0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Коликите-как да се справим
« -: Септември 30, 2007, 20:46:55 pm »
Мили мамчета, как да се справяте с коликите?Има разни чайчета , които уж помагат, но по колко е допустимо да се пие от тях преди и след храна.Дано да се включат много майки и да си даваме съвети
*
Re: Коликите-как да се справим
« Отговор #1 -: Септември 30, 2007, 21:08:11 pm »
- чай от копър - има такъв на Хипп (според мен няма кой знае какъв ефект)
- капки против колики Саб Симплекс, Еспумизан
- носене в поза самолетче, много гушкане, поставяне на ръката на коремчето, за да се топли, пеене на песнични, поставяне на бебето на в легнало положение върху корема на мама или тати
- возене с кола или бутане в количката
- има и мазила за корема, не съм сигурна дали са препоръчителни

Това се сещам в момента.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #2 -: Септември 30, 2007, 21:47:36 pm »
Това, което на моето дете помага /изброеното по-долу прилагам едновременно/:
1. Капки Долче Нанна на Бейби кучало - по три капки преди ядене в следобедните и вечерни кърмения;
2. Капки Миликон /италянския вариант на Инфакола/ - по 10 капки три пъти дневно след хранене.
3. Чай от копър и анасон - аз си го приготвям;
4. По време на криза - малка пластмасова бутилка с топла /не гореща/ вода на коремчето.
*
« Отговор #3 -: Септември 30, 2007, 21:57:05 pm »
Тези чайчета едно, че не помагат, второто че ако детенце има проблем с коремче би влошило положението. По съвет на д-р Birdie в по горната тема, аз спрях всякакви експерименти с отвари, чайчета и т.н., а преди това съм изпробвала всичко, споменато от neart, като в добавка от капките съм ползвала всички видове, които се срещат по форумите. Оказахме се с временен лактазен дефицит, който пък се преодолява с АМ-АЛ110.
Искам да кажа на новите мамчета, че коликите отминават за около 2-3 седмици ако са умерени. С нужното търпенине не е чак толкова болка за умиране, но ако пък продължат по дълго например до след 3-ти месец, може би се касае за нещо друго и ще бъде добре, да се направят изследвания.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Септември 30, 2007, 22:11:14 pm »
С много гушкане на бебо на топло в мама или тате, капките на Бейби Кучоло- най-доброто което аз зная.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #5 -: Септември 30, 2007, 22:48:52 pm »
- чорапчета на крачетата
- торбичка с костилки или с морска сол, леко затоплена на коремчето
- по-често оригване при хранене
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #6 -: Септември 30, 2007, 23:10:12 pm »
чай копър и анасон
топли крачета
масаж и затоплена хавлиена кърпа на корема
поза самолет с дланта по корема
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #7 -: Октомври 01, 2007, 09:14:29 am »
При нас най-много помагаше Еспумизан и се оригвахме 2 пъти по време на хранене.
« Отговор #8 -: Октомври 01, 2007, 10:22:57 am »
Много обич, гушкане, търпение и хомеопатичните капки Coloc. 200C от аптеката на ул. Чаталджа. От тях спеше като ангелче.
« Отговор #9 -: Октомври 01, 2007, 10:53:17 am »
Много ни помагаше смукане на биберон-залъгалка. Спане по коремче върху мама.

Четох също за доволни от масажите на Ванга  :D. Мислих да пробвам, но така и не успях да масажирам малката цели 10 минути без да се разреве.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Октомври 01, 2007, 11:14:26 am »
При нас помагаше само много спане. Когато е спал достатъчно през деня вечер няма проблеми. Ако му се спеше обаче, ревеше до изтощение.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #11 -: Октомври 01, 2007, 12:41:42 pm »
Мили мамчета, много ви благодаря.Има и неща, които разбирам сега. :bighug:
« Отговор #12 -: Октомври 01, 2007, 12:51:51 pm »
На нас най-много ни помагаше поза самолетче - безотказно, но естественно временно!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
« Отговор #13 -: Октомври 01, 2007, 13:57:27 pm »
При нас за по-леките колики ни помагаше само сешуара-слагам я на леглото и й затоплям коремчето със сешуара. Иначе в началото имаха ефект капките бебинос, но за кратко. Накрая -последните 15 дни бяха най-тежките колики, ползвахме комбинирано бебинос и еспумизан, чайчета и едно хомеопатично, което аз го пиех, защото все още давах и кърма, ама вищо не действаше. Въоръжаваш се с много търпение и си повтаряш, че все някога ще спрат. Спират изведнъж -при нас точно на 2 месеца и 8 дни и тогава сякаш имаш друго бебе вече.
<br />[link=http:
*
« Отговор #14 -: Октомври 01, 2007, 15:00:46 pm »
Ще прощавате за глупавия въпрос, ама как ще ги разпозная коликите като се появят? И по цял ден ли ще мъчат моето малко мишленце или са на периоди? Има ли случаи на бебета, на които са им се разминали коликите?
*
« Отговор #15 -: Октомври 01, 2007, 15:16:42 pm »
Ще ги разпознаеш няма страшно, бебето започва да плаче, в повечето случаи почервенява, свива крачета в общи линии това е, но дано ви се размине, не е задължително да имате силни и продължителни колики, всяко бебе е различно. Деси е правила не повече от 5-6 вечери кризи от по 30-40 мин. и само носенето на самолетче помагаше. Иначе давах до към 50 ден инфакол и бебенос преди хранене, а и абсорбатора помага в случай че нямате сешоар като мен. С две думи не сме имали никакви проблеми с колики.

« Отговор #16 -: Октомври 01, 2007, 15:17:52 pm »
Ще прощавате за глупавия въпрос, ама как ще ги разпозная коликите като се появят? И по цял ден ли ще мъчат моето малко мишленце или са на периоди? Има ли случаи на бебета, на които са им се разминали коликите?
Има много бебета, които нямат колики. Дано да сте от тях. Иначе при нас започнаха още от изписването от болницата. Ако са като нашите, няма начин да ги сбъркаш. Започваха обикновено до 30 минути след ядене. Мия започваше да пищи неистово, яростно свиване на крачетата към коремчето, последвано от изпъване на цялото тяло, заспива за 15 минути и се събужда с рев. Освен това чуваш къркорене на червата. А що се касае до продължителността и времето, в което се проявяват, то при всяко бебе е различна. При нас бяха от сутрин до вечер по цял ден.
<br />[link=http:
*
« Отговор #17 -: Октомври 01, 2007, 15:37:54 pm »
При всяко дете е различно, така е.Ние до момента сме имали 2 вечери силни колики.През другото време абсолютно поносимо, лекомрънкане и като я взема на ръце и я обърна по коремче се успокоява.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #18 -: Октомври 01, 2007, 15:57:58 pm »

Най-често коликите са вечер, когато майката е уморена. Според мен бебето когато е гладно реве и получава биберона, когато е жадно - реве и получава, когато му се спи реве, реве, преуморява се, реве и сигурно се чуди какво още да направи за да си получи съня. Не казвам, че няма връзка с храносмилателната система, ама тези движения на червата най-много го тормозят, когато му се доспи. Едва ли са толкоз болезнени.

Аз така си мисля, защото мойто реагираше така. Ако е гладен и реве - ревеше докато не му се набута нещо в устата. А при коликите, когато му пуснеш музика или дрънкаш с дрънкалка спира за малко и като му поомръзне пак надува гайдата. Явно гладът е по-страшен от коликите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #19 -: Октомври 01, 2007, 21:36:30 pm »
Моята кротка бебка две вечери ни взема акъла като след последното кърмене безутешно рева, свива и опъва крачка. Набедихме я, че има колики. Давахме капки, топлихме коремче... Докато не направих пробно кърмене и се оказа, че вечер кърмата ми е крайно недостатъчна и малкото пищи от глад. Веднага дохраних с АМ и повече не е плакала. Също съм запазвала изцедената през деня излишна кърма за последното хранене.