0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Как да убедя гинеколожката си да ме вземе насериозно?
« Отговор #20 -: Октомври 05, 2007, 09:49:37 am »
Поздравления за избора,Вени!
*
« Отговор #21 -: Октомври 05, 2007, 10:15:45 am »
Благодаря ви, момичета, за съветите!
Снощи си запазих час при д-р Александров /Варна/ за 16.10.
Дано имам късмет!
Отличен избор!  :)
*
« Отговор #22 -: Октомври 05, 2007, 10:34:54 am »
Поздравления и от мен за правилния избор! :)

Понеже ми се видя интересна темата и ме накара да се замисля как някои лекари с действията си ни карат да се чувстваме едва ли не виновни за нещо и да търсим проблем в себе си, реших малко да поразсъждавам. Много често докторите не се вслушват в това, което се опитват да им кажат пациентите. Голяма грешка! Попадала съм на много лекари, на които описвам от какво се оплаквам (тука включвам лекари от всяко едно естество) и това или не означава нищо за тях, или нямат представа на какво се дължи, или ми назначават ненужни изследвания, или директно ми изписват рецепта с лекарства (най-честия вариант). Въобще по някой път човек има чувството, че е при екстрасенс, някои даже и една слушалка не ти слагат, веднага започват да ти говорят и пишат рецепта, която по-късно разбираш, че съдържа само витамини и хомеопатични лекарства, с които не мож си помогна. Всеки прилага различни методи, но без да вникне в симптоматиката и оплакванията, които описва пациента, а това е изключително важно, за да се постави една вярна и точна диагноза и съответно да се лекува ефективно след това. Много, ама много рядко ми се е случвало някой да ми каже, че диагнозата ми не е в неговата компетентност и да ме изпрати при друг лекар. Затова човек трябва да се обръща към изявен специалист (в случая в областта на стерилитета). Добре че е Зачатие, за да може човек да открие това, което търси. :balk_81:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #23 -: Октомври 05, 2007, 11:32:04 am »
Понеже ми се видя интересна темата и ме накара да се замисля как някои лекари с действията си ни карат да се чувстваме едва ли не виновни за нещо и да търсим проблем в себе си...Много често докторите не се вслушват в това, което се опитват да им кажат пациентите. Голяма грешка!... Всеки прилага различни методи, но без да вникне в симптоматиката и оплакванията, които описва пациента, а това е изключително важно, за да се постави една вярна и точна диагноза и съответно да се лекува ефективно след това...Добре че е Зачатие, за да може човек да открие това, което търси. :balk_81:

bori_st,много,ама много-точно и вярно!Колко със се лутала и аз при такива доктори,да не описвам как съм се чувствала...Благодарение на "Зачатие" ми се отвориха очите!Благодаря ви ,че ви има! :grouphug2:
*
« Отговор #24 -: Октомври 05, 2007, 11:45:34 am »
Аз много паля от такива заглавия на теми...

Вени, аз не можах 16 години да намеря гинеколог, който да ме приеме насериозно. Всеки път едно и също- бърз преглед, упреци че водя полов живот (на 16), упреци че имам бяло течение, че имам поликистоза...

Сега ходим в клиника по стерилитет. При свестен доктор. Който ми дере кожата, но плащам, нямам избор, защото стандартен гинеколог няма да ми обърне внимание. И щот свестен не съм открила.

Мразя ги тези клиники по стерилитет, там отиват 'новите ми дрехи, колата, жилището'.

Всеки месец държавата взима от мен 84лв- здравна осигуровка.
Всеки месец държавата взима от мъжа ми 84лв- здравна осигуровка.

Ние имаме проблем. И даваме по още толкова пари на месец от собствения си джоб, в клиника по стерилитет, частните кабинети, зъболекари и т.н.

Мисълта ми е: Насериозно те взимат когато плащаш. Принципно е така в България.

Извинете че се отклоних от същността на темата, но ми е адски криво.
*
« Отговор #25 -: Октомври 05, 2007, 12:07:44 pm »
Дано имам късмет!

Браво, вени!
Късмет!!!

*
« Отговор #26 -: Октомври 05, 2007, 13:39:44 pm »
Дано имам късмет!
Да отидете заедно с половинката и да направите спермограма!
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #27 -: Октомври 05, 2007, 14:56:29 pm »
Браво Вени! Направи голямата крачка към успеха като се записа за Александров.
« Отговор #28 -: Октомври 05, 2007, 20:57:33 pm »
Успех Вени :crossfingers:
« Отговор #29 -: Октомври 24, 2007, 23:01:51 pm »
Много ме изненада това лято един завеждащ клиника по стерилитет лекар, който без грам неудобство, отговаряше с: дотук свършват знанията ми, това не е в моята компетенция, на науката само това е познато досега.
Според мен така е по-правилно отколкото да те шамароса с "Няма да стане по биологичен начин, има други алтернативи." Така ни каза един доцент уролог в МА и си излязох разплакана от кабинета му. За разлика от него Кацаров каза "Пиете 3 месеца тези лекарства - ако се появят сперматозоиди подвижни, колкото и малко да са - идвате при мен - ако не - аз съм дотук, търсете друг специалист."

Напално сам сагласна с вас на мен личния ми доктор вав вторник ми заяви "защо не си осиновите дете ти не разбра ли че и да го износиш явно ще е увредено и че докторите в клиниката по инвитро са продажници " На това какво можеш да отговориш.
А просто отидох да ми пусне изследване за листериоза.
Цял ден плаках . На такива трабва да се отнема правото да лекуват.