0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Не знам вече в мен ли е проблема... Какво, по дяволите, се случва???
Обиколих вече няколко гинеколози и не останах доволна от никого. Дали заради това, че майка ми е доктор и се познават, но никой от тях не ме взема насериозно. Имам зацапване преди всеки цикъл, хормоните ми не са в норма, безуспешно бебеправим вече година и половина. Но вместо някакви сериозни изследвания, гинеколозите ми казват, че просто съм била нетърпелива, да съм изчакала още няколко месеца, да съм се успокояла и изобщо щом съм имала вече една бременност, значи всичко ми било наред. А бременността ми беше преди повече от 8 години...

Наистина не знам какво да направя.
Ето днес отново ми дойде и отново си давам сметка, че не съм направила и крачка напред. Не зная нищо. Никой нищо не ми казва. Не мога сама да си назнача изследвания... Какво точно да кажа на гинеколожката? Има ли смисъл изобщо да я посещавам?
*
Re: Как да убедя гинеколожката си да ме вземе насериозно?
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2007, 16:20:28 pm »
Обърнете се към клиника по стерилитет. Успех.
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2007, 16:21:05 pm »
Първо добре дошла  :D
Кажи от къде си и ще те насочиме към добър специалист.
Спермограма правили ли сте?
При тебе, освен хормони, други изсладвания правени ли са?
Проследявала ли си овулация?

lb2f
*
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2007, 16:42:59 pm »
Какво точно да кажа на гинеколожката?

Довиждане! :lol:
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2007, 16:47:46 pm »
Може би нещо в поведението ти е проблема мила.Иди като обикновенно момиче и не подсказвай че майка ти е лекар.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2007, 16:54:16 pm »
Цитат
Как да убедя гинеколожката си да ме вземе насериозно?

Смени я!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #6 -: Октомври 04, 2007, 16:55:58 pm »
Точно защото майка ти е лекар и я познават би трябвало да ти обърнат по-голямо внимание. Но след като не е така, най-добре се обърни към клиника по стерилитет. Още повече е минала година и половина и не е станало. А това че преди осем години си била бременна не е никаква гаранция, че всичко е наред при теб и че ще забременееш отново. Успех и дано по-скоро намериш твоя доктор.
*
« Отговор #7 -: Октомври 04, 2007, 17:00:36 pm »
Така... На 30 години съм и съм от Добрич. Градът ни не е малък, но не е и мн голям. И понеже посещавам уж най-добрите гинеколози, които се броят на пръсти, нямам много голям избор. Аз не афиширам с това, че майка ми е лекар, но хората в нашия град се познават, а тя е добър специалист и колегите й я познават. Освен това като отида на преглед си се държа съвсем нормално и спокойно.

Освен хормони, които сама си назначих, други изследвания не са ми правени. Овулацията си проследявам с тестове - уж имам.

Оф, не ми обръщайте внимание!
Просто се чувствам много зле днес, защото отново не зная какво да правя....
« Отговор #8 -: Октомври 04, 2007, 17:18:27 pm »
Е как няма да ти обръщаме внимание? Нали сме тука да се подкрепяме. Защо не се ориентираш в друг град за прегледите? Ето,Варна сме ти наблизо,защо не пробваш тука.
*
« Отговор #9 -: Октомври 04, 2007, 17:35:59 pm »
Вени, аз и преди ти казах, зарежи Добрич! освободете си половин ден и отидете до Варна, за там момичетата ще ти препоръчат добрите специалисти (Маркова и Александров, доколкото съм чувала аз).
не се отчайвай!
просто обикновените гинеколози не са подходящия избор в този случай, дори и да са най-добрите... трябва си специалист по стерилитет.
горе главата, има какво да направиш, давай смело!

*
« Отговор #10 -: Октомври 04, 2007, 17:39:02 pm »
Добре дошла при нас,Вени!Хич не се вайкай,ами се ориентирай към Варна-клиника по стерилитет.Има адреси и мнения в сайта,които ще ти помогнат да си намериш своя лекар.И аз като теб си мислех,че като е станало един път...и така си изкарах доста години в тюхкане,от което няма никаква полза.Сега единствения ми шанс да имам друго дете е ин витро.Така че-действай,няма време!Пожелавам ти успех!!!
« Отговор #11 -: Октомври 04, 2007, 17:53:57 pm »
Вени,
Тук има доста изписано относно специалистите във Варна. Насочи се към някой от тях. Все пак си наблизо - само около 50км. Аз познавам семейство от Русе /200км/, които на 2 седмици пътуваха до Варна за АРТ процедури.
Мога да ти кажа при кого да не ходиш - не ходи при Петинка Цветкова.
И в Русе има такива доктори, дето само свиват рамене и ти казват "Нищо ти няма. Продължавайте със секса и ще стане."

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #12 -: Октомври 04, 2007, 18:07:41 pm »
Малко по странен начин е зададен въпросът. И отговорът е в него. Според мен те си те  приемат сериозно. Но толкова, колкото могат. Явно не могат много. Не си мисли, че крият някакво голямо знание, за което трябва да се бориш, за да го получиш. Щом не си доволна от услугите им, отиваш при други. В тази връзка си мисля пък кое е по-добре: да си признаят докъде им стигат познанията (както за моя изненада се оказа, че правят тукашните лекари), или да опитват с лекарства, докато един от двамата се отчае и откаже.  :D Много ме изненада това лято един завеждащ клиника по стерилитет лекар, който без грам неудобство, отговаряше с: дотук свършват знанията ми, това не е в моята компетенция, на науката само това е познато досега. Първоначално си помислих: "Абе, тоя сигурен ли е в нещо?" Но май е по-добре да не ни заблуждават, отколкото да пробват с различни лекарства, само и само, за да не се "компрометират" в собствените си очи.
Та, така! Ако искаш бебе и има проблем, обикновените гинеколози няма да могат да ти помогнат. Тичаш в клиника. Успех!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #13 -: Октомври 04, 2007, 19:44:21 pm »
Много ме изненада това лято един завеждащ клиника по стерилитет лекар, който без грам неудобство, отговаряше с: дотук свършват знанията ми, това не е в моята компетенция, на науката само това е познато досега.
Е такива лекари ги уважавам - знаят си възможностите и не си играят на проба-грешка с пациентите, губейки времето, здравето и парите им ;)
Вени, подкрепям мнението на момичетата за смяна на лекаря и то с някой от специализирана клиника. Успех и дано скоро се похвалиш с :bfp:

« Отговор #14 -: Октомври 04, 2007, 20:38:43 pm »
Вени,момичетата са те посъветвали да отидеш в клиника по стерилитет и са ти дали точен отговор.Успех ти желая и дано скоро се похвалиш :crossfingers:
*
« Отговор #15 -: Октомври 04, 2007, 20:56:10 pm »
Много ме изненада това лято един завеждащ клиника по стерилитет лекар, който без грам неудобство, отговаряше с: дотук свършват знанията ми, това не е в моята компетенция, на науката само това е познато досега.
Според мен така е по-правилно отколкото да те шамароса с "Няма да стане по биологичен начин, има други алтернативи." Така ни каза един доцент уролог в МА и си излязох разплакана от кабинета му. За разлика от него Кацаров каза "Пиете 3 месеца тези лекарства - ако се появят сперматозоиди подвижни, колкото и малко да са - идвате при мен - ако не - аз съм дотук, търсете друг специалист."
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #16 -: Октомври 04, 2007, 21:39:13 pm »
Спомням си как аз потърсих помощ първо при гинеколог и той какво конско ми изчете че съм малка за дете и съм щяла после да се разведа и да го подхвърляме насам натам 8O :rockon: И аз се чувствах по същия начин. Незнаеща и безпомощна.
Сайта и клиника по стерилитет са верния път. От мен успех  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #17 -: Октомври 04, 2007, 23:01:03 pm »
Не знам вече в мен ли е проблема... Какво, по дяволите, се случва???
Обиколих вече няколко гинеколози и не останах доволна от никого.

И аз така. НО проблемът не е в мен.
От друга страна не е и в тях.

Отивам да потърся шоколадови бонбони в хладилника.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #18 -: Октомври 05, 2007, 09:23:18 am »
Благодаря ви, момичета, за съветите!
Снощи си запазих час при д-р Александров /Варна/ за 16.10.
Дано имам късмет!
*
« Отговор #19 -: Октомври 05, 2007, 09:31:39 am »
Снощи си запазих час при д-р Александров /Варна/ за 16.10.
Дано имам късмет!
Поздравления за правилният избор! Ще имаш късмет. :bighug: