0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Какви са симптомите на високия пролактин?
« Отговор #40 -: Ноември 29, 2005, 11:05:29 am »
Благодаря ви ,момичета.Наистина ли са толкова лоши отзивите за лекарите,работещи в областа на стерилитета в Бургас?И все пак моля ако  има някой във форума,чиито мъж си е правил спермограма в Бургас да ми даде информация.
« Отговор #41 -: Ноември 29, 2005, 12:33:34 pm »
Преди година и половина правихме спермограма във Военна болница ( ДКЦ " Свети Георги Победоносец"ЕООД )Бургас, и сега като гледам е съвсем обикновена, даже няма референтни стойности. Лаб. лекар каза че всичко е нормално. След четеното във форума и съветите на момичетата хич и нямам вяра на тази спермограма.Когато ходих в лабораторията срещу холел Космос прочетох, че и там правят спермограми, но не съм запозната повече.Най добре в София, Пловдив или Варна, но ако опитате все пак в Бургас, ще те помоля да споделиш къде  и как е минало.

*

naiema

• 998
« Отговор #42 -: Ноември 29, 2005, 13:51:53 pm »
Здравей,Надеждичка.Току що отскочих до новата лаборатория зад х-л"Космос" и взех стерилен съд.Другата седмица ще направим изследването и ще ти кажа как стоят нещата.Искам да те питам понеже ние за първи път правим спермограма , изследванията при нея стандартни ли са или трябва да се каже какво точно да се изследва?Ние е правим без лекарско назначение,защото след като откриха високият пролактин при мен ,доктора реши да се изчака със спермограмата.Тук от форума виждам ,че това решение не е никак правилно и ще направим изследването и при следващият ми преглед при доктора ще го занеса.
« Отговор #43 -: Ноември 29, 2005, 14:06:32 pm »
стандартни са.но може да поискаш и микробиология на еякулат ако искаш да се види дали има някакви бацил4ета или не,които може да окажат влияние на показателите.
*

naiema

• 998
« Отговор #44 -: Ноември 29, 2005, 14:57:58 pm »
Благодаря ти,Black_rose!
*

naiema

• 998
« Отговор #45 -: Ноември 29, 2005, 17:09:27 pm »
Защо не можеше щъркелът да носи бебетата?Или да се раждат от зелки!
« Отговор #46 -: Ноември 29, 2005, 17:25:24 pm »
Naiema, при кой ендокринолог ходиш заради високия пролактин, защото и аз съм със същия проблем и пия Бромокриптин.За сега ходя при Манолова в Света София, но ми се иска да се консултирам и с друг. Пиши как е минало изследването( спрмограмата) в лабораторията срещу Космос. Колко ти е пролактина и правила ли си скенер или ЯМР на хипофизата?

*
« Отговор #47 -: Ноември 30, 2005, 10:40:07 am »
Здравей, naiema,
моят съвет към теб е да направите спермограма с морфология по критериите на крюгер плюс да пуснете микробиология на еякулат, за да проверите дали няма някаква инфекция. Излиза по-скъпо от обикновена спермограма, но така получавате наведнъж доста ценна информация.
Успех
*

naiema

• 998
« Отговор #48 -: Ноември 30, 2005, 13:11:27 pm »
Благодаря ви , момичета за информацията.А сега за теб,Надеждичка.При хормоналните изследвания ми откриха висок пролактин-970.Назначиха ми един месец Бромкриптин.Първата седмица 2 пъти по 1/2 т. и после 2 пъти по 1 т.Още след първата седмица при направени изследвания нивото му беше в норма,но ми казаха да продължа с лекарствата.Паралелно с това ми направиха скенер на глава,за откриване на евентуален тумор в хипофизата.Там всичко се оказа ОК.На своя глава спрях Бромкриптина преди края на месеца,успокоена ,че щом веднъж съм влязла в норма всичко е наред.Но уви,след направени изследвания се оказа,че той отново е висок.Още 2 месеца Бромкриптин.Аз лично не се чуствам добре при приема му и отново си го намалих по 1/2 т. 2 пъти дневно.Сега към 12.12.2005 съм на лекар за проследяване на овулацията и по - нататъчни изследвания.Ти как пиеш Бромкриптина?Добре ли се чустваш?Чувала съм ,че някой момичета единствено при приема на лекарството получават овулация и след спирането му,нивата на пролактина скачат.Пият го с години ,докато забременеят.Докторът каза да наблягаме на секса,докато съм на лечение с Бромкриптин.За спермограмата ще ти кажа като я направим.
*

Radi_guest

Здравейте
« Отговор #49 -: Декември 16, 2005, 10:04:32 am »
Искам да ви попитам дами, специално тези с проблемите с пролактина... значи преди почти година ми откриха микроаденом  на хипофизата. Почна се с висок пролактин (не много беше 680, после 970 после пъ 630...) в крайа сметка ме пратиха на ЯМР и се оказа че имам микроаденом.  Ендокриноложката ми каза че при мен това явно е нещо от скоро и малко и каза че по 1т. на ден ще е достатъчна, но вече пия 10 месеца парлодела и няма никакъв ефект върху т.нар. аденом. Но пък ми се регулира цикъла идва ми всеки месец, а преди парлодела имах проблеми с него... то и за това отидох на ендокринолог, че гинеколога ми ме беше докарал до чудното състояния ПИЦА фейс. Защото все си ми правеше хормонални атаки и то с каквото му падне всеки път.. абе както и да е,
Сега това което ме притеснява е че парлодел може би трябва да пия докато реша да забременея.., което само по себе си е доста неопределено... и се чудя при една евентуална бременност какво ще стане с аденома и с пролактина??? И кога трябва да спра да пия парлодел, в кой месец на бременността и дали би навредил на бебето??? Защото според листовката трябва да се спре.. а според лекарката ми може да се пия известно време...??? И по една таблетка на ден (веднъж дневно) нормална схема ли е???
*

naiema

• 998
« Отговор #50 -: Декември 16, 2005, 10:50:43 am »
Popi4,първо искам да благодаря на теб,защото с твоя помощ вече направихме спермограмата.Постъпих като теб,взех стерилен съд,и една сутрин закарахме материала.Ох,така да се каже мъжът ми преодоля безпокойството.Всичко е ОК с изключение на високи левкоцити и сега ще правим микробиология.Аз си направих тест за хламидия и там всичко е наред.
      Ради,здравей!Аз съм с висок пролактин.Правен ми е скенер на глава,но с хипофизата всичко е ОК.При консултация с неврохирург преди скенера разбрах,че дори и да се открие аденом почти при 90 % от случаите се лекува само с лекарства.Разбрах,че твоя случай е подобен.Моя съвет е да се обърнеш и към друг специалист,и да поискаш и неговото мнение относно аденома и лечението му.Незнам дали няма да те подведа,но съм чувала,че докато не се премахне аденома и намали нивото на пролактин не би могла да забременееш.Аз самата съм на бромкриптин и вече пролактина ми е в норма,но продължавам приема на лекарствата.Май,и аз ще ги пия докато забременея.Дано е по-скоро.Пожелавам го и на всички вас,момичета.
  Ради,овулация имаш ли?
   Весели празници!!!!
*

Radi_guest

:)
« Отговор #51 -: Декември 16, 2005, 12:16:44 pm »
Идея си нямам имам ли овулация, аз съм на 24 и с приятеля ми още не сме правили опити да забременявам. Би ли ми препоръчала някакъв тест за овулация, ако има такова нещо де???
А колкото до пролактина той се възстанови в норма още първия месец, и оттогава съм го мерила няколко пъти никакви проблеми, абсолютно в норма. Ама аденомчето си седи... :?
А аз още в началото се съветвах с още един ендокринолог(голямо светило, преппоръчаха ни го близки).. той каза че според него дори може би аденома не се нуждае от лечение, а че може просто да си седи и да не пречи... А другата на която в крайна сметка се доверих (и тя е позната и, но е  в поликлиника) и тя каза че трябва да се лекува - и за момента имам резултат с цикъла, но на последния магнитен резонанс излезе, че няма никаква промяна с аденома 8O
« Отговор #52 -: Декември 17, 2005, 20:51:05 pm »
Здравей, Ради. Аз ти препоръчвам Clear Ovu TEST. Струва около 9 - 10 лв. Вътре са 5 бр. тестове за овулация + тест за бременност. Има си табличка от кой ден на цикъла да започнеш да ги правиш според дължината на цикъла ти. Всичко вътре е обяснено как да ги ползваш.
Относно аденома, може да се забременее и лекарствата се пият до 3 месец от бременността. Проверявала ли си хормоните на щитовидната жлеа? При висок пролактин може да съществува хипотироидизъм ( понижена функция на щитовидната жлеза - Тиреоидит на Хашимото. Не се притеснявай за аденомът, явно терапията трябва да е по-дълга. Чела съм , че може да се премахне и оперативно с достъп през носната кухина.

*

Radi_guest

:)
« Отговор #53 -: Декември 19, 2005, 11:22:46 am »
Здрасти,
значи правих си хормонални изследвания преди втория магнитен резонанс ми изследваха пролактин, TSH и FT4, и си бяха абсолютно в норма както си трябва...
Иначе мен ме измъчва въпроса след като си имам аденомче и то си седи там при евентуална бременност кво става с него, почва ли да расте необуздано??? И ако расте и трябва да пия лекарства какво става...  абе то като дойде ще се види де :))
Надеждичка мерси за съвета ще си взема да си проверя овулацията :))))
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #54 -: Декември 22, 2005, 20:47:00 pm »
здравеите на всички аз от 7 месеца правя опити за бебче и ми казаха да си направя лапаро ама като чета тука за тоя пролактин- трябва ли лекара да каже да си го иследвам и трява ли да е преди лапарото? сега за първи път разбирам за него всъшност много неща разбрах за първи път от този форум които за съжаление е трябвало по рано някои да ми каже.
*
« Отговор #55 -: Декември 24, 2005, 16:52:10 pm »
здравеи naha ! искам да ти кажа че е много важно да си направиш хормонални изследвания коклкото е важна и лапароскопията.По принцип след гинекологичния преглед пускат да се правият хормоналните изследвания ако и при тях всичко е наред се пуска снимка на тръби ако не лапаро.
целувки от мен  и успех
*

Anonymous

« Отговор #56 -: Декември 26, 2005, 13:15:21 pm »
съни благодаря ти за отг. другата седмица сам в софия на преглед и ще видим какво ще стане непременно ще ви кажа какво е станало дори и новините да не са толкова добри
*

desitkata

Prolaktina mi spadna riazko
« Отговор #57 -: Януари 31, 2006, 13:23:42 pm »
Zdraveite,
Dnes si izteglix rezulatite i s po4uda vidiax, 4e prolaktina e v stoinost 42,73 mlU/l. Predi dva meseca beshe 720, ot 6meseca vzeam Bromokritin po 1 tab dnevno, kato poslednia minax na 2. V sashtoto vreme se lekuvam ot Tiorirdit na Xashimoto, tam neshtata sa ovladiani...za sega. Ta se 4udia na kakvo se dalgi tozi rezultat. Sashto znae li niakio kakvo e TRAK i za kakvo se izsledva, iska go endokrinologa /toi sashto e v ref. stoinosti/. Predvaritelno blagodaria i gelaia ZDRAVE.
desi

Пиши на кирилица!
*
« Отговор #58 -: Февруари 07, 2006, 22:03:42 pm »
Zdraveite,mili momi4eta!Molia vi,kajete mi v koi den ot cikala e nai-dobre da se izsledva prolaktina.Pacientka sam na Todorov ot "Bratq Todorovi".Toi mi pusna izsledvane na tozi xormon kogato bqx okolo desetina dni sled kato mi be6e sprqlo i sled mnogo obstoen pregled na gardite.Stoinostite mi bqxa dosta zavi6eni.Ta mislq pak da go izsledvam.
« Отговор #59 -: Февруари 07, 2006, 22:11:22 pm »
Мони, първо пиши на кирилица ;)

Д-р Тодоров има "лошия" навик изкуствено да предизвиква неверни резултати на пролактина на пациентките си (много меко казано). Преди това изследване не бива да се пипат гърдите, не бива да се пие кафе, да се закусва и т.н. Изследвай се отново, няма значение в кой ден на цикъла.

Успех!!!