0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какви са симптомите на високия пролактин?
« Отговор #20 -: Ноември 25, 2005, 11:18:51 am »
Здравейте момичета.Ниема искам да споделя при нас колко безболезнено и комфортно направихме спермограмата.Еми отидох в Цибалаб един петък да взема стерилна кутийка и после в четвъртък сутринта преди работа занесох"материала".Резултатите бяха готови до обяд.С две думи моя дори му спестих среща с бяла престилка.Опитайте и вие така.Увери го че изобщо не боли.Успех :balk_602:
*
« Отговор #21 -: Ноември 25, 2005, 11:30:30 am »
Popi4,
ако правилно съм те разбрала - мъжът ти е направил спермограмата в "Цибалаб", а това въобще не е правилното място за подобен род изследвания. Не ме разбирай погрешно, но просто добри спермограми се правят от опитни ембриолози, които работят в клиниките по стерилитет. Само при такъв специалист може да разчитате на добре направена спермограма и най-важното - да е с реални показатели.

Момичета, наистина не мога да разбера защо мъжете така се дърпат от спермограмите? Боли ли, що ли?   :lol:
« Отговор #22 -: Ноември 25, 2005, 12:48:07 pm »
Цитат на: heart

Момичета, наистина не мога да разбера защо мъжете така се дърпат от спермограмите? Боли ли, що ли?   :lol:

Гордостта, Сърчице, може да им се нарани гордостта...
*
« Отговор #23 -: Ноември 25, 2005, 12:55:04 pm »
Хи-хи-хи, Зайо!
Моят много се притеснява, но така като го гледам, хич не му влияе нито на гордостта, нито на самочувствието! Човека си живее живота! :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #24 -: Ноември 25, 2005, 12:55:35 pm »
Не, единствената причина /на интелигентните хора имам впредвид само/ е страхът, че няма да успеят да отделят материала.
*
« Отговор #25 -: Ноември 25, 2005, 12:57:26 pm »
Незнам,защо не могат да изтърпят толкова бърза и безболезна процедура.Моята гинеколожка ме насочи в Цилабаб,може би защото няма причина да немога да забременея.Спермограмата му беше перфектна,може би ако имаше проблем щяхме да отидем при специалисти :roll: Засега съм се заела с проследяване на ову-то ми и се стараем да уцелим момента :oops:
« Отговор #26 -: Ноември 25, 2005, 13:04:30 pm »
така е.и отчасти това е страх от самия резултат. ама в крайна сметка не си вътре му че да знаеш какво става.какъвто е резултата такъв-това не прави мъжа по-грозен,глупав,или по-малко мъж.трудно е да се преглътне лош резултат,но с това не се свършва света.......но за тях е трудно да го разберат....но с подкрепа и разбиране от наша страна ще го преодолеят.....бавно и полека......поне за момента моята мисия с обясненията върви успешно:).......вече не ме праща да си търся друг мъж и не ме пита дали ще го напусна.......просто на мъжете им трябва малко повече време отколкото на нас-това е положението:)
*
« Отговор #27 -: Ноември 25, 2005, 13:14:14 pm »
Popi4,
радвам се, че спермограмата е добра, само че аз на твое място бих направила спермограма в клиника по стерилитет, както съм ти писала по-горе. Пък и всички момичета тук са на това мнение.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #28 -: Ноември 26, 2005, 09:14:58 am »
Толкова си права,black_rose.Наистина никой не обича да ходи по лекари,но мисля,че каузата си заслужава.Ще взема нещата в свои ръце и в най-скоро време ще накарам партньора си да направи спермограма.Лошото при хората ,борещи се със стерилитета е,че че много се проточва във времето.Прием на лекарства,изчакване,после отново,нормализиране на хормони и т.н.Но,всичко е ОК ако в бъдеще резултата е налице.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #29 -: Ноември 26, 2005, 09:22:27 am »
Здравей,popi4!Ще проуча в Бургас къде бихме могли да направим адекватна спермограма и ще постъпя като теб.Ако някой може да ми помогне къде в Бургас да направим изследванията ще съм ви благодарна.Ако може и ориентировъчни цени за манипулацията.До колко часа трябва да се занесе материала,момичета?
« Отговор #30 -: Ноември 26, 2005, 09:41:17 am »
Цитат на: naiema
Здравей,popi4!Ще проуча в Бургас къде бихме могли да направим адекватна спермограма

За съжаление няма добро място за спермограми в Бургас. Най-близо ти е Варна, също и Пловдив. Практиката е показала, че само в тези два града (освен в София) има свестни места за спермограми...
« Отговор #31 -: Ноември 26, 2005, 13:18:03 pm »
ами НАИЕМА,ние го давахме на място,за да съм сигурна че всичко е наред.и двата пъти ходихме и дава моя спермо на място.цената за спермограма е 20 лева-поне така е във варна.ако искаш пове4е инфо-пиши ми.
*
« Отговор #32 -: Ноември 28, 2005, 12:48:18 pm »
Здравей Наиема!За Бургас немога да съм ти от полза :cry: ,но поне ще ти кажа какво ми препоръчаха преди да дам материала в лабораторията.Взех стерилна чашка предварително и след въздържание от там 3 до 5 дни и други ограничения(напр.алкохол) сутринта напълнихме чашката и аз тръгнах на работа.След 30мин. вече бях в лаборатарията.Казаха ми максимум до час може да се телепортира и да бъде на стайна температура съхранявано т.е да не се слага в хладилник!Във форума прочетох по-подробно за указанията и правилата при изследването на спермата.Иначе и тук е 20лева и резултата излиза същия ден.Това е,дано съм ти била полезна с нещо :lol: Успех ти желая! :wink:
*
« Отговор #33 -: Ноември 28, 2005, 13:47:23 pm »
Popi4,
извинявай - ти от кой град си? Съжалявам, ако си го писала, ама явно съм пропуснала  :oops:
« Отговор #34 -: Ноември 28, 2005, 14:18:56 pm »
popi4,според мен е добре материал за спермограма да се дава на място за да не доведе до някакви лъжливи резултати.а за микро на еякулат може и да се занесе материал защото тях не ги интересува нещо от рода на подвижност,бройка и т.н.така 4е 4естно казано се 4удя защо са ти казали да носиш материала а не да се даде там.
*
« Отговор #35 -: Ноември 28, 2005, 14:47:50 pm »
От София съм и я направих в Цибалаб.Гинеколожката в МВР болница ми даде направлението,а в лабоаторията ми обясниха процедурата.
*
« Отговор #36 -: Ноември 28, 2005, 15:24:45 pm »
Popi4,
аз направих всичко възможно да ти обясня да НЕ разчиташ на резултати от Цибалаб що се касае до спермограми. Изборът си е твой.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #37 -: Ноември 28, 2005, 15:42:44 pm »
Цитат на: popi4
Спермограмата му беше перфектна,може би ако имаше проблем щяхме да отидем при специалисти

ами именно, че винаги ги правят перфектни спермограмите. за да сте сигурни, че не си губите времето и че наистина всичко е наред, отидете където трябва. всичко ще е наред, сигурна съм, но направете го заради себе си :)
*
« Отговор #38 -: Ноември 28, 2005, 15:58:07 pm »
Благодаря ви момичета за съвета.Ще се възползвам от него,още повече моя мъж не се притеснява да си направи спермограма и ще е по-лесно за мен.Незнам дали има значение ,но моя мъж има едно дете от първия брак,а аз имам един аборт преди 6 години.Затова проблема със зачеването го отдавам на себе си,или неуцелването на точния момент.Нямаме установени репродуктивни проблеми,но.........не става :cry: Чувала съм за несъвместимост м/у партньорите и се надявам да не е нещо подобно :(
*
« Отговор #39 -: Ноември 28, 2005, 16:03:17 pm »
Неискам да подвеждам никой със съвети,поради своята некомпетентност,а само да споделя преживяванията си :roll: и да потърся съвет от вас