Питам се аз, за някои принципни неща....и ровя из форума, но не можах да си отговоря. Ще съм много благодарна, ако знаете и се включите с информация по въпросите:
1. Кой ден от цикъла започва да се оформя доминантния фоликул?
(ако нараства по 2мм на ден, да предположим до 22мм, това значи че оформянето му започва 10 дни преди ову? Т.е на 4ти ден от цикъла. Разглеждам иделане вариант с ову на 14ти ден. Значи ли това, че 5-6-7ми ден може да се види доминантния фоликул)
2. Има ли минимален, максимален размер на фоликула по който да се съди дали яйцекетката е качествена?
Например, ако фоликула се пука при размери 26мм, яйцеклетката по-добра ли ще е, отколкото при спукан фоликул 20мм?
3. При поликистозните яйчници, кистите колко са големи? (това е малко встрани, но мен ме касае...)
4. Ако 3 месеца правя фоликуметрия, и имам овулация, мога ли да съм 100% сигурна, че отделям яйцеклетка. Т.е възможно ли е да имам овулация, но във фоликула да няма яйцеклетка. (това понеже съм срещала подобни коментари, за липса на яйцеклетка)
Извинявайте, ако въпросите ми са малко глупави или научно-философски, но ми е интересно. Докато се борим с проблемите си, поне да се ограмотя малко...