Влючвам се преди да прочета какво точно се е случвио, но предположих, че има покана от Шоуто на слави и сега се чудим как да свършим най-полезна работа с това.
ЧУДЕСНО! Много се радвам, браво на момичетата, които стигнаха до това прекрасно развитие. Признавам си, че бях силно скептична и съм много доволна, че съм била толкова не-права
Какви са моите идеи:
БЕз да фокусираме проблема върху финансовата му старна, защото ще станем поредните хленчещи, да направим така, че той да е по-скоро част от пълната липса на разбиране и подценяване на проблема стерилитет от страна на държавата ни.
1. ДА се говори за клеймото стерилитет и неразбирането, което владее обществото по тази тема.
- мъжкият фактор като тема все още табу и последващите от това неразбирания дори и в системата на здравеопазване.
- НЕангажираността на държавата с този проблем - Да се изнесе статистика за това как изглеждат програмите за здравните каси в страни като Словения, Холандия, Израел и пр (тук може някоя от вас може да помогне с повече инфо, аз не съм правила подробни проучвания)
(нещо, което ми прави впечатление по форумите на английски, по които бродя - там, където жените нямат финансов ангажимент и се чувстват подкрепени от държавата финансово и знаят, че могат да си позволят повече от 1-2 опита, някак си стреса е по-малък, изходът от процедурата се приема по друг начин, а това, момичета не е малко, знаете.) И още - в чужбина не се говори за стерилитет толкова, колкото за "процедури за плодовитост" (fertility treatment). Някак по-различно е, нали..
- Пълни сме с примери за продадени имоти и заеми, за да се финансира една процедура ин-витро, която не дава никаква гаранция за успех. Аз лично имам още един заем от родителите ми от първата ми процедура.
Освен това, дайте да видим какви са били исканията ни в досегашните ни протести и петиции. Тъй като не са настъпили никакви пормени след тях, спокойно можем да си ги повторим.
Аз също ще говоря със съпруга ми за това дали е съгласен да участвам. Аз мога и искам, но искам да чуя и неговото мнение.