Добър вечер Д-р Бърди,
Нуждая се от ващия съвет по следния проблем. Бебето е вече почти на 3 мес, на 05.10 ше ги навърши. На АМ е и десетина грама кърма за целия ден. Коликите й започнаха много рано, допреди 20 дена всяка вечер ревеше, топлехме, капки и т. н. Добавяме капки Лефакс към шишето, вече доста време, откакто са започнали коликите, т. е. почти 3 мес. Имам чувството че бяха съвсем изчезнали добреди една седмица, напоследък обаче пак се върнаха, доста силни, предимно вечер, точно преди да я преспя, изпружва телце, почервенява и изплаква силно, дори като и дам да сучи, пак прави така, пуска гърдата и реве, иначе тя много обича да се преспива на гърда. Днес имаше и през деня, в 12х изяде 180гр АМ, към 15ч започва да се напъва и червенее, към 16ч когато трябваше да я нахраня доста плака и не искаше да поеме шишето, изпи млякото, но след доста мъчение.
Нещо друго, което ме притеснява и моля да коментирате - при сутрешното хранене, веднага след като стане от сън, винаги, докато пие АМ се напъва много, все едно че иска да ака, но не ака, само се напъва, едновременно яде, напъва се и ръмжи, На какво може да се дължи това. После през другите хранения се случва по рядко.
През нощта, почти откакто се е родила също много се напъва, пъшка и пръцка. Понякога има доста газове.
Ака по 1 път на ден, понякога пропуска един ден, акото е във вид на рядка каша, жълто, доста обилно, Памперса пропуска винаги.
1.Тези колики вече започват да ме притесняват и ме карат да се замисля, дали не трябва да направим изследвания за лактазен дефицит и АБКМ. Моля обяснете ми какви точно изследвания се правят за тези неща..
2. Нормално ли е така, да са изчезнали коликите и отново да се появят? Все пак нали уж са до 3 мес и трябва да изчезнат, а те при нас отново се появяват.
Какво ще ме посавтвате да направим. Нали изследването няма да навреди, да се види все пак дали не е някое от горе посочените.
Благодаря Ви и спокойна нощ