0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кистозен яйчник
« -: Октомври 04, 2007, 12:18:14 pm »
Здравейте момичета,обръщам се към вас за помощ!Аз съм от Пазарджик и от няколко години имам гинекологични проблеми-възпалителни процеси и силно бяло течение,иначе яйчниците ми бяха добре-до миналата седмица,когато реших да отида при лекаря си на профилактичен преглед и той каза,че имам подуване на левия яйчник и най-вероятно е кистозен!Не ме гледа на ехограф,просто каза че ще изчакаме да ми дойде,за да види дали не се е пукнал!Бях като ударен хеликоптер,не знаех на къде вървя,не можех да чакам още 20 дни за да разбера какво е положението ми,затова реших да отида при доц. Попова,от която моя приятелка беше много доволна!И така вчера имах запазен час в 15:15 часа,влязох,покозах й диагнозите от лекуващият ме доктор и тя ме прегледа-точно за 5 мин.Каза че яйчникът ми е кистозен и ако не се спука до 2 цикъла ми предстой лапароскопия...Когато се прибрах в къщи не бях на себе си-много ме е страх!Кажете ми не е ли много прибързано да се говори за лапароскопиа,не е ли редно първо да се пробва с хормонално лечение?!?И още един въпрос,ако се стигне до там коя клиника и кой доктор ще ми препоръчате да направи лапарото?!?
Предварително благодаря!
Re: Кистозен яйчник
« Отговор #1 -: Октомври 04, 2007, 12:28:44 pm »
здравей!Аз неможах да разбера как тези лекари са разбрали че имаш поликистозен яйчник,дори ехографско изследване ли не са ти направили.И как изведнъж те праща на лапароскопия.Нека да отговорят момичетата с повече опит,но аз засега съм имала 1 киста ,която се оказа фоликулярна и на 3-я цикъл след откриването й от моя гинеколог сама се беше спукала.Я по-споко я карай и чети повече форума ,защото аз съм бясна на лекарите ,които също като теб ме наплашиха с фалшива диагноза и после се оказа че не е вярна.Успех
*
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2007, 12:33:10 pm »
При кой лекар си ходила в Пазарджик?
« Отговор #3 -: Октомври 04, 2007, 12:44:57 pm »
И аз мисля,че ей така не може да се говори за лапароскопия. Без ехогравски преглед, че дори не се знае със сигурност дали е киста и съответно колко е голяма.
Аз имах киста 30 мм и на следващата седмица след като в откриха, на прегледа се видя, че я няма вече.
Кистите се наблюдават по принцип, т.к. може със следващия цикъл да се спукат. Изписват се хормонални препарати и ако кистата не се повлияе от тях и минат няколко цикъла тогава вече се мисли за по-сериозни неща.
« Отговор #4 -: Октомври 04, 2007, 16:16:28 pm »
При кой лекар си ходила в Пазарджик?

При доктор Алагьозян.
*
« Отговор #5 -: Октомври 04, 2007, 17:18:19 pm »
Св. Екатерина
И аз имах киста на яйчника 5см., ходих на същото място но при друг лекар каза ми че съм за операция, но трябваше да изчакам да ми дойде менструацията и да ме оперира и като отидох на преглед след менструацията кистата я нямаше.
Така че на се притесняваи!
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2007, 11:03:04 am »
И аз мисля,че ей така не може да се говори за лапароскопия. Без ехогравски преглед, че дори не се знае със сигурност дали е киста и съответно колко е голяма.
Аз имах киста 30 мм и на следващата седмица след като в откриха, на прегледа се видя, че я няма вече.
Кистите се наблюдават по принцип, т.к. може със следващия цикъл да се спукат. Изписват се хормонални препарати и ако кистата не се повлияе от тях и минат няколко цикъла тогава вече се мисли за по-сериозни неща.

Аз също знам,че трябва да се изчакат поне 2 цикъла,но доц.Попова беше категорична,че ако след 2 месеца кистата не се е спукала ми предстой лапаро,дума не продума за лечение с хормони!Мисля че просто много й се иска да си прибере парите от операцията,защото пред кабинета й е залепено предупреждение че не работи със здравната каса!Забравих да добавя че сам много доволна от д-р Алагьозян,но тъй като той не ме прегледа с ехограф,аз реших да отида при доц.Попова,за да ме види тя и да потвърди или непотвърди диагнозата...Но тя незнам как след 2 мин. преглед установи със сигурност,че имим киста?!?
« Последна редакция: Октомври 05, 2007, 11:07:56 am от silas_83 »
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2007, 11:45:31 am »
Е колко е голяма кистата?
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2007, 11:50:17 am »
Е колко е голяма кистата?
Нямам никаква представа-нито докторът ми,нито доцентката намериха за нужно да ме видят с ехограф!
*
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2007, 12:49:24 pm »
Ако става въпрос за доц.Попова от София-Може доценката да си е доцентка ама и аз като ходих при нея не бях доволна.На мен пък ми каза коремна операция(имах голяма киста-еднометриозна)не може ло лапаро и тем подобни.Иска6е да ме остави 2 седмици в 5 градска 8O,а не мерси си казах и отидох при друг лекар,махна ми я с лапаро и седях 3 дни.И моя съвет е потърси и друго мнение и тогава си прецени кой лекър да послушаш  :wink:.Може пък и Попова да е била права не се знае ама по добре повече мнения
« Последна редакция: Октомври 05, 2007, 12:55:33 pm от keaty »
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2007, 13:46:32 pm »
Ако става въпрос за доц.Попова от София-Може доценката да си е доцентка ама и аз като ходих при нея не бях доволна.На мен пък ми каза коремна операция(имах голяма киста-еднометриозна)не може ло лапаро и тем подобни.Иска6е да ме остави 2 седмици в 5 градска 8O,а не мерси си казах и отидох при друг лекар,махна ми я с лапаро и седях 3 дни.И моя съвет е потърси и друго мнение и тогава си прецени кой лекър да послушаш  :wink:.Може пък и Попова да е била права не се знае ама по добре повече мнения
Точно за същата доцентка става въпрос!Много добри отзиви слушах за нея от мои познати и реших и аз да отида-нали е доц. трябва да разбира повече от лекуващия ме доктор (макар че и той е гинеколог-онколог)!Прегледа траеше точно 5 мин. със събличането и обличането,без ехограф и струваше 55 лв.,а то вън чакаха още 15 жени...Така и не можах да разбера от къде видя че яйчника ми е кистозен (може да се е надул,понеже ще ми идва),може би има ренген на очите  :oops:
Така или иначе повече при нея няма да стъпна-ясно е че колкото повече един лекар е хвален толкова повече започва да си гледа работата през пръсти... 8O
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2007, 13:47:48 pm »
Първо спокойно, не е толкова страшна лапароскопията.Има много по-страшни операции.
Моето мнение:
По-принцип Попова от 5-градска е доста добър лекар и е помогнала на много хора.Аз лично имам познати, спасени на косъм от нея и съм повече за.Разбира се като при всеки лекар, има положителни и отрицателни мнения.
Аз те съветвам, щом не си доволна от нея, да потърсиш и второ мнение, например- Попов от Шейново.Той също е добър.Не са рода. :wink:
Иначе от лекарите в Пазарджик имам доста горчив опит, та съветвам те за профилактични прегледи там само.Доволна съм там от Попова само.
Аз май все на Попови попадам.
Успех, каквото и да решиш.

« Отговор #12 -: Октомври 06, 2007, 10:49:16 am »
Не познавам въпросните лекари, но, четейки темата си мисля 2 неща, които искам да споделя:
1) Колкото и опитен да е лекарят, едва ли е редно да говори за кисти без да е извършил пълен преглед и с ехограф;
2)При функционални кисти първо се пробва с хормонални препарати и, ако не се изчистват, се пристъпва към лапаро.

Ако греша, моля някой да ме поправи, за да не създавам погрешни впечатления!