0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Невъзможно е да се прецени колко ще продължи прегледът на един пациент (особено нов). И на мен ми се е случвало да вляза без час за проследяване, така че си има причина за всичките закъснения и колкото и да са неприятни – има си причина за тях. Отново искам да подчертая, че заглавието е некоректно!
Не, не чакайте, безсмислено пак се спори.
Който има претенции, нека се обърне към клиниката и там да си каже каквото има за казване,няма смисъл тук да се нищи този въпрос.
А който е разочарован от чакането, да си смени клиниката с такава без нито един пациент пред кабинета.Току виж пък инвитрото успешно.
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
Той не е др. Стаменов , а д-р Стаменов.
Момичета , времето за всеки е ценно!
Редно е това да се знае!
Никой не твърди , че д-р Стаменов не е добър специалист. Напротив и именно заради това идва този натоварен график.
Но ето в един момент това е проблем и то решим.
Не всеки има по цял ден на разположение , а ако от клиниката го делят километри и е ангажирал още някой със себе си за придружител или шофьор , тогава проблема става двоен.
Просто трябва да се измисли начин , чакането да е в рамките на допустимото.
В тези клиники всичко е планово и пункции и трансфери и прегледи.
Рядко изниква нещо по спешност.
Мисля ,че критика в този смисъл е градивна и тя важи за всички специализирани клиники.
Ако има проблем , макар и технически , добре е да се знае и да се говори , това само би помогнало и на лекари и на пациенти.
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 11:20:37 am от Efirche »
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
За това си има специалисти - завършили са Мениджмънт.
Работя в частният сектор услуги, такова положение при нас е недопустимо.
Аз съм юрист, работя във фирма с още 30 колеги. Обсужваме правно над 50 дружества и ни управлява Мениджър.
Друг е въпроса, че търсенето определя предлагането. В момента има много двойки с проблеми и малко специалисти. Може би след 2-3 години нещата ще си дойдат по местата. Ама аз нямам това време да чакам.
Мога, стига да искам.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
по принцип, естеството на работа в една клиника по стерилитет и АРТ е такова, че винаги и задължително изникват непредвидени по-рано дейности, които изяждат от предварително планирания график.
това е нормално и всички го знаете. не може да се предвиди 3 месеца по-рано кога една жена ще получи мензис, за да започне стимулация, примерно.

затова е най-добре клиниката (ако е наистина клиника, а не частна практика на 1 лекар) да разполага с екип от няколко специалисти, които да са взаимнозаменяеми и да провеждат рутинните изследвания и процедури. нека си има един водещ лекар за основните прегледи и за вземането на решения, но не е нужно винаги той да прави, примерно, фоликулометрията. особено когато този водещ лекар е ангажиран с много различни други дейности.

така е организирано в клиниката на Щерев, например.

но има и нещо друго, извън организацията.
ако всички в София отидем да си купуваме хляб от една хлебарница, то лично моят шанс да ям хляб ще дойде след около 2 години. въпрос на личен избор е дали да остана гладна или да потърся хляб другаде. да, малко са "хлебарниците" за нашия проблем и навсякъде се чака, но не е само една, все пак.
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 11:50:59 am от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Аз съм пациентка на Д-р Даскалов
Той също е много добър и също има много работа
Как при него се спазват точно часовете
Въпрос на организация
*
Д-р Стаменов най-вероятно е много добър лекар,но точно тоя наплив и работата на конвеер ще му навреди на качеството на работата.Това е моето мнение.Аз например нямам време да чакам до догодина.Избрала съм друг лекар,организацията е страхотна,получавам необходимото внимание и никога не чакам.И мисля,че наистина в "Надежда"трябва да наблегнат на добрия мениджмънт,защото скоро това ще им се превърне в проблем.
*
В тези клиники всичко е планово и пункции и трансфери и прегледи.
Така е, но аз за цветната снимка чахак около 2ч, като дори инсеминацията ми беше с половин час закъснение. Очевидно наистина изникват важни,непредвидени ситуации, които забавят прегледите. Важното е чакането да си заслужава.
По отношение на зависимостта между прекалено многото работа и качеството на услугата съм сколнна да се съглася, но искренно се надявам (заради всички които ходят при Стаменов, а и не само) това никога да не се случва - в крайна сметка говорим за здравето си, не за неправилно скроен панталон!
*
Да чака се при доктор Стаменов,но моето чакане има няма от ноември 2006г. до юли 2007г до успеха.А преди това 4 години и повече е загубеното време по некадърни лекари.И вярно е,че има много пациенти,но по важен е успеха на лекаря и начина по който извършва процедурите явно дава много добри резултати.
Еми, как няма да се чака, то цялото Зачатие е в неговия регистър.
Той да не господ  :nono:
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Разочарована съм от д-р Стаменов
« Отговор #31 -: Октомври 10, 2007, 16:57:37 pm »
Нормално е ако искаш да си запишеш час се обаждаш и ти казват - след еди колко си време в сряда в 11.30.
Няма как докторът да знае кой ще дойде извън графика - определено. Но и няма как докторът да не знае, че някой ще дойде. Ама нищо не му пречи да вземе всички, които ще идват наложително да са преди 10.30. От 10.30 до 11.00 да приема такива, които не са могли да се обадят предния ден. Така и часовете преди 10.30 ще се записват отзад напред, за да си идва когато трябва. След 11.00 нарушаването на часовете да е по-скоро изключение, отколкото практика.
А сега понеже аз съм за фоликулометрия и съм без час мога да дойда в 12.20 и да вляза веднага, а тази, която е с час за 11.30 да си чака.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Смятам, че наистина донякъде е въпрос на организация, може би наистина им трябва добър менажер. Това се надявам да се оправи и да не се отрази на качеството, засега ми прави впечатление, че д-рСтаменов продължава да има индивидуален подход и да обръща подробно внимание на всеки. Иначе мен друго ме притесни, че не дават бележки кога какво да правиш все едно , че трябва да си знаеш, ами ако пък забравя или сбъркам нещо и какво става....и се получава някакво лутане, кога да записваш час , а за кога да не записваш, кой ден какви хормони и вливание на какво и кога, абе ако не внимаваш и може да стане грешка или пропуск. Все пак е добре , че си носят винаги картона и там поне винаги е отбелязано ако не си наясно. За чакането е доста изнервящо , но съм ходила и в други клиники и е същото , че и по-зле има от това. Истината е че са малко клиниките по стерилитет и инвитро.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*
Идвайки от друга клиника за първи път при д-р Стаменов ми направи изключително добро впечатление, че започна да си води записки по моята история, да чете всички изследвания и да ми прави картон. И това в 20.20 ч. вечерта!Откъде можеше да знае, че вместо 15 мин аз с моята дълга история и дебела папка ще му отнема 40 мин! Така че, макар понякога да има закъснения с часовете то е защото той се опитва максимално да вникне в проблема на пациентите си. По-скоро, според мен интервалите, на които трябва да се записват пациентите следва да са малко по-големи.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Проблема не е само при д-р Стаменов,
ела те да видите какво става в АГ Варна.
Не съм била пациентка на доктора,
но тук  освен чакането,
"най-обидното нещо" е когато те изкарват след пункция
и ти минаваш  през целия пълен коридор с хора.
Ако знаете само колко очи са вперени в теб,
а ние "не сме за гледане"

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
За съжаление, в държавните болници това е практика  :? В Тина Киркова не се притесняват да оставят вратата широко отворена, а в средата на кабинета е стола. За още по-голям комфорт е обърнат към вратата и параваните не са на почит.

lb2f
*
Все пак  ин витро центъра нищо,
че е в държавна болница са по наем там,
доколкото аз знам,
и мисля че поне малко трябва да има ред :wink:

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
имам проблем с известните лекари които правят инвитро,при всяко отиване на ново място установявам че се държът много надменно ,разочарована съм от Др Стаменов,клиниката му е пълна и не могат да се справят свсички пациентки оставят ни да чакаме с часове 

О, о, о!
Щом имаш навика да си сменяш лекарите, опитай при някой друг - който ще ти тегли душата като с памук, пардон - паричките исках да кажа... и в крайна сметка нищо няма да ти помогне.
Що се отнася до чисто човешките му качества, то не виждам защо точно на теб да обяснявам какви са.
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 22:09:39 pm от korinka »
*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Момичета,
мисля че тонът ви е много груб и неприличен.

Разбирам-имаме болки,проблеми,несгоди.
Член съм и на Бг мама ,но там такова чудо няма. 
Добрият тон и позитивното отношение се усеща ,а тук нещо на по следък липсва.
Изборът си е наш.
Кой където иска пише, кой където иска споделя,който при когото лекар иска да ходи.
Изборът е..........
Бях пациент на АГ Варна и там не е цвете.Все пак аз си  го избрах и си нося кръста!!!
Важна е крайната  цел и позитивното отношение към всеки и всичко!
Успех момичета!!!

Д-р Стаменов,обичаме ви!
Benna,не е искала да обиди д-р Стаменов,а само да изкаже мнение че е много времето което е чакала.Всички сте прави,че не може да не минеш на фоликулуметрия,че ако има нещо спешно не може да се пренебрегне,защото утре може да си ти жената по-спешност.Но съгласете се,че ставаш в 04h.пътуваш часове да се срешнеш на обяд с доктора забавят те с няколко часа,а последния ти рейс за връщане е в 17ч.какво ще правиш.Все пак си чакала 10 месеца за тази среща и накрая или не дочакваш или си претупана набурзо(извинявам се ако звучи грозно).Не е ли по-добре да ти кажат ами не можем да ви запишем засега графика е натоварен.По добре опитайте другаде ,ако нямате време да чакате 10мес.или година.