0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Benna,не е искала да обиди д-р Стаменов,а само да изкаже мнение че е много времето което е чакала.Всички сте прави,че не може да не минеш на фоликулуметрия,че ако има нещо спешно не може да се пренебрегне,защото утре може да си ти жената по-спешност.Но съгласете се,че ставаш в 04h.пътуваш часове да се срешнеш на обяд с доктора забавят те с няколко часа,а последния ти рейс за връщане е в 17ч.какво ще правиш.Все пак си чакала 10 месеца за тази среща и накрая или не дочакваш или си претупана набурзо(извинявам се ако звучи грозно).Не е ли по-добре да ти кажат ами не можем да ви запишем засега графика е натоварен.По добре опитайте другаде ,ако нямате време да чакате 10мес.или година.
Напълно съм съгласна с теб
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
момичета ,и за д-р Персенска ли се чака толкова? 8O
иначе ,до някаде съм съгласна с butterfly!да чакаш месеци наред за тази среща,после часове пред кабинета и ако накрая си притупан...........ще бъде адски грозно :(
аз си мисля ,че ако положението е толкова сериозно колкото го описват момичета ,в клиника Малинов трябва да помислят по въпроса..............ако например аз чакам месеци наред за часа си ,и после отивам ичакам например 4 часа и накрая ме притупат за 15 мин.......просто ще рухнат моите надежди.........а дали ще мога да имам после вяра в този лекар?????// :balk_134: :balk_146:
д-р Стаменов и д-р Персенска са наистина добри специалисти ,които аз много уважавам и в скоро време ми предстои 1. преглед при тях........надявам се искренно да не се разочаровам. :D.................извинявайте ако съм ви натоварила с моя размисъл,но малко ме напушиха емоциите :( :oops: :oops:
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 22:34:39 pm от adi »
Аз съм с изключително добри впечатления от Доктора. Не ми е ясно защо авторката е разочарована от него.

Ако искате, бийте ме, но може би, и аз съм от виновните за тези изоставания с графика. Но когато се наложи, д-р Стаменов ме прие по спешност, дадоха ми час за 17:30, е да, влязохме в 18:30, но ми обърна изключително внимание, като се има предвид, че не съм била негова пациентка. Беше много отзивчив и внимателен.

И ние бяхме от хората, които идваме от другия край на България. За разлика от момичетата от София, които в работно време излизат за 2 часа, то ние си вземаме 2 дни отпуск, и се налага и нощувка в хотел. Видяхме 2 пациентки от нашия град, което доказва за пореден път, че действително е много търсен от цяла България.

Успех на всички! А на тези, които са разочаровани - дано намерят по-добър.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Коринка си е коригирала поста,а моят беше въз основа на нейния.Не ми хареса отношението и към момичето писало преди нея.

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
За кратко време, това май се превърна в най-посещаваната тема, и няма как ина4е да е, след като по нея могат да се водят безкрайни спорове,
Не знам защо пациентките на д-р Стаменов така се засегнаха, в крайна сметка то4но за тях би било най-добре, ако нещата са подобавъ4но организирани, изказвания от рода на: - не ми пре4и да 4акам ми зву4ат като, дори и да ми дойде 4аса навреме, бих пуснала преди мен 2-3 закъсали моми4ета, защото бърза работа нямам.
Мисля 4е темата не трябва да се разглежда като терен за мерене на сили или броене на положителни тестове, а как да се справим с проблема и можем ли някакси да помогнем за по-добра организация,
във връзка с това, в мен възникват няколко въпроса: защо д-ра, не създаде екип от кадърни специалисти около себе си, с който екип той ще може да обслужи максимален брой пациенти, ако няма кадърни специалисти, защо той не обу4и такива / скоба- преди години ме оперира проф.Шойлев, той 4овека се беше обградил с млади хора около себе си-които да наследат "занаята му"/
Аз ли4но от вси4ко специалисти бих отишла при Стаменов, но още не съм го направила, заради претрупания му график...
Ако някой е специалист по менижмънт може доброволно да предложи да пре- /или просто/ -организира нещата така , както е редно, на самия Д-р едва ли му остава време да мисли за организацията, това е работа на пациентите,
и ако искате да знаете, високи стандарти са следствие от високи изисквания, а ако нямаме никакви изисквания и претенции, то тогава за какво говорим....
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Момичета,
мисля че тонът ви е много груб и неприличен.

Разбирам-имаме болки,проблеми,несгоди.
Член съм и на Бг мама ,но там такова чудо няма. 
Добрият тон и позитивното отношение се усеща ,а тук нещо на по следък липсва.
Изборът си е наш.
Кой където иска пише, кой където иска споделя,който при когото лекар иска да ходи.
Изборът е..........
Бях пациент на АГ Варна и там не е цвете.Все пак аз си  го избрах и си нося кръста!!!
Важна е крайната  цел и позитивното отношение към всеки и всичко!
Успех момичета!!!
Малко офф:
Валка, според мен не си чела достатъчно и  в двата форума за да правиш такива изводи - позволи ми да имам наблюдения от няколко години и на двете места. :) Ако визираш някои отминали събития в последно време - те се дължат на потребители именно от там, които и сега си пишат там. Ако пък имаш предвид седмичните теми в проблемното на мамата - на мен лично ми се драйфа от лигнята, превземките и спама там, но за това сме различни - нормално е да ни харесват различни неща. :)
И всички страни в случая са прави.
Вярно е страскащо да чакаш 1-2 месеца за час за доктор, но да чакаш 1 година вече идва свръх представите ми за нормално. По отношение на чакането в кабинетите всички клиники имат да се замислят сериозно по въпроса и то отдавна. Ще се разширят ли като екип и кабинети, ще отворят успоредни центрове, но тук те имат думата, защото сумите, които даваме не са малки и мисля, че една нормална организация ще облекчи и без това изнервените, притеснени и изпплашени двойки, излезли от работа за няколко дни, изтеглили кредити, пътували цяла нощ за да бъдат пред кабинета навреме и т.н и т.н, защото стресът от процедурата и всичко около нея наистина е голям.
Признавам, че д-р Стаменов е изключителен специалист. Темата е в съвсем друга плоскост. Именно една добра организация в клиниката ще направи много за всички тук и съм сигурна, че ще вземат решение скоро време.
« Последна редакция: Октомври 11, 2007, 06:33:40 am от cygnus »
Вярно е страскащо да чакаш 1-2 месеца за час за доктор, но да чакаш 1 година вече идва свръх представите ми за нормално. По отношение на чакането в кабинетите всички клиники имат да се замислят сериозно по въпроса и то отдавна. Ще се разширят ли като екип и кабинети, ще отворят успоредни центрове, но тук те имат думата, защото сумите, които даваме не са малки и мисля, че една нормална организация ще облекчи и без това изнервените, притеснени и изпплашени двойки, излезли от работа за няколко дни, изтеглили кредити, пътували цяла нощ за да бъдат пред кабинета навреме и т.н и т.н, защото стресът от процедурата и всичко около нея наистина е голям.
Признавам, че д-р Стаменов е изключителен специалист. Темата е в съвсем друга плоскост. Именно една добра организация в клиниката ще направи много за всички тук и съм сигурна, че ще вземат решение скоро време.

Сигнус, и най-добрата организация не би помогнала. Каквото и увеличение на екипа на направят, всички ще искат единствено и само д-р Стаменов. Фактът, че се записват пациентки за след една година говори за огромните му ангажименти в перспектива. Той просто не може да поеме такъв огромен обем пациенти за кратко време. Дори и да подобрят организацията, вместо след 1 година ще приемат след 4-5 месеца. Това, не ме грее особено, ако искам да му стана пациентка.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
Съгласна съм с Роби, докторът няма как да знае колко време ще му отнеме даден пациент. Като влязох в кабинета с моята внушаваща папка дори той се ококори. Там бяха не само мои изследвания, но и тези на мъжа ми. Откъде да знае човекът, че преди да отида при него половин година съм ходила на фолкиулометрия и всеки ден съм си изследвала хормоните, че имам куп други изследвания, които значително спестиха време, което той трябваше да отдели за мен като ми назначи нови прегледи.Не знам кой е бил върнат от него, но аз лично съм била приемана дори след 20.30ч. в събота! А и по-добре да почакаш няколко месеца за качествен преглед, отколкото с години да се моташ по разни кабинети и всеки да си поставя любимите си диагнози.
По отношение на обучението на кадърни специалисти ще кажа само едно-българите са толкова лакоми и като се усетят малко по-можещи бързо решават, че сами могат да се справят с работата, по –добре от този който ги е научил, че по-скоро трябва да сме благодарни, че няма такъв екип, иначе кой знае колко специалисти самозванци щяха да си направят кабинети след като виждат какъв е напливът.  Та с две думи нещата щяха да загрубеят комерсиално, защото лоялността не е сред най-силните ни черти.

*
високи стандарти са следствие от високи изисквания, а ако нямаме никакви изисквания и претенции, то тогава за какво говорим....
 :balk_602:
Аз мисля, че трябва да се замислят да обучават още хора и да са взаимнозаменяеми в екип, трябва да има повече такива клиники щом като има нужда от тях. Аз например от форума разбрах за д-р Персенска, всъщност още не мога да разбера, тя отделно ли води пациенти или просто замества д-р Стаменов, когото е нужно или му е асистент...., но мога да кажа, че при тях винаги ми е правило впечатление, че се проявява индивидуално внимание и заинтересованост към проблемите на всеки един индивидуално и не съм чула до сега да е имало претупани. Така че, момечета, хайде да не се говорят ей така просто приказки -не се притеснявайте точно при тях няма опастност да бъдете претупани, въпреки забавянета на часовете и голамото чакане поне за сега това съм видяла в клиниката. И също мисля, че тук търсим помощ, информация и подкрепа, след което наистина всеки решава как да постъпи и много, ама много грубо и дори невъзпитано звучи някой да ти каже ...."отивай другаде като не ти харесва" или да прави някакви заключения за теб и да те окачествява от това което си написал. Не сме тук за да си даваме оценки и да решаваме кой какъв. Надявам се тонът да бъде смекчен и наистина това да спомогне да се разрешат наболели въпроси. Искрено се надявам, че хората занимаващи се с ПР в клиниките по стерилитет четат форуми като този и отчитат до някаква степен отзивите на пишещите в тях. Дано всичко да е за добро! :flower:

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Аз мисля, че  няма нужда повече да се утежнява ситуацията, защото от различните очи различно се вижда, както и всеки избира клиника, болница, доктор и т.н. Ако нямаш доверие в лекаря си, нямаш доверие и на собствения си успех. Търпение трябва преди всичко, защото и докторите са хора все пак и извънредни случаи за съжаление бол. късмет на всички при избора си и успех след това.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Момичета, щом има недостиг на специалисти, какво ще кажете да се преквалифицираме.  :wink: Тука има много момичета изчели и преминали през толкова много, че спокойно биха могли да станат добри специалисти в областа. Само една медицина трябва да завършим – колко му е.  :D А каузата я носим в сърцата си!
Това в кръга на шегата!

Не знам защо пациентките на д-р Стаменов така се засегнаха, в крайна сметка то4но за тях би било най-добре, ако нещата са подобавъ4но организирани...
Подкрепям градивната критика и че ако може да се направи нещо в организацията на всички клиники това ще улесни самите нас.
Не знам защо пациентките на д-р Стаменов така се засегнаха

Засягам се, защото д-р Стаменов е направил много за мен. В клиниката се чувствам като у дома си, сред близки хора, които ме подкрепят и най-вече знаят как да ми помогнат!
Доктора ме е приемал в 11 часа вечерта, без да предупредя, без да имам час.
Приемам лично всяка нападка срещу клиниката и доктора, защото там приемат лично моите проблеми.
И още нещо, оплаква се момичто, няма лошо. На никого не е приятно да чака. Но чак да даваме акъл как да се ръководи клиниката, как да си организират графиците, какви специалисти да наемат... малко е прекалено. Никой от нас не е толкова "на вътре" в нещата, за да познава в детайли организацията и възможностите, та и акъл да дава.
Д-р Стаменов е умен човек, вижда какво се случва и съм сигурна, че взима мерки и има планове.

lb2f
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
...
Не знам защо пациентките на д-р Стаменов така се засегнаха, в крайна сметка то4но за тях би било най-добре, ако нещата са подобавъ4но организирани...
Подкрепям градивната критика и че ако може да се направи нещо в организацията на всички клиники това ще улесни самите нас.
Абсолютно правилно!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
...
Абсолютно правилно!

И аз подкрепям такава градивна критика по отношение на организацията. Никой от пациентите на д-р Стаменов не се съмнява в качествата му - като лекар и като човек. Но той наистина е само един човек - колкото и да е всеотдаен и да работи до посреднощ. Възхищавам му се, аз не знам дали бих се справила с толкова натоварена и отговорна работа. Дано успее да съхрани ентусиазма и положителното си мислене, които ми вдъват Надежда при всяка среща с него.
Но наистина трябва да се намери начин за подобряване на организацията - съвети не давам, защото не съм специалист нито по репродуктивна медицина, нито по мениджмънт. Отивам в клиниката като пациент - с болките, мечтите, надеждите си, с притесненията как да се освободя за часа си, как да се върна на време на работа. Получавам там внимателно отношение и чувствам, че правят най-доброто по силите си за мен. Но едва ли всички притеснения помагат за по-бързо решаване на проблемите ни :(

*
Съгласна съм с Джази. Искам само да добавя, че засега д-р Стаменов е един от малкото, които се опитва да "завърши цикъла" с момичетата забременели при него. Т.е. да ги следи по време на бременността и при тези, които се налага, дори на направи планирано секцио. И го прави само и единствено, защото един път спечелил доверието им, тези момичета трудно поверяват така скъпоценната си бременност на друг лекар. Това със сигурност води до допълнителна натовареност за него и екипа му и скоро надали ще успява да го съвместява, но аз безкрайно много го уважавам и му се възхищавам, че подкрепя пациентките си и през този не по-малко стресов и рисков период!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Абе както винаги - отстрани нещата винаги изглеждат лесни. Затова има критики и всеки си мисли, че дава правилни съвети.
Коринка си е коригирала поста,а моят беше въз основа на нейния.Не ми хареса отношението и към момичето писало преди нея.

И въпреки това държа на некоригирания пост. Поправих го, заради риска откровеността ми да се приеме като проява на лош вкус... хм, само заради една дума, хм... а какво да кажем за темата или по-точно формулировката... както и да е.

Мисля, че проблемът на авторката е по-скоро, нека направо да го наречем, проблем с егото.
Я се позамислете, момичета! На коя от нас не й е било приятно, ако й обърнат повече внимание?...Понякога някои  от нас си мислят, че техният случай е особен, че докторът трябва да обърне внимание на всяка подробност, до най-незначителната дори, защото това е Тя и това е нейният ПРОБЛЕМ.
Но колко от нас мислят за времето на доктора или времето, което се полага и на другите му пациентки?
Колко от нас си спомнят/знаят  това, че има случай, когато работи и след 12, а после, на другия ден има операция в 6, примерно. И така до безкрай.
Защо когато чакаме пред кабинета 40, 60, 90 мин. вместо невротично-истеричаво да потропваме от възмущение с токче не се запитаме каква ли е причината за забавянето, дали докторът не е възпрепятстван от друг, по-спешен от нашия случай (нека се опитаме да свикнем с мисълта)?
Но, в крайна сметка, кой е казал, че това трябва непременно да е вашия лекар? Има и други, нали? Но щом сте го избрали, не му се сърдете, за липсата на достатъчно внимание, както смятате.

За сведение на тези, които не ме познават: на 37,5 г. Повече от десет години първичен стерилитет. Имам син на 4,5 мес.
Тръгна да излиза една вечер, близо 12 часа преди уговореното секцио. С изтеклите води и разкритието бях спешен случай, но не исках да звъня и да го безпокоя. Смятах, че е по-важно да си почине, така ще е по-полезен - на мен, а след това и на другите му пациентки през деня. Защото и той е човек.И може би дори малко повече от мен, съвсем мъничко, но все пак...
Търпение му е майката, момичета,... и вътрешно равновесие, и вяра, и надежда, и любов.
Знам, че понякога е непосилно трудно да ги намерим, но все пак.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
Абе както винаги - отстрани нещата винаги изглеждат лесни. Затова има критики и всеки си мисли, че дава правилни съвети.
Не изглеждат лесни нещата - ако бяха лесни нямаше въобще да го има този форум :( Не мисля, че някой критикува труда на д-ра си - всички, които сме го избрали го ценим и като лекар и като човек. Но не можете и така лесно да давате и съвет - "като не ви харесва, сменете го". Защото и вие, които предлагате такъв вариант, също подчертавате качествата му, заради които сме го избрали и важният въпрос - че веднъж е спечелил доверието ни! Но какво лошо има в това да искаш подобрение на организацията, за да можеш да плануваш и другите си ангажименти? На колко от вас работодателите им влизат в положението и им казват да идват когато могат на работа? Или пък на колко от вас им се налага да пътуват от другия край на България и да хващат обратния автобус в последния момент? Опитайте се да разберете и тези двойки.
Сигурна съм, че има начин разминаването в графика да се минимизира. Вярвам, че ако д-р Стаменов прочете тази тема, както ще се зарадва, че толкова негови пациентки го защитават, така и ще разбере, притесненията изказани в нея.

*
Аз не съм пациентка на д-р Стаменов,но от вашите изявления и от появата му в медиите съдя,че е добър и отговорен човек.Няма начин тази тема да не го накара да се замисли.Мисля,че тази тема е много полезна и скоро ще има резултати.