0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silviya

самотна майка или безплодна съпруга?
« -: Октомври 13, 2005, 14:45:11 pm »
Нещо ме е ударила депресията и реших да споделя с вас. Днес съм на гинеколог и съм адски изнервена. От две години лекарите ме насърчават да родя защото с годините шансовите ми намаляват: поликистозни яйчници, перитонит в ранна възраст, а сега и свръхпроизводство на фоликули. И трите са предпоставка за безплодие. Сега пък и течение имам - анаероби. При все че винаги съм внимавала много за хигиена и полови контакти. Тия на околовръстното си го слагат с всеки и по 10 деца раждат дявол да го вземе. Отгоре на всичко не мога и да си позволя да забременея защото не съм семейна. Така като ми закъснее не знам от какво да се страхувам, че съм бременна или че изобщо няма да мога да забременея. Стигам до дилемата кое е по-добре-да се опитам да забременея и да съм самотна майка или след време да съм безплодна съпруга? Докторите казват "Раждай по-скоро. След години може да е невъзможно!" Как като не съм срещнала човека още. А съм на 27!
Извинявайте майчета ама нещо много се изнервям напоследък.
Някоя от вас решавала ли се е да роди дете и да го отгледа сама, заради този проблем? Дайте съвет моля.......
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2005, 15:02:02 pm »
Само ще ти кажа, че в живота се оказва, че щъркелите не носят бебетата когато си ги поръчаш... :evil:
*
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2005, 15:07:26 pm »
Оле-оле..27 години никак не са много. Според мен се шашкаш напразно.
*

silviya

« Отговор #3 -: Октомври 13, 2005, 15:43:23 pm »
смятам, че жената трябва сама да реши кога да роди. ако всичко и е наред би трябвало да е в състояние да го направи до 40 поне. не мога да приема че на 25 ти казват или раждай или няма да можеш после. не казвам че става в годината в която искаш но поне да няма риск въобще да не можеш да забременееш. адски е подтискащо.
*
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2005, 15:54:50 pm »
Лекарите препоръчват да се ражда до 30 - някъде бях чела, че после било "авантюра".
А при условие, че не са ти открили конкретна причина - едва ли може да се говори за стерилитет и борба с него.
Имам много познати, решили да са самотни майки и си носят кръста - по-скоро въпроса е доколко силно момиче си за да се справиш сама.
По-скоро ти пожелавам скоро да срещнеш ЧОВЕКА - имай предвид, че най-страхотния мъж е моя и вече е зает! :dance2:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2005, 15:55:32 pm »
на 27 години още няма за къде да бързаш!
почни да се замисляш след 35...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2005, 19:05:18 pm »
Е хайде сега,защо са те отписали на 27 г.?Ами ние дето сме почти на 30,че и над 30 и над 40 ???Какво да правим?Изобщо не си престаряла,а и медицината както знаеш не е точна наука,така че имай вяра,че някой ден и ти ще станеш майка!Успокой се.И без това не може никой да ти каже кога точно да родиш.Насила не става.Ако ти самата си готова и мислиш,че ще се справиш давай-едно бебе винаги е радост!Какво значение има дали си семейна или не,ако имаш кой да ти го направи и възможност да си го гледаш и все пак ,близки хора покрай теб,какъв е проблема?Но това си е лично твое решение все пак и никой неможе да го вземе вместо теб.Всички ние тук толкова много искаме бебета,че.. аз на твое място ако знаех,че мога да избегна риска да нямам дете,въобще не бих се замислила!А и ...наистина,не ти пожелавам бебеправенето да ти отнеме толкова години,колкото на някой момичета тук (вкл. и аз). А пък,нали знаеш,че някой път нещата докато ги мислиш и те се нареждат от самосебе си :D Желая ти успех!
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2005, 20:33:04 pm »
аз съм самотна майка и нито за миг не съжалявам, че съм си родила детето, още повече, че пред мен имаше подобна дилема и според някои лекари нямало да имам деца. е, сега имам един прекрасен човек до себе си и правим заедно опити за дете (второ за мен и първо за него). но каквито и съвети да ти дадем ти сама трябва да прецениш за себе си и да вземеш правилното решение за теб.
@ целува всички във форума и им желае щастие

http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
*
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2005, 21:00:30 pm »
27 години въобще не е много! Още си доста млада от гинекологична гледна точка. Това на мен ми го казват всеки път като отида на лекар, а аз съм на 28. Живея в САЩ и около мен има много малко жени които са родили под 30 години. За нормално се счита 30-35, но като гледам повечето раждат на около 35 - говоря за жени без проблеми със забременяването.
Не се шашкай, че си стара! Ако те притеснява този проблем можеш да проучиш дали е възможно да си замразиш яйцеклетки и така да се осигуриш, въпреки че наистина ти е твърде рано да мислиш за това.
Според мен е важно да имаш любим човек до себе си, който да обича теб и детето ти. Сигурна съм, че ще срещнеш такъв човек и ще си много щастлива. Недей да насилваш обстоятелствата и да позволяваш на общественото мнение да ти се меси в живота.
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
« Отговор #9 -: Октомври 14, 2005, 10:50:02 am »
Мила, ти сама най-добре можеш да решиш какво искаш. Само бих искала да ти кажа: не чакай до последния възможен момент! И аз като тебе късно се омъжих по независещи от мен причини - със съпруга ми бяхме гаджета цели 12 години докато той се реши. Сега искаме деца, но аз не съм вече първа младост (а и той не е) и е трудно. През тези години не веднъж съм си мислела като тебе, че ако стане грешката, ще си го родя и ще си го гледам сама независимо от решението на таткото, но за съжаление не събрах достатъчно смелост "до го излъжа" (той панически се пазеше от грешка). И сега се питам дали нямаше да е по-добре, ако бях по-смела и нахакана. Тогава имах скруполи какво ще си помисли той, дали няма да смята, че съм искала "да го вържа" и др. подобни. Сега съжалявам, но времето не се връща назад.
*
Самотна майка
« Отговор #10 -: Октомври 14, 2005, 14:30:24 pm »
Спокойно, 27години не са никак много. А и да забременееш след 30год. не авантюра.Родих детето си на 33години, а съм едва ли не абонамент при гинеколога си.Непрекъснато имам разни проблеми.
« Отговор #11 -: Октомври 17, 2005, 10:45:44 am »
На конкретния въпрос моят отговор е: самотна майка. Като това самотна е много условно. Животът е динамичен. Хората се събират и разделят. И при мен беше донякъде подобно - подплаши ме една гинекологична операция, когато бях на 27 и не бях срещнала достойния мъж. Ако се беше случило да забременея, щях да се радвам. Сега пък се радвам още повече, защото преди три години срещнах половинката. Обаче, опитваме от повече от две години, и не се получава :(  Мъжки фактор, при мен засега всичко е наред :? Сега съм на 32 години.
Живот - голяма шарения :?
Благодаря ти, Бени!

*

36

:-)
« Отговор #12 -: Октомври 20, 2005, 12:31:12 pm »
27 е прекрасно време - не само че не си стара, а ти предстои разцвета на женствеността ти:-)

Аз срещнах съпруга си на 30, на 31 се омъжих. Той е голямата ми любов и бракът ми е приказка. Вече сме женени от 6 години. От 4 правим опит да забременея, но засега нищо. Това не ме обезсърчава, защото дори и без дете съм много щастлива. И двамата искаме да имаме дете и сме готови за това, но дори и нещата да останат така, пак не ще съжалявам.

Пожелавам ти успех.
Мога само да те посъветвам да не правиш нищо, в което не си убедена на 100%.
« Отговор #13 -: Октомври 20, 2005, 21:54:46 pm »
Само аз ли виждам причина да побърза момието която не е свързана с годините а с останалото което казва.
А иначе аз бих родила ако бях на твое място, по съпруг или приетел винаги ще намериш. С децата не е толкова лесно.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #14 -: Октомври 21, 2005, 10:17:58 am »
Цитат на: Ledena_luna
Само аз ли виждам причина да побърза момието която не е свързана с годините а с останалото което казва.
А иначе аз бих родила ако бях на твое място, по съпруг или приетел винаги ще намериш. С децата не е толкова лесно.

Ами не си само ти, но решението все пак трябва да си е нейно. Винаги ще има едно "ако", независимо какво ще реши. А и не забравяй, че тя все още не е изпадала в положението на повечето момичета тук. Но й пожелавам никога да не разбере какво е да обичаш един човек и да искаш повече от всичко на света да го дариш с негово дете и да не можеш.
Колкото до приятеля или съпруга, също не е толкова просто. Но май идеално никъде няма.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
« Отговор #15 -: Октомври 21, 2005, 11:45:10 am »
Подкрепям Ледена Луна все пак причината да трябва да забременее сега е евентуално безплодие понататък. Незнам аз лично при такъв риск сигурно бих се решила на дете. Но все пак премисли добре нещата. И консултирай се с повече лекари. Незнам как стоят финансово нещата за замразяването на яйцеклетки. Все пак Мая Нешкова го направи преди толкова години значи може да стане и сега но трябва да се провери
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #16 -: Октомври 21, 2005, 11:55:13 am »
Starlet,

я разкажи за случая? не съм го чувала това, звучи много интересно.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Starlet

• 1937
« Отговор #17 -: Октомври 21, 2005, 13:42:13 pm »
Ами Мая Нешкова още по тоталитарно време в началото на кариерата си си замразява или незнам точно как ги съхраняват яйцеклетките в Правителствена болница. Причината е че за момента няма възможност да отглежда деца и да прави кариера. Който горе долу си спомня нейното начало на кариерата започва когато е около 30 г. И после след години когато реши да се оттегли си направи инвитро оплождане с тези съхранени яйцеклетки и резултата е две близначки които са на 12-13 год. в момента. Скоро правиха юбилеен концерт послучай незнам колко години карирера на мъжа и и тя пя с децата. Дори след като роди се изнесе от София някъде до Благоевград за да може да отраснат децата в екологична среда това е една от причините разбира се. Та преди този концерт тя беше на гости при Гала в "На кафе" и разказа всичко това. Значи това е било през пролетта. Отделно родителите ми си спомнят че тогава това е било страхотно постижение на медицината в България за момента и се е вдигнал страшен шум. А и като лежах в Правителствена болница лекарите там не спряха да се хвалят че тя е раждала при тях както и Стефка Костадинова. Много клюкарско и дълго стана ама ....  :)
*

Starlet

• 1937
« Отговор #18 -: Октомври 21, 2005, 13:46:52 pm »
Но сигурно тези неща няма да са достъпни от финансова гледна точка за 80% от населението на страната ни.  :) Но все пак може да се провери като вариант. А пропуснах да кажа че се е съхранявал и материал от съпруга и разбира се. Той е известен композитор и текстописец но името в момента немога да се сетя.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #19 -: Октомври 21, 2005, 14:08:44 pm »
Жълтини.