Извинявай котарана, наистина съм пропуснала.
Ревматоиден артрит
Първа рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г стръкове от камшик, плод от хвойна, корени от глухарче, цвят от щипка и стръкове от бял равнец. 2 равни с.л. от сместа се заливат с 500 г вряща вода. Врат 10 мин на слаб огън и отварата се прецежда. Пие се 4 пъти дневно по 100 г преди хранене.
Втора рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно 60 г листа от горска ягода, по 100 г корени от гръмотрън, корени от глухарче и кори от върба и по 50 г сладък корен и листа от мента. 3 с.л. от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Ври 5 мин на тих огън, кисне 40 мин и се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 100 г 30 мин преди и 1 час след хранене.
Трета рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно по 100 г корени от бял оман, корени оът черен оман, корени от глухарче, листа и корени от коприва и 60 г стръкове от трицветна теменуга. 2 с.л. от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Варят се 15 мин на тих огън и след изстиване отварата се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 100 г 20 мин преди хранене и 1 час след хранене.
Четвърта рецепта
Смесват се и се разбъркат внимателно по 50 г корени от глухарче и корени от бял оман и по 30 г корени от гръмотрън и кори от зърнастец. 2 с.л. от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Ври 10 мин, кисне 30 мин и отварата се прецежда. Пие се по 100 г 5 пъти дневно 20 мин преди и 40 мин след хранене.
Пета рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно 150 г корени от глухарче и по 50 г листа от коприва, стръкове хвощ и плодове от хвойна. 3 с.л. ост сместа се заливат със 700 г вряща вода. Ври 5 мин ан тих огън, кисне 40 мин и се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 1 винена чаша (75 г). 15 мин преди и 1 час след хранене.
Шеста рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г корени от репей, корени от глухарче, стръкове от коприва и листа и пъпки от бреза. 3 с.л. от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Ври 5 мн на тих огън, кисне 30 мин и отварата се преецжда. Пие се по 100 г 6 пъти дневно 20 мин преди и 40 мин след хранене.
Седма рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно по 30 г кори от бяла върба, корени от репей, листа и корени от коприва, корени от гръмотрън и листа от блатен трилистник. 3 ч.л. от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Врат 10 мин на тих огън. Киснат 30 мин и отварата се прецежда. Пие се 3 пъти дневно по 200 г след хранене. Да се претопля.
Осма рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно 100 г стръкове от хвощ, по 40 г плод от хвойна и кори от зърнастец и 120 г корени от гръмотрън. 3 равни с.л. от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Ври 5 мин ан тих огън, кисне 30 мн и се прецежда. Пие се 6 пъти дневно по 100 г 20 мин преди и 40 мин след хранене.
Девета рецепта
Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г корени от репей, корени от глухарче, стръкове от коприва и пъпки и листа от бреза. 3 с.л. от сместа се заливат с 600 г вряща вода. Ври 5 мн на тих огън, кисне 30 мин и се прецежда. Пие се по 100 г 6 пъти дневно 20 мин преди и 40 мин след хранене.
А за язва ще ти дам рецепти ако ми кажеш точно къде е язвата,на стомаха или дванайсетопръстник?