Здравейте,докторе!
Бях ви писала другаде,за проблема ни,но искам пак да ви питам-бяха открили преди 10 дена на мен и на дъщеря ми,която е на 11 месеца-на мен стафилокок ауреус в носа и в гърлото,а на нея-същият стафилокок и стрептокок пневмоние само в гърлото(в носа тя няма,въпреки 3 седмичната хрема,която борихме
)Хремата и премина още преди да започнем лечението,след като излязоха тези резултати,детето е в добра кондиция,няма температура,нищо и няма,на мен ми изписаха антибиотик,а на нея капки Тобрекс в носа(понеже стафилокока бил чувствителен към Гентамицин от антибиограмата).Преди това бях слагала 2 седмици първо Виброцил,после Коларгол,но нямаше ефект,затова пуснах изследванията.Вчера пак пуснах нови изследвания,ще ви пиша като излезят резултатите,но имам чувство,че не сме излекувани и двете-аз продължавам да си кашлям като преди,а на нея се опасявам,че сега няма хрема,а се появи едва доловимо хъркане при дишане(не постоянно и не всеки път).Мога ли да ви питам,мъчи ме един въпрос-възможно ли е,тя да е носител на тези коки още от неонатологията,където лежа 1 месец и където беше с пневмония,която лекуваха,при раждането-тя се роди 2.100кг и трябваше да лежи там?Възможно ли е до сега да ги е носила,а да не са се проявявали?След като няма никаква клинична картина-да се чувства зле тя,трябва ли да продължаваме с АБ?
Благодаря ви от сърце,отделно като излезят новите резултати пак ще се допитам до вас!