0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

еli_v

Скенар-терапия
« -: Октомври 04, 2007, 16:42:10 pm »
Момичета, четох статия във вестник, в която пишеше, че Скенар-терапията можела да повлияе добре на репродуктивната система. Някой знае ли повече за това?
*
Re: Скенар-терапия
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2007, 16:48:15 pm »
Хи-хи, не съм гост бе! Аз съм си предишното еli_v, ама какво направих - не знам.
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2007, 18:51:10 pm »
Туй пък сега какво е ?
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

Osiana

• 4888
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2007, 18:55:43 pm »
Намерих тук нещо за това

http://www.bgscenar.org/therapybg.htm

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2007, 21:23:51 pm »
От такава скенар терапия в момента майка ми е в инвалидна количка и обездвижена напълно. Тя е болна от множествена склероза, но докато си биеше бетаферон се справяше  - ходеше си на работа, домакинстваше в къщи... докато не се появи една нейна позната, която й предложи скенар терапия. Наговориха й куп глупости за някакъв апарат, скрит от тайните служби навремето, който ще я излекува. Направиха й снимки и й казаха, че тя ще бъде живата им реклама - "преди" и "сега", че ще проходи нормално, ще хвърли бастуна и т.н.... Тя им се довери, остави лекарствата и отида на тази скенар терапия. Още след първия/втория сеанс тя започна да се чувства зле, но й отговориха да не се отказва и че това е нормална реакция на организма. Така след цялото лечение майка ми беше обратното на излекувана. Определено време беше у дома на легло, а после това стана постоянното й състояние. В момента е с придружител и изобщо не може да се помръдне сама.
Хора не се връзвайте на тези шарлатани!
Като видите в брошурите им, че лекуват всичко, трябва да ви е ясно, че са обирджии и всичко е за пари. В повечето случаи разчитат на метода - ако не помогне, то поне няма да навреди, но ето, че при майка ми се оказа фатално.
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2007, 21:59:07 pm »
От такава скенар терапия в момента майка ми е в инвалидна количка и обездвижена напълно. Тя е болна от множествена склероза, но докато си биеше бетаферон се справяше  - ходеше си на работа, домакинстваше в къщи... докато не се появи една нейна позната, която й предложи скенар терапия. Наговориха й куп глупости за някакъв апарат, скрит от тайните служби навремето, който ще я излекува. Направиха й снимки и й казаха, че тя ще бъде живата им реклама - "преди" и "сега", че ще проходи нормално, ще хвърли бастуна и т.н.... Тя им се довери, остави лекарствата и отида на тази скенар терапия. Още след първия/втория сеанс тя започна да се чувства зле, но й отговориха да не се отказва и че това е нормална реакция на организма. Така след цялото лечение майка ми беше обратното на излекувана. Определено време беше у дома на легло, а после това стана постоянното й състояние. В момента е с придружител и изобщо не може да се помръдне сама.
Хора не се връзвайте на тези шарлатани!
Като видите в брошурите им, че лекуват всичко, трябва да ви е ясно, че са обирджии и всичко е за пари. В повечето случаи разчитат на метода - ако не помогне, то поне няма да навреди, но ето, че при майка ми се оказа фатално.

Ох Миси :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Osiana

• 4888
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2007, 23:33:18 pm »
Миси, съжалявам. :(

Аз и идея си нямам какво е това и даже не ме интересува. Просто беше поредната новост за мен и реших да потърся в нета какво представлява. Още на 10 тия ред се отказах да чета по нататък.
Както "Методът Силва", така и това ми се струва абсурдно.
За мен това не са начини за лечение.
Но всеки преценява сам за себе си.
Дали ще е баба Куна, дядо Стефан или тези "модерни методи", нищо в този живот вече не ме учудва. :?

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2007, 09:00:25 am »
Оказва се, че много хора се връзват на тези методи и дават парите и времето си на вятъра. То вижте само какво пише:

"Една нова надежда, когато стандартните методи на лечение се оказват безсилни."

За съжаление има много отчаяни хора, готови да опитат всичко.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2007, 09:11:23 am »
Misi, съжалявам, мила :( Пожелавам ти от сърце скоро да зарадваш майка си със сладко здраво внуче :balk_21:
Осианка, права си, че всички алтернативни методи могат много да навредят. Особено, ако харат хората да се откажат от животоподдържащи лекарства. Това си е за съда направо! Не че ще върне времето назад, но поне да предапази други от тези шарлатани :( То само като четеш - "тайно разработено", "някъде в Русия", "космическа техника" и т.н. и т.н.
Но вярвам, че успоредно с класическото лечение, различни алтернативи вдъхващи надежда помагат - били те вяра в Бога, Силва метод и др. подобни. И аз самата, не съм се отказала от специалистите, но сами виждате - че и при АРТ няма гаранция за успех - правим каквото можем и ние и лекарите и после... ами молим се и се надяваме за своето малко ЧУДО.

*
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2007, 08:54:11 am »
Момичета, благодаря Ви за отговорите.
Миси, съжалявам за майка ти и ти благодаря, че сподели това. Една позната искаше да ходи заради болки в кръста, но сега ще се опитам да я откажа. Та ми даде да прочета за тази терапия и там пишеше освен всички болести, които лекува, че помага и при репродуктивни проблеми.
И така реших да попитам за това от чисто любопитство.
 :bighug:
« Отговор #10 -: Юли 06, 2008, 14:16:47 pm »
Здравейте,

Виждам, че темата е стара, но случайно я открих в Гугъл и реших да споделя моите впечатления от СКЕНАР терапията, защото те са повече от положителни.
Преди и аз бях доста скептично настроен, но прочетох доста из интернет - по английски и руски форуми и реших да се пробвам - определено ефект има и със сигурност липсват страничните ефекти от гълтането на сума ти хапчета.
Проблем разбира се има и той е очевиден - всеки може да си купи въпросния апарат от България или чужбина и да започне да "лекува" наляво-надясно. А този метод е много сложен и за да се прилага правилно се учи с години. Това че някой има лекарства не го прави лекар, нали? Така че, независимо за каква терапия става въпрос, не се доверявайте на терапевти, които нямат медицинско образование! Ако ще се подлагате на СКЕНАР терапия го направете при лекар!