невротично-истеричаво да потропваме от възмущение с токче не се запитаме каква ли е причината за забавянето, дали докторът не е възпрепятстван от друг, по-спешен от нашия случай (нека се опитаме да свикнем с мисълта)?
Но, в крайна сметка, кой е казал, че това трябва непременно да е вашия лекар? Има и други, нали? Но щом сте го избрали, не му се сърдете, за липсата на достатъчно внимание, както смятате.
За сведение на тези, които не ме познават: на 37,5 г. Повече от десет години първичен стерилитет. Имам син на 4,5 мес.
Тръгна да излиза една вечер, близо 12 часа преди уговореното секцио. С изтеклите води и разкритието бях спешен случай, но не исках да звъня и да го безпокоя. Смятах, че е по-важно да си почине, така ще е по-полезен - на мен, а след това и на другите му пациентки през деня. Защото и той е човек.И може би дори малко повече от мен, съвсем мъничко, но все пак...
Търпение му е майката, момичета,... и вътрешно равновесие, и вяра, и надежда, и любов.
Знам, че понякога е непосилно трудно да ги намерим, но все пак.