0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво се случи с мен
« -: Октомври 01, 2007, 20:23:21 pm »
Здравейте момичета,

Трудно ми е да започна, защото незнам от къде да я започна, незнам дали и темата е за тук или за усложнения по време на бременност, но реших тук да пиша. Слабо казано е че съм в огромен шок. Случи се нещо с мен, което в медицината е много, много рядко срещано.
Значи първо да ви кажа, че вече си имам само едно бебенце,загубих другото мъниче или мъничета ако мога така да се изразя. И ето я историята:
При трансфера ми върнаха две ембриончета, две седмици след това теста беше положителен и радостта огромна. Две седмици след това, тоест миналата седмица понеделник отивам на първи ехограф и о радост виждат се два плодни сака и сърдечна дейност, ще си имаме близнаци. Понеже в 6-та седмица картината не е много ясна Док се съмняваше и за нещо друго но не беше сигурно. Мъничетата миналата седмица бяха бебе А- 0.49см отговарящо на 6 седмици и 1 ден, бебе Б- 0.60см отговарящо на 6 седмици и 3 дена. Днес отново понеделник отивам за втория ми ехограф да видим как се развиват нещата. Гледаха ме поне 30 минути и коментираха много и новината накрая момичета направо ме накара да изпадна в шок. Значи тези мои две ембриончета са се разделили на още две и всъщност са били не 2 а 4-ри бебенца. Док. каза, че никога до сега не е виждала при трансфер на два ембриона и двата да се разделят на още две. Страшното в случая е,че по принцип когато се образуват еднояйчни близнаци, те се развивали в една плацента,но всяко си било в собствено плодно сакче. В моя случай моите близнаци са били две двойки еднояйчни, но са били две бебета в един плоден сак, което Док. се изказа, че било изключително опасно за развитието на бебе с аномалии, сиамски близнаци и т.н. И сега от всички 4-ри бебенца аз имам едно геройче което продължава да се държи и да се развива и расте по седмици със добра сърдечна дейност, отговаря точно на 7седмици и 1 ден и е пораснало 1.04см а миналата беше 0.49см. Но страхът ми момичета е повече от огромен и хиляди,хиляди въпроси възникват в главата ми. Дали това мъниче ще издържи? Дали сега защото организма ми ще започне да абсорбира останалите бебета, няма да се случи нещо и със здравото ми бебенце? Дали ако продължи да се развива ще е здраво и нормално? Каква е причината за всичко това? Как така от два ембриона ще се получат 4-ри и това нормално ли е? и хиляди други въпроси. В шок съм момичета, изплашена, и се наревах едно хубаво. Как ще я изкарам тази седмица от страх, че като отида другия понеделник и че и това здраво бебче вече няма да го има.
Ох простете за дългия и объркан постинг, но в главата ми е една огромна каша. Моля ви ако имате някаква информация, ако знаете нещо, споделете? Мислите ли че риска да загубя и това бебенце е голям?
Просто душата ми крещи от страх и тревоги, за малко ми се усмихна щастието и ето пак проблеми.
*
Re: Какво се случи с мен
« Отговор #1 -: Октомври 01, 2007, 20:28:35 pm »
незнам какво да ти кажа, наистина нищо не разбирам, но се моля всичко с вас да е наред. спомням си миналата година американка роди две двойки еднояйчни близнаци от инвитро, точно това което ти описваш, връщат й два ембриона и те се разделят и така жената си имаше 2 здрави момиченца и 2 здрави момченца :)
кураж и успех
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2007, 20:50:12 pm »
Съни, за съжаление, не мога да помогна с полезна информация, но от сэрци тш стискам палци! Късмет, мила!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #3 -: Октомври 01, 2007, 20:51:02 pm »
Сега всичко е в ръцете на Господ! Нека те пази теб и твоето мъниче! Вярвам в добрия изход на нещата, не мисли за лошото, мисли положително и как след няколко месеца ще станеш майка. Желая ти сили и вяра в успеха!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2007, 20:56:53 pm »
Миличка, най-доброто което можеш да направиш в момента е да се успокоиш. Всичко е в ръцете на съдбата. Мисли позитивно за да помогнеш на мъничето което се бори в теб!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2007, 21:00:02 pm »
Силно стискам палци последното мъниче да расте здраво и силно и накрая да родиш най-сладкото бебче. Пожелавам ти другата седмица да видите с Док, че то е добре и да се успокоиш :balk_21:

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #6 -: Октомври 01, 2007, 21:07:35 pm »
sunnyflower, късмет! :D
« Отговор #7 -: Октомври 01, 2007, 21:09:40 pm »
Съни, стискам палци.

lb2f
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #8 -: Октомври 01, 2007, 21:15:27 pm »
Стискам ти палци за късмет! Кураж!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #9 -: Октомври 01, 2007, 21:17:31 pm »
sunnyflower,нека Господ е с вас ,и всичко да завърши благополучно! :D
*
« Отговор #10 -: Октомври 01, 2007, 21:18:17 pm »
Късмет
*
« Отговор #11 -: Октомври 01, 2007, 21:19:17 pm »
Стискаме и ние палците. Кураж и късмет.
 :bighug:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #12 -: Октомври 01, 2007, 21:19:27 pm »
Слънчево цветенце, стискам палци и се моля всичко да е наред!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #13 -: Октомври 01, 2007, 21:21:55 pm »
Нека Бог да е с теб и запази малкото чудо, което е позволил да се съхрани! Успех,  мила и един прекрасен малък завършек.
« Последна редакция: Октомври 01, 2007, 21:23:28 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #14 -: Октомври 01, 2007, 21:25:45 pm »
Миличка, много, много ще стискам палци тази седмица твоето бебенце да бъде голямо юначе и да се пребори и дълбоко вярвам, че това ще бъде точно така. Имай вяра и мисли само положително мила и бъди сигурна, че в понеделник ще видиш как малкото сърчице бие.  yahoo_17 yahoo_17  yahoo_17 С теб съм.

« Отговор #15 -: Октомври 01, 2007, 21:32:14 pm »
Мила ,ние сме с теб ,бъди силна ,не се подавай на лоши мисли.Всичко ще е наред ,не се страхувай.Успех.
« Отговор #16 -: Октомври 01, 2007, 21:48:10 pm »
Благодаря ви от цялото си сърце и душа момичета.
Нищо не ми остава освен да се моля на Господ моето мъниче да оцелее.
От както съм се прибрала вкъщи неспирам да се ровя из интернет и да търся информация за близнаци които делят една плацента и един плоден сак и това на което се натъквам като информация и огромния риск който има за близнаци които са оцелели и родени от един плоден сак и една плацента са стряскащи, много аномалии и дефекти, а аз съм имала две двойки такива мъничета. Представяте ли си с какъв късмет съм момичета, след като намерих статистика по медицинските сайтове, че такова нещо да имаш близнаци в една плацента и един плоден сак шанса е само 1% и точно този 1% ме сполетя, такъв е целия ми живот момичета, възможно най-трудните и най рядки неща аз ще ги преживея. Може би Док. е права като казва, че в този случай единична бременност е много по добре. Дано само моето мъниче оцелее, дано Господи пази ни.
Благодаря ви момичета за силната подкрепа.
*
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2007, 21:55:06 pm »
Успокой се, миличка! Господ си знае работата! Бъди силна и мисли позитивно, за да вдъхнеш вяра и кураж на малкото мъниче, което се бори за да сте заедно! Ще успееш! Ще видиш! Вярвай в това! Силно те прегръщам и ти стискам палци!  yahoo_17 :crossfingers: :bighug:

*
« Отговор #18 -: Октомври 01, 2007, 22:00:28 pm »
Слънчево цвете, от сърце ти желая мнай-добрия за вас завършек!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #19 -: Октомври 01, 2007, 22:10:00 pm »
   Слънчогледче,спокойно! :D Наистина твоят случай е уникален,но шансовете за добро развитие не са малки.Мисли положително,на този етап не можеш с друго да си помогнеш.А,ние ще се молим за твоя успех!Горе главата,ще се оправят нещата!Късмет! :goodluck: