Здравейте докторе, имам един по-общ въпрос, който може би ще е полезен за повече хора и който сме обсъждали в други теми, но не разбрах дали има отговор на него, ако има - ме извинете. И така, въпросът е:
Има ли някои медикаменти и консумативи, които задължително трябва да имаме под ръка, с които /не дай Боже!!!!!!!/ да реагираме в къщи при спешен случай, докато дойде лекар. С две думи бихте ли описали какво трябва задължително да има в една "бебешка аптечка".
Благодаря и поздрави,
Нина
Антипиретици-два, три вида.
Антибиотик-не отварян- Аугментин, Дурацеф.
Ипека-сироп,предизвикващ повръщане-за отравяния.
Диазепам за ректално приложение. В Бг май няма...
Добър педиатър
1.Препоръчайте антипиретици. Нурофена има ли го и за деца или..? Донасят ми от чужбина прахчета Нурофен /разтворим/ той добър ли е или таблетките?
2.Ипека - има ли друго име, търговско....? Друго нещо, пак със същото приложение, защото може и да го няма у нас?
3.Диазепама - за какво е?
4.Нещо друго ако се сетите - напишете моля, ще се зареждам тези дни.
5.За добрия педиатър - може ли да се съхранява в компютъра или трабва да не на сухо, тъмно и проветриво място, недостъпно за възрастни
Правихме посявка на носен секрет - няма нищо, чисто е нослето, ако се вярва на лаб. Аз като почиствам - ок, прозрачни или бели секретчета. Но понякога много хърка, не се справям с тия ужасни аспиратори /уреди останали от Светата Инквизиция/...
6. Кажете моля, дали има някакви капки, когато положението е усложненео да слагам? Под усложнено имам предвид - снощи заспа и след час се събуди от наистина ужасно хъркане детето, иначе си е здрава, но това хъркане в нослето, мъчително е, тя се дразни и плаче и се дере по бузките. Не се случва често, но и един път седмично е неприятно, нямам желание да и бъркам в носа с никакви неща.....затова питам за капки, иначе физиологичен разтвор капвам понякога, но все пак..
Поздрави и благодаря,
Нина
Пропуснах - детето изяжда на едно ядене, само на АМ сме по 160 мл. вече, а сме на 3 месеца и една седмица. Нашата педиатърка се ошашави като и казах. Изажда по 160, защото като го изяде слагам залъгалка, иначе би изяла още. Вече много рядко яде по-малко. Не повръща, много рядко. Храни се вече по 6 пъти, преди и по 5 издържаше, но сега зачестихме....
7. Докторе, това ОК ли е, да не прецакам детето и да му разширя стомахчето? На 3м. беше 5400 и 58 см.