0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: графиката на saraapl
« Отговор #140 -: Декември 08, 2007, 08:10:51 am »
Няма защо да те е срам от графиката ти.
Явно има проблем и трябва да се открие.
Това че всеки месец /например аз/ имам М, като по учебник не ми помагна да зачена/втори път/.
Повярвай ми има доста момичета с нередовни МЦ /като ПКЯ и т.н/ които забременяха и дори вече забравиха за мъките и тревогите.
Дано и ти си една от тях.
Може 1 пъти да имаш О. както трябва - но чудото да стане.
Не се ядосвай. :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
« Отговор #141 -: Декември 08, 2007, 20:05:17 pm »
Няма защо да те е срам от графиката ти.
Явно има проблем и трябва да се открие.
Това че всеки месец /например аз/ имам М, като по учебник не ми помагна да зачена/втори път/.
Повярвай ми има доста момичета с нередовни МЦ /като ПКЯ и т.н/ които забременяха и дори вече забравиха за мъките и тревогите.
Дано и ти си една от тях.
Може 1 пъти да имаш О. както трябва - но чудото да стане.
Не се ядосвай. :D

Не се ядосвам..много :) иначе искам да попитам нещо...какво е действието на дуфастона..една позната го е пила заради нередовен цикъл.аз също го имах в една рецепта ама се бях изнервила от всички тези истории и не си го купих.значи ли че съм направила грешка и сега мога ли да го пия.моята позната го пи и се нормализира цикъла и и съответно сега прави опити много за бебе..докито и е казал че това не е противозачатъчно.така ли е ?мерси предварително..засипах те с въпроси  :oops: до скоро мила  :bighug:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #142 -: Декември 09, 2007, 08:07:13 am »
Не се ядосвам..много :) ........................
Дуфастона се пие за много неща и по-различни схеми.
Това е синтетичен прогестерон/т.н прегнани, от групата на гестагените - синтетични аналози на хормона на жълтото тяло прогестерон/
Добре е да ти го назначи лекар.
Може би е трябвало да спазиш инструкциите на лекаря, но минало...както и да е.
Според мен не е добре да си го самоназначаваш

Duphaston®/Дуфастон

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #143 -: Декември 09, 2007, 14:53:51 pm »
Мерси за инфото,но това не е противозачатъчно нали?значи по време на негова употреба може да се забременее жената така ли?наистина ми е малко мъгла това с тези лекарства...май наистина е трябвало да ги пия,ама тогава не мислих за бебе все още :) както и да е .нещата ще се оправят.мерси и ако може ми дай още малко инфо за това дали са противозачатъчни и дали при тяхна употреба по време на тяхна употреба се забременява? мерси

лек ден и приятно приготвяне за коледните празници :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #144 -: Декември 10, 2007, 08:00:24 am »
Не е противозачатъчен медикамент.
Но това е синтетичен хормон/най-общо прогестерон,прогестин/, който се съдържа и в противозачатъчните/прогестерон и естрогени,като е при монофазните ОК напр./
Цитат
Оралните контрацептиви (ОК) включват:

естроген-прогестин комбинации

само прогестин съдържащи продукти

Съответно те повлиЯват по различен начин плодовитостта.

КОНТРАЦЕПТИВНО ДЕЙСТВИЕ

ПРОГЕСТИН СЪДЪРЖАЩИТЕ контрацептиви повлиЯват цервикалниЯ мукус, упраж­нЯват прогестационен ефект върху ендометриума предизвиквайки промени, които не позволЯват имплантациЯ, при нЯкои жени супресират и овулациЯта.

КОМБИНИРАНИТЕ контрацептиви инхибират овулациЯта, чрез подтискане на гона­дотропините, фоликулостимулиращиЯ хормон и лутеинизиращиЯ хормон. Допълни­телни ефекти са повлиЯването на цервикалниЯ мукус и промените в ендометриума които не позволЯват имплантациЯ.

Комбинираните препарати се различават по силата и типа на контрацептивното дей­ствие, както и от предоминиращото действие (естрогеново или прогестиново).

Прогестините могат да модифицират ефекта на естрогените.

Има ТРИ ТИПА КОМБИНАЦИИ:

Монофазни

Бифазни

Трифазни

Би- и трифазните препарати доставЯт хормоните подобно на физиологичниЯ цикъл.

МОНОФАЗНИ-пациентката поема фиксирани дози от прогестини и естрогени по време на цикъла.

БИФАЗНИ-количеството на естрогените в таблетките е постоЯнно, с напредването на цикъла намалЯ количеството на прогестините, което води до относително увели­чение на естрогенното количество.

ТРИФАЗНИ-количеството на естрогенната компонента остава непроменено, варира количеството на прогестина.
Така че има различни схеми на приложение на Дуфастона и в зависимост от това, коя е приложена, действието е различно, но най-общо казано, ако е преди О.- може да я подтисне, ако е след О. да подпомогне ипмлантацията и изхранването ма оплодената яйцеклетка.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #145 -: Декември 10, 2007, 20:17:50 pm »
знаеш ли кое е смешното в случая..:) че ми бяха изписали 3 месеца дуфастон за нормализиране на цикъла и след това бебеправене и така...обаче аз като съм си твърдоглава и не успях да разбера най важното виж какво стана...:( ама нищо сега се опитвам да се свържа с моята докторка дето ми ги преписа преди и има и мои изследвания от лятото на тази година,за да видим какво ще правим... :oops: т.е. как ще оправяме кашата дето я забърках!!мерси мила..мисля че това е лечението за мен но да видим какво ще каже докторката :):) мерси слънце!
*

saraapl

• 2009
« Отговор #146 -: Декември 13, 2007, 20:50:41 pm »
мился да пробвам да нормализирам цикъла с дуфастон... :? все пак поне ще ми дойде...мерси за мнението ти...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #147 -: Декември 14, 2007, 07:50:06 am »
Не е хубаво без лекарско мнение.
Защо не пишеш на някой лекар по ел.поща - да те посъветва какво да правиш. Те са много любезни и ще ти помогнат.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #148 -: Декември 14, 2007, 17:36:37 pm »
Реших иаз да се включа. Писала съм ти по е-майла нещичко, моят съвет е ориентирайсе към добър лекар, тук във форума има но да ти кажа не ти препоръчам да пишеш на тях защото аз поне още от някой чакам отговор. Не ехубаво наистина на своя глава да пиеш каквото и да било...
По добер оптърси лекар в твоя град , не вярвам понеже видях че си от Испания там да няма добри АГ специалисти, и се надявам да не е нищо сериозно...
Самата аз също съм с нередовен МЦ и ПКЯ...
*

saraapl

• 2009
« Отговор #149 -: Декември 14, 2007, 21:54:41 pm »
Реших иаз да се включа. Писала съм ти по е-майла нещичко, моят съвет е ориентирайсе към добър лекар, тук във форума има но да ти кажа не ти препоръчам да пишеш на тях защото аз поне още от някой чакам отговор. Не ехубаво наистина на своя глава да пиеш каквото и да било...
По добер оптърси лекар в твоя град , не вярвам понеже видях че си от Испания там да няма добри АГ специалисти, и се надявам да не е нищо сериозно...
Самата аз също съм с нередовен МЦ и ПКЯ...

изписаха ми нещо което не помня как се казваше(имам го с рецепта ) и е на принципа на дуфастона...единствения проблем е че трябва да го пия след като ми дойде...а то май няма скоро да ми дойде..и затова си мисля поне да ми донесат от българия за да ми дойде защото честно ви казвам ще се побъркам..много съм нервна и не се трая изобщо...много ми е зле.с няколко думи -просто не съм аз...все ми се плаче измарям се много..не понасям да ме питат нещо.искам все да съм самичка.чак някой път и не искам ласки  :oops: затова мъжа ми се сърди защото когато е минало време и аз нямам желание той си мисли че има нещо...оффф много ми е зле.трябва да ми дойде!!помогнете.....
*

saraapl

• 2009
« Отговор #150 -: Декември 14, 2007, 21:55:54 pm »
денис или фанта ...моля ви някой да ми каже по каква графика мога да го пия..т.е. колко дена е нужно..моля ви!
*
« Отговор #151 -: Декември 14, 2007, 22:39:18 pm »
денис или фанта ...моля ви някой да ми каже по каква графика мога да го пия..т.е. колко дена е нужно..моля ви!
Успокой се това,което описваш ми прилича най вече на предменструален синдром.  Денис ще ти разкаже повече, а по повод Дуфастона-ако исакш пробвай 5 дена2 пъти по 1 таблетка , но най-вероятно скоро сам ще ти дойде...
« Отговор #152 -: Декември 14, 2007, 23:12:12 pm »
Успокой се това,което описваш ми прилича най вече на предменструален синдром.  Денис ще ти разкаже повече, а по повод Дуфастона-ако исакш пробвай 5 дена2 пъти по 1 таблетка , но най-вероятно скоро сам ще ти дойде...
Моля те, не се прави на лекар. Не може да се предлагат лекарства по интернет!!!

Сара, имаш спешна нужда от преглед, не приемай никакви съвети от случайни хора! Разбирам прекрасно колко ти е зле, но не може да си самопредписваш. Нужни са някои изследвания преди това, в противен случай може даси влошиш положението!

Не ти го пожелавам - напротив - дано скоро ти дойде, но не може (колкото и да са добронамерените жените тук) да очакваш да те излекуват!!!
*

saraapl

• 2009
« Отговор #153 -: Декември 15, 2007, 00:12:52 am »
ще пробвам с това лекарство тука в испания и след това с дуфастона ако няма друг начин..аз имам излседвания..нямам проблеми с нищо-просто ленива матка леко смалена и по мннеие на двама доктори хормонален дисбаланс в следствие на напрежение и стрес...аз не знам какво да правя-само да дойде един път завинаги че...се побърквам.!
*

saraapl

• 2009
« Отговор #154 -: Декември 16, 2007, 17:59:22 pm »
Кажете ми моля какво е PCO?това ми написа един доктор да проверя имам ли проблем с него но аз не знам какво е?Благодаря на всички...целувки
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #155 -: Декември 17, 2007, 07:03:17 am »
Според мен е : РСО =Polycystic Ovary
Поликистозни яйчници
Ето ти картинка:

Нормално е да се образува един голям фоликул, който се пука и отделя яйцеклетка.
При ПКЯ се образуват много и малки фоликули и няма О.
За ПКЯ си има причина и се лекува.
Трябва обаче гинеколог-ендокринолог.
« Последна редакция: Декември 17, 2007, 07:05:38 am от denis »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #156 -: Декември 17, 2007, 20:13:21 pm »
Според мен е : РСО =Polycystic Ovary
Поликистозни яйчници
Ето ти картинка:

Нормално е да се образува един голям фоликул, който се пука и отделя яйцеклетка.
При ПКЯ се образуват много и малки фоликули и няма О.
За ПКЯ си има причина и се лекува.
Трябва обаче гинеколог-ендокринолог.

и аз така си мислех...нямам ПКЯ и все пак...единния доки ми писа.милко сираков и каза че мога да пробвам с дуфастон но кратък курс от 3 месеца само...И аз иксма да знам нещо обаче .по време на този курс "лечение" може ли да забременея? мерси денис..:) винаги си насреща за което много многооооо ти благодаря :)
*

saraapl

• 2009
« Отговор #157 -: Декември 19, 2007, 20:05:42 pm »
Ех..денис много ме боляха днес яйчниците.абе все едно ми идва.:) то май се уплаши защото нали ще започвам с хапчета да го "търся"..:) трябва скоро да ми дойде защото съм супер вече отпаднала и ме боли всичко и все за отва си мисля...сякаш мисълта за бебе остана някак на заден план.все пак трябва малко или много да се излекувам ако мога де...иначе май и малко съм настинала....нещо ме наболява нослето от хрема и гърлото също..дано не се разболявам че сега точно имам страшно много работа.и ест не мога да си позволявам да ме няма...пък и подготовката за Коледа е в моите ръце...:):) айде мила пиши когато мислиш.. :D
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #158 -: Декември 20, 2007, 07:21:24 am »
Мисля, че си голям герой.  :D
За графиката ти - няма промяна, все още си показва, че не е имало О.
Дано скоро да ти дойде и да си починиш от това неразположение и психическо натоварване.
Не ти е лесно.
Дано скоро да се нормализират  нещата.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #159 -: Декември 23, 2007, 19:39:03 pm »
Оффф мила все още няма никой на хоризонта..и все пак..аз се надявам на чудото след като пия хапчетата или поне преди тях :) Иначе сега се готвя за Коледа и се радвам като прочета че на някое от момичетата се е случило чудото да видят двете чертички..Много хубави новини :) Ти как си мила?Подготвяш се за празниците предполагам...Аз все още съм на косъм от истерията :):) но се държа нали съм герой...:) айде мила желая ти много здраве щастие и успех през новата година...Все пак мине ли коледа остават много малко дни до новата година така че...:) лека вечер и много късмет ти пожелавам :) до скоро