0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета, днес бях на лекар, защото от както се опитвам да забременея /4 месеца/ гърдите ми се надуват и имам капчици коластра, освен това непрекъсната болка ниско долу вляво. Лекарката обаче нищо не видя вляво, а видя уголеме десен яйчник. Освен това каза, че има съмнения, че не ми е наред пролактина, заради тази коластра дето капе. Ако този месец ми дойде, ще изследвам този хормон, но нямам други симптоми освен, че последният месец ми дойде по-рано и много обилно и болезнено...Извинете ме за объркания текст... :roll: Трябва ли да има още нещо, което да ми подсказва, че пролактина ми е висок, а този уголемен десен яйчник на какво може да се дължи?!
*
Какви са симптомите на високия пролактин?
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2005, 18:26:32 pm »
А овулация имаш ли?
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2005, 19:30:49 pm »
Да, овулация имам.
*
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2005, 19:43:42 pm »
Попитах те защото на мен никога не ми е изтичала коластра от гърдите, но пък нямах овулация и при изследване на хормоните се оказа че пролактина ми е завишен и сега откакто започнах да пия лекарства си имам вече овулация.Другият месец ще ходя на контролен преглед за пролактина да видим дали е спаднал.Аз се надявам че е.Моя приятелка която другият месец живот и здраве ще ражда също така и изтичаше секрет от гърдите.Пи известно време лекарства и резултатът ще е налице другия месец ylinfant
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2005, 20:09:44 pm »
благодаря ти, ами ще изчакам, ще видя дали ще ми дойде и ако не ще видя какво ще правя, може би ще го изследвам тоя пролактин. А на теб ти желая всичко да е наред вече и да се зарадваш на две "карисиви" 4ерти4ки на теста! :)
*
« Отговор #5 -: Октомври 15, 2005, 21:26:08 pm »
Благодаря ти миличка и един съвет от мен ако ти дойде и продължава да ти тече коластра отиди и си направи едно изследване на хормоните, пък дано всичко е наред.Успех :)
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2005, 22:56:50 pm »
ДА. Задължително си изследвай Пролактина. Секрета от гърдите е признак за висок пролактин. Аз съм със същия проблем и симптоми.Гърдите ми се подуват и са болезнени 10 дена преди да ми дойде цикъла, и имам секрет. Оказа се ,че Пролактина ми е двойно над нормата. Сега съм на бромокриптин. Провери се миличка, защото високите стойности пречат на забременяването.

« Отговор #7 -: Октомври 16, 2005, 10:05:01 am »
Хайде да го оправяме тоя пролактин. Искрено пожелавам на всички да решат проблемите скоро..Това са решими проблеми, така, че повече усмивки и хубави събития да ви се случват! :)
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2005, 10:00:17 am »
Моят пролактин беше три пъти над нормата , но нямах секрет , само болки в гърдите и уплътнения на хормонална основа откакто  го свалих не ме болят гърдите :)
Може да загубиш битката , но важното е да спечелиш войната.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #9 -: Октомври 28, 2005, 16:20:31 pm »
Здравейте,момичета!И аз съм с висок пролактин.След скенер на глава ,за да ми видят хипофизата се оказа ,че там всичко е наред.Изписаха ми Бромкриптин ,но за 1 месец не успях да вляза в норма.Сега ми назначиха още 2 месеца прием на лекарства.От близо вече 4 години се опитвам да забременея без успех.Цикълът ми е болезнен,обилен и гърдите много ме болят.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #10 -: Октомври 28, 2005, 16:53:19 pm »
Секрета от гърдите е също признак за хламидиална инфекция която протича остро в момента. Не е зле да си пуснеш едни изследвания микробиология и един PCR. Уголемения яйчник също може да говори за протичащ възпалителен процес в момента. Защо не отидеш и при друг лекар да се консултираш и да ти пусне изследвания?! Но си направи и пролактина.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2005, 09:05:45 am »
Цитат на: Starlet
Секрета от гърдите е също признак за хламидиална инфекция която протича остро в момента. Не е зле да си пуснеш едни изследвания микробиология и един PCR. Уголемения яйчник също може да говори за протичащ възпалителен процес в момента. Защо не отидеш и при друг лекар да се консултираш и да ти пусне изследвания?! Но си направи и пролактина.

Това пък за първи път го чувам, че секрета от гърдите е признак на хламидия  8O . До сега навсякъде се рових из нета за инфо, да не би да съм пропуснала този признак, но никъде не прочетох за секреция от гърдите. Това чудо къде го прочете  :roll:
По повод болките по време на цикъл и менструални нарушения могат да се дължът на хламидия.

Ниема, аз бях с висок пролактин и болки по време на цикъла. Бромкриптина съм го пила около 1 година и да ти кажа сега от време на време ми се качва. По повод болките - след лапарото което направих вече ги няма. Май при мен бяха от срастванията който съм имала.
*

naiema

• 998
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2005, 09:47:29 am »
Missy,здравей.Аз специално никога не съм се замисляла,защо мензисът всеки месец ми е така тежък.Започва с мигрена,гадене,болки в корема,гърдите,нервност и т.н.Т.е.не съм си помисляла,че това може да е признак на някакъв проблем,който ми пречи да забремения.Знам от майка ми ,че също е имала тежък цикъл,който се е нормализирал след като ме е родила.
*
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2005, 10:19:21 am »
Ниема, това с тежкият цикъл не е нормална работа да ти кажа. Ако найстина не си правила изследване за хламидия, задължително го направете и двамата.
 Казваш, че от 4-ри години се борите, а какво направихте до сега и какво открихте?
*

naiema

• 998
« Отговор #14 -: Ноември 07, 2005, 13:35:06 pm »
Здравей, Missy!Още в самото начало при хормоналните изследвания ми откриха висок пролактин и сега пия Бромкриптин , за да влезе в норма.Явно не получавам овулация или имам такава само от време на време.Декември месец съм на ултразвук за проследяване на овулацията.На партньора ми не е правена спермограма.Решиха да я отложат след като откриха високия пролактин.
« Отговор #15 -: Ноември 07, 2005, 13:48:44 pm »
Няма такова нещо като отлагане на спермограмата. Изпрати го веднага да я направи - това изследване нито е скъпо, нито боли. Важно е!
*

naiema

• 998
« Отговор #16 -: Ноември 07, 2005, 14:45:17 pm »
Знам че е важно.Но моят партньор,незнайно защо се чуства дискомфортно от това изследване и когато докторът му каза,че със спермограмата може да се изчака,понеже откриха някаква евентуална причина в мен той си отдъхна.Знае,че в цялата работа няма нищо сложно,нито пък е някакво болезнено изследване ,но пак се дърпа.Ще използвам следващото ходене при лекаря,да го накарам да му пусне една спермограма,за да видим дали там всичко е ОК.
« Отговор #17 -: Ноември 07, 2005, 14:50:36 pm »
Ох, мъже...
*

Pisanche

Prolaktin
« Отговор #18 -: Ноември 24, 2005, 17:30:45 pm »
Здравейте, при мен пък се получи обратният ефект.Изтича ми секрет равномерно от двете гърти, провила съм изследвания 4 поредни месеца на пролактина на 5 ия ден от цикъла - в норма ми бяха.Въпреки това ми назначиха един курс с Бромокриптин /за зла врага тогава имаше на пазара само български и от него ми беше адски зле/ изкарах си двуседмичния курс както ми бяха казали и въпреки това секретирането не е спряло.Правила съм си и тест за овулация - имам.Въобще незнам какво трябва да правя и трябва ли да правя каквото и да било. 8O
« Отговор #19 -: Ноември 24, 2005, 17:56:45 pm »
naiema написа:
Цитат
Но моят партньор,незнайно защо се чуства дискомфортно от това изследване и когато докторът му каза,че със спермограмата може да се изчака,понеже откриха някаква евентуална причина в мен той си отдъхна.

при тия неща няма комфорт,но трябва да се правят.освен това след като веднъж се тръгне по лекари е добре да се правят изследвания и на двамата партньори паралелно,а не като намерят нещо при единия и другия да си мисли че проблема е решен-защото гаранция никаква ако не се провери.и моя викаше че всичко му е наред,а аз за момента лекувах кандида-преди да продължа с другите изследвания,но след направените спермограми се оказа че при нас за момента е установен сигурен мъжки фактор.давам себе си за пример,за да разбереш, че е добре,даже задължително и мъжа ти да мине изследвания,а не да лежи на това че при теб са открили нещо си и да губите излишно време.:)поне при него нещата са лесни,бързи и не боли-така че действайте:)успех