Самата аз съм мама на "сладоледче". След стимулация за ICSI през 2005 год. "произведох" 18 яйцеклетки, от които се получиха 9 ембриона. Първоначално ми трансферираха 3 ембриона, а останалите 6 замразихме. След първоначалния трансфер забременях с близнаци. Радостта ни беше огромна. Бяхме се борили повече от 10 години. Уви, щастието ни беше краткотрайно. В 10 г.с. загубих първо единия близнак, а десетина дни по-късно и другият загина. Беше ужасно да видя, че моите "бебчета" нямат сърдечна дейност. Направиха ми абразио в патологията на МД, като лежах в една стая с жена, която се отказваше от детето си. Страхотно допълнение към личната ми драма! След 6 месеца размразихме 2 ембриончета. Имахме късмет, че и двете преживяха размразяването (лекарите казаха, че голям процент - около 40%, загиват при размразяването) и направихме трансфер. Успешно се имплантира единият ембрион и ето след близо 12 години чакане, вече (от 17.06.2007 год.) съм щастлива мама на Сияна - прекрасно здраво бебче-сладоледче.
Имаме нашето слънчице благодарение на д-р Владимиров и д-р Тачева.
Започнах тази тема, защото, когато на нас ни предстоеше да вземем решение, дали да замразим получилите се "в повече" ембриони и въобще какъв е шансът да се роди такова бебе, никъде не успях да намеря нужната ми информация. Май никой не знае колко такива бебета са родени в България. Нека разкажем своите истории и дадем кураж на момичетата, които сега преживяват нашите болки.
Бих се радвала в темата да се включат и мами, които в момента са бременни от замразени ембриони.