Благодаря докторе, за отговора- трето хранене, означава трети продукт в дневното меню отделно от кърменето,нужно ли е сутрешното ядене да заместя с каша да речем, или това да направя след като въведа глутен и почна да давам попара. Също така да попитам какво е количеството пюре, каша, което е нормално да се приема във възрастта на дъщеря ми.
Четох, че не препоръчвате да се прави манту и втори път БЦЖ, при моето дете няма белег от тази ваксина и искат да правят на следващата консултация манту, аз в такъв случай ще искам да откажа, но обяснете ми какви доводи да приложа на лекуващия ни лекар.
Няма нужда да слагате трето хранене (10 часа сутрин). Кърмете. Аз не препоръчвам сутрешните хранения (10 часа) по принцип.
Проблема с Манту и БЦЖ е следния:
*Манту не е, и не може да бъде, критерий за успешността на една предшестваща БЦЖ ваксинация, защото не можете (няма практически начин)да разберете едно (+) Манту на болест или на ваксина се дължи (ваксината също позитивира едно Манту!).
Това е господстващото и издържано мнение днес! В Бг твърдят че могат да различат, цитирайки ред абсолютно неприемливи руски идиотии...може да им се "насладите" тук:
http://www.privivka.ru/vaccination/children/mantoux/result.phpТочно тези идиотии цитират буква по буква в Бг като папагалчета.
Самият текст от тази страница е връх на глупостите, които съм чел от години... нямате си представа какви глупости са изписани там... и следователно какви глупости правят в Бг с децата НИ по тези въпроси...Интересното е,че на края на руската страница признават верността и ценността на Американския подход (който днес е общоприет като стандарт!!),
но и дума не обелват че в Американската схема изрично се казва че Манту не е, и не може да бъде, критерий за резултатността на една предшестваща БЦЖ ваксинация. Типично по руски-нечестно, с увъртания, цитираме само това, което "ни изнася", заблуждаваме, манипулираме. Ами този, който не може да прочете оригиналните Американски протоколи? ще остане с мнението, че руските тези за Манту са актуални и верни. И за "капак" целият свят прави Манту с 5 единици. Руснаците -с 2. Защо с две? Те си знаят-тайна...
Мога да анализирам целия този руски пасквил... но няма смисъл.
Просто ме хваща яд какви глупости правят в Бг с това Манту и БЦЖ...
*белега не е, и не може да е критерии за успеха на една БЦЖ доза. Само документиран запис е достатъчен.Продукцията на белег е сложен феномен. Колкото е по-малко детето, толкова е по-вероятно да не остане белег.
*НЯМА нито едно научно доказателство, че повече от една доза БЦЖ работи по-добре от само една. Нито едно доказателство. Абсолютно неприемливо е да се правят повече от една доза БЦЖ!