0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
Предозиране на фолиевата к-на
« Отговор #20 -: Октомври 27, 2005, 22:01:37 pm »
Мисля,че наистина трябва задължително да се взима след храна.Мели,това,което си взех аз се казва FOLACID.Отгоре пише "Healthy".Производител "5040 Сървисез"ООД-София.Има и сайт www.5040services.com.Може и да се свестни хорица,но техните хапченца нещо не ми понасят 8O  :? Струваше около 4 лв.
*
« Отговор #21 -: Октомври 27, 2005, 23:07:06 pm »
Пия също като Eli Folacid около 6 месеца вече. Пия го сутрин на гладно тъй като обикновено не закусвам. Понякога ако го забравя сутрин, го пия вечер. Нямам никакви  оплаквания.

« Отговор #22 -: Октомври 28, 2005, 12:59:14 pm »
да се вклйча и аз  :x пиех FOLACID обаче и на мен не ми панася и я спрях
« Отговор #23 -: Октомври 28, 2005, 15:14:35 pm »
~Четох някъде, че вит. от Б групата трябва да се вземат преди хранене. А фолиевата нали е също от тази група витамини, та се замислих как е правилно да се взема за да се усвоява пълноценно....
*
« Отговор #24 -: Ноември 08, 2005, 16:29:18 pm »
[Момичета, вие от коя фолиева киселина пиете?
quote]

Здравейте, изчетох доста преди да се реша и аз да попитам нещо ( за да не питам за нещо което вече се е дискотирало :oops: )
Правим опити за бебе от февруари. От една седмица пия FOLACID, за сега нямам оплаквания, но дали е добро като мед.продукт?  :?

Благодаря ви [/quote]
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #25 -: Ноември 08, 2005, 19:41:08 pm »
задължително е като медицински продукт.
*
« Отговор #26 -: Ноември 11, 2005, 10:43:35 am »
Ladi_11  благодаря ти  :)

но след като прочетох че повечето жени не я понасят взех да се питам да не е продукт менте

но ще видим какво ще се случи скоро

:dontknow:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #27 -: Ноември 11, 2005, 11:18:27 am »
titkata и аз това пия.
<br />
« Отговор #28 -: Ноември 11, 2005, 13:18:06 pm »
А възможно ли е непоносимостта към фолиевата киселина да се дължи на допълващите съставки в отделните лекарства? Аз например проявих непоносимост към FOLACID - повръщане и разстройство. Когато преминах на Неофолик /може да не съм го изписала много точно/ нямах никакви проблеми.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #29 -: Ноември 11, 2005, 13:30:03 pm »
Цитат на: Uranija
А възможно ли е непоносимостта към фолиевата киселина да се дължи на допълващите съставки в отделните лекарства? Аз например проявих непоносимост към FOLACID - повръщане и разстройство. Когато преминах на Неофолик /може да не съм го изписала много точно/ нямах никакви проблеми.

Точно това подозирам и аз.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

popi4

фолиева киселина
« Отговор #30 -: Ноември 11, 2005, 16:54:25 pm »
Здравейте момичета!За първи път ви пиша,но ви чета всеки ден.От вас разбрах зо фолиевата киселина и започнах да я пия вече 2 месеца.При мен няма никакви странични ефекти може би защото е NEO-PHOLIC.
« Отговор #31 -: Ноември 15, 2005, 11:45:08 am »
аз я пия сутрин на гладно,така ми я преписаха :wink:
« Отговор #32 -: Ноември 17, 2005, 15:44:25 pm »
И аз съм на Neopholic Forte от няколко месеца, пия я вечер. Никакви оплаквания.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Фолиева киселина
« Отговор #33 -: Ноември 17, 2005, 16:45:55 pm »
И аз да се от4ета:

От година и 2 месеца пия Neopholic, сутрин с лека закуска;  никакви оплаквания и странични ефекти

Успех на вси4ки ни!
*
Фолиева киселина
« Отговор #34 -: Ноември 19, 2005, 15:53:48 pm »
Момичета, аз пия ф.к-на от 2год. и то десетократно по високата доза-4мг/неофолик форте/.Не я подценявайте покрай проблема за забременяването,защото аз преди изобщо не съм я пила и след като трудно забременях с второто си дете,радостта ми бе само за 9 месеца.Роди се със спина бифида и почина.Затова сега пия висока доза.Нямам оплаквания.И не си мислете-"това на мен няма да се случи..." 8O
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
*

siel

« Отговор #35 -: Декември 30, 2005, 21:37:42 pm »
Мога да кажа че NEOPHOLIC се взема по 1 таблетка от непушачки и 2 от пушачки.0.4мг
*
предозиране на фолиевата к-на
« Отговор #36 -: Декември 31, 2005, 08:27:38 am »
Цитат на: siel
Мога да кажа че NEOPHOLIC се взема по 1 таблетка от не
пушачки и 2 от пушачки.0.4мг

Не съм чела никъде до сега,че пушачите имат нужда от по-висока доза-както е например при витамин С.
Иначе най-удобна за прием е ф. к-на на NEOPHOLIC-0,4мг.Нужната доза се съдържа само в една таблетка.В кутийка са 3 блистера-общо  90т. за около 5лв.
Вътре има и много подробна листовка.
Всичко,което не ме убива,ме прави по-силна!
*
« Отговор #37 -: Януари 04, 2006, 22:41:39 pm »
И аз си купих FOLACID и пия от няколко дни. Не ми става лошо, само не знам какво ми даде аптекарката, но на опаковката пише три пъти по 2 табл... ужасно неудобно. Аз пия 2 по табл. Ката чета грамажа, който другите пият, явно е нормално 3 по 2, защото този е по 0,005гр. Права ли съм и как пиете по 1 табл на ден?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #38 -: Януари 04, 2006, 22:51:52 pm »
Цитат на: Andia
И аз си купих FOLACID и пия от няколко дни. Не ми става лошо, само не знам какво ми даде аптекарката, но на опаковката пише три пъти по 2 табл... ужасно неудобно. Аз пия 2 по табл. Ката чета грамажа, който другите пият, явно е нормално 3 по 2, защото този е по 0,005гр. Права ли съм и как пиете по 1 табл на ден?

пием по 1 на ден, щото си купуваме друга разфасовка фолиева киселина, която съдържа дневната доза в 1 таблетка - например, Неофолик.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #39 -: Януари 04, 2006, 22:59:25 pm »
Благодаря! За следващата опаковка ще знам :-)