0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Резултати от микробиология:

Име на теста              Резултат:                  Референтни стойности:

Влагалищен секрет          Изолира се              Не се изолира патогенна флора
                             Escherichiq coli et
                             Enterococcus faecalis

И надолу следва разширената антибиограма.
Не мога да разбера сега трябва да се лукуват тези? Няма написани някакви стойности.
Не мога да си представя да изгубя още един месец за опити. :(

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Имаш Ешерихия коли и Ентерококи във влагалищния секрет, трябва лечение и добра хигиена.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Защо не питаш доктора все пак, все пак ще ти назначи подходащите лекарства, шега не бива с бактериалните инфекции.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Някой би ли ми обяснил какви са опасностите от такива бактерии и какво биха причинили?

И доколкото четох -  те се лекуват ако са над определена стойност.

В моите изследвания пише само това, няма никакви стойности.
« Последна редакция: Септември 28, 2007, 15:41:09 pm от Stelliana »
*
На антибиограмата е изолирано с какво да се лекуваш
Нека ги погледне гинеколог
Момичета днес си взех резултата от вагин.секрет.Добрата новина е че вече не съм ПАП ІІІ, А ПАП ІІ.Но не разбирам какво означават буквите S и R на антибиограмата ми 8O.  С/у текста:изолира се ми пише:enterococus. Гинеколожката ми каза,че това са някакви чревни бактерии.Попрочетох туй-онуй по въпроса,но ме притеснява изказването и че можем да продължим с бебеправенето.А polygynax-a да го слагам след секс. :?Интересува ме това дали е правилно или да изчакам докато мине лечението.
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
S R резистентен, чуствитилен на даден антибиотик
Момичета днес си взех резултата от вагин.секрет.Добрата новина е че вече не съм ПАП ІІІ, А ПАП ІІ.Но не разбирам какво означават буквите S и R на антибиограмата ми 8O.  С/у текста:изолира се ми пише:enterococus. Гинеколожката ми каза,че това са някакви чревни бактерии.Попрочетох туй-онуй по въпроса,но ме притеснява изказването и че можем да продължим с бебеправенето.А polygynax-a да го слагам след секс. :?Интересува ме това дали е правилно или да изчакам докато мине лечението.
R -резистентен, S е добра поносимост, трепе бактериите.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Резултати от микробиология:

Име на теста              Резултат:                  Референтни стойности:

Влагалищен секрет          Изолира се              Не се изолира патогенна флора
                             Escherichiq coli et
                             Enterococcus faecalis

И надолу следва разширената антибиограма.
Не мога да разбера сега трябва да се лукуват тези? Няма написани някакви стойности.
Не мога да си представя да изгубя още един месец за опити. :(

Това са бактерии, които не е редно да са във влагалището. За известно време носи памучно бельо, за предпочитане бяло и избягвай прашките. Лечението въпреки антибиограмата трябва да ти го назначи лекар, другия вариант е да пуснеш още една МБ в друга лаборатория и пак да се консултираш с лекар.
 :thankyousign: момичета..само дето не разбрах дали пречи да се комбинира с бебеправенето :(
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Ами разбира се че трябва да ги ликвидираш.
  Стели, аз бях така преди няколко месеца,точно същото Enterococcus faecalis и док ми изписа антибиотик за една седмица и ми миналПиши какво е твоето лечение.Антибиотика беше скъп,но си заслужаваше.

Пия ципрофлоксацин. Вече го свърших.
Днес ми е 13-ти ден от цикъла. Нямам идея дали съм се излекувала от тези неща.

Да пробвам ли за бебе.
По принцип нямам време за опити, мъжът ми заминава след Нова година.
А аз съм над 30 годинки все пак!?

*
Здравейте момичета ще може ли някой да ми поясни тези резултати от микробиология на влагалищен секрет:
Забележка : ВАГИНАЛЕН СЕКРЕТ НЕ СЕ ИЗОЛИРАТ АЕРОБНИ ПАТОГЕННИ МИКРООРГАНИЗМИ НЕ СE ИЗОЛИРА CANDIDA SPP
и цитонамазка:
ЦИТОНАМАЗКА: ПОВЪРХНОСТНИ И МЕЖДИННИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ БЕЗ АТИПИЗЪМ. МАЛКО ЛЕВКОЦИТИ. ЛАКТОБАЦИЛИ НА ДЬОДЕРЛАЙН. ЗАКЛЮЧЕНИЕ : РАР- І
Благодаря ви предварително,че нямам търпение да разбера резултата! :ask:
Вива, идеален резултат, няма за какво да се притесняваш.  :lol:
  09.11.2007
*
Жабче много ти благодаря,падна ми камък от сърцето
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Извинявам се за тъпия въпрос,но какво е РАР-І,ІІ,ІІІ ?
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
Коя група е цитонамазката
Не мога да разбера какво ми има, преди време имах проблем и си пуснах същите изследвания и излезе че имам кандида, а сега не знам и съм много притеснена.
« Последна редакция: Юни 04, 2016, 09:52:04 am от marsi »
*
Защо се притесняваш няма ти нищо на практика, резултата е прекрасен, чиста микробиология, няма повод за паника  :wink: