Ааа, Нивеар,
хубаво че си на линия, радвам се и се надявам да сте добре.
Все още ми е трудно да пиша какво се случи с мен. Бях с три, сега са двечки и се моля да ги удържа да финала.
В края на миналия месец в рамките на 7 дни на три пъти ходихме до София. Първо при Димитрова във Фемина, че имах час при нея. Тя ми се накара защо съм с триплодна и защо това се е допуснало да 12та седмица, как така дребна жена сте и с многоплодна!... че рисковете да ги родя в 30та са огромни и не се знае от там какво ще последва, какви усложнения ще имат. Даже каза: "Ама вие знете ли, че в Холандия е забранено със закон да се имплантират повече от 2 ембриона!" А редукция тя е правила, но вече се зарекла да не прави. А ние отидохме за да види нухалната транслуценция и да се уверим, че този път няма хромозомни аномалии. Според Димитрова сега като съм с многоплодна, не може да ми се прави амнио, но рискът от хромозомни аберации бил нищожен, обаче съм щяла да ги родя преждевременно.
От там - при
Стаменов. Той се изказа в същия смисъл, но се държа изключително
любезно и отзивчиво. Каза ми, че матката ми не е устроена така, че да износи триплодна. Трябвало е да ги редуцираме в 7ма - 8ма. Предложи ми да ми прекъсне бременността и да почнем отново!!!
Аз се втрещих и се насълзих.
Той пък ни насочи към Мазнейкова и тя извърши редукцията в крайна сметка. Макар че до последно не ми се искаше и плаках по време на манипулацията. А преди да ме повикат и да ми я извършат, си мислех да избягам от болницата
Сега се надявам да е за добро и другите 2 да имат по-добър шанс, жертвайки едното.