Здравейте момичета,
Трудно ми е да започна, защото незнам от къде да я започна, незнам дали и темата е за тук или за усложнения по време на бременност, но реших тук да пиша. Слабо казано е че съм в огромен шок. Случи се нещо с мен, което в медицината е много, много рядко срещано.
Значи първо да ви кажа, че вече си имам само едно бебенце,загубих другото мъниче или мъничета ако мога така да се изразя. И ето я историята:
При трансфера ми върнаха две ембриончета, две седмици след това теста беше положителен и радостта огромна. Две седмици след това, тоест миналата седмица понеделник отивам на първи ехограф и о радост виждат се два плодни сака и сърдечна дейност, ще си имаме близнаци. Понеже в 6-та седмица картината не е много ясна Док се съмняваше и за нещо друго но не беше сигурно. Мъничетата миналата седмица бяха бебе А- 0.49см отговарящо на 6 седмици и 1 ден, бебе Б- 0.60см отговарящо на 6 седмици и 3 дена. Днес отново понеделник отивам за втория ми ехограф да видим как се развиват нещата. Гледаха ме поне 30 минути и коментираха много и новината накрая момичета направо ме накара да изпадна в шок. Значи тези мои две ембриончета са се разделили на още две и всъщност са били не 2 а 4-ри бебенца. Док. каза, че никога до сега не е виждала при трансфер на два ембриона и двата да се разделят на още две. Страшното в случая е,че по принцип когато се образуват еднояйчни близнаци, те се развивали в една плацента,но всяко си било в собствено плодно сакче. В моя случай моите близнаци са били две двойки еднояйчни, но са били две бебета в един плоден сак, което Док. се изказа, че било изключително опасно за развитието на бебе с аномалии, сиамски близнаци и т.н. И сега от всички 4-ри бебенца аз имам едно геройче което продължава да се държи и да се развива и расте по седмици със добра сърдечна дейност, отговаря точно на 7седмици и 1 ден и е пораснало 1.04см а миналата беше 0.49см. Но страхът ми момичета е повече от огромен и хиляди,хиляди въпроси възникват в главата ми. Дали това мъниче ще издържи? Дали сега защото организма ми ще започне да абсорбира останалите бебета, няма да се случи нещо и със здравото ми бебенце? Дали ако продължи да се развива ще е здраво и нормално? Каква е причината за всичко това? Как така от два ембриона ще се получат 4-ри и това нормално ли е? и хиляди други въпроси. В шок съм момичета, изплашена, и се наревах едно хубаво. Как ще я изкарам тази седмица от страх, че като отида другия понеделник и че и това здраво бебче вече няма да го има.
Ох простете за дългия и объркан постинг, но в главата ми е една огромна каша. Моля ви ако имате някаква информация, ако знаете нещо, споделете? Мислите ли че риска да загубя и това бебенце е голям?
Просто душата ми крещи от страх и тревоги, за малко ми се усмихна щастието и ето пак проблеми.